Autoverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Eigen risico

 • In geval van ruitschade wordt vaak gekeken naar reparatie of vervanging van de ruit. Veel verzekeraars laten het standaard eigen risico gedeeltelijk of geheel vervallen als je kiest voor reparatie in plaats van vervanging. De verzekeraar is bij reparatie immers ook goedkoper uit.

  Is de autoruit vanwege een barst niet meer te repareren en kies je voor vervanging, dan betaal je vaak geen eigen risico als je naar een bij de verzekeraar aangesloten reparatiebedrijf gaat.

 • Door een toeslag is de premie voor een autoverzekering voor jongeren vaak een stuk hoger. Jongeren onder de 24 jaar zijn voor veel autoverzekeraars een risicogroep. Hierdoor wordt er door veel autoverzekeraars naast een hogere premie ook een hoger standaard eigen risico gehanteert voor jongeren. Het eigen risico is het bedrag wat je zelf moet betalen bij een schade.

  Maar leen je een keer als ouder je auto uit aan een zoon of dochter die nog geen 24 jaar is, en veroorzaakt deze schade aan de auto, dan zal daarna je eigen risico aanzienlijk worden verhoogd.

 • Bij de autoverzekering kun je te maken krijgen met een verplicht en/of een vrijwillig eigen risico.

  Een verplicht (oftewel standaard) eigen risico is het deel van de schade dat je zelf moet betalen. Bij een vrijwillig eigen risico kies je er bewust zelf voor om een deel van de schade voor eigen rekening te nemen.  Het voordeel hiervan is dat je premie lager wordt.

  Wil je bij schade niet voor verrassingen komen te staan? Zoek dan naar een autoverzekering zonder eigen risico. Je krijgt je schades dan volledig vergoed. Wil je liever een lagere premie en heb je een spaarpotje om een deel van de schade zelf te betalen? Dan is een autoverzekering met een vrijwillig eigen risico de juiste keuze voor jou.

 • Bij een vrijwillig eigen risico kies je er bewust voor om een deel van de schade voor eigen rekening te nemen. Hierdoor wordt de premie van je autoverzekering lager. Bij schade hoeft de verzekeraar immers minder uit te keren.

Navigatie