Verzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.00 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp

Coronavirus – Het komt weer goed!

door Juul Dijkhuis

Het nieuws van vandaag over het coronavirus (COVID-19) is nog slechter dan het nieuws van gisteren, maar er zijn ook lichtpuntjes. Er zijn medicijnen in ontwikkeling en er ontstaat weer saamhorigheid.

corona-positieve-nieuws.png

Goede hoop

Het coronavirus zorgt voor toestanden die doen denken aan een oorlog, maar wel met een onzichtbare tegenstander. Niet met wapens, maar met goede hygiëne en gezond verstand gaan wij onze vijand te lijf. Helaas is dat nog geen garantie om niet besmet te raken met het coronavirus. Dagelijks om 14.00 uur komt het RIVM met de laatste cijfers en dat is veel slecht nieuws. Het RIVM denkt nu wel al een eerste effect te zien. "Dat geeft heel goede hoop. Maar we moeten het de komende weken écht gaan zien.".

Wij zetten graag de schijnwerpers op de positieve ontwikkelingen die er zeker ook zijn. Het zijn maar kleine lichtpuntjes, toch kun je daar hoop, kracht en energie uit halen.

Medicijnen tegen coronavirus in aantocht

De medische wereld is druk bezig met een oplossing voor het coronavirus. Op korte termijn is dat een medicijn of een antilichaam als je het coronavirus al hebt. Voor de langere termijn moet je denken aan een vaccin tegen het virus. Nederlandse wetenschappers van het Erasmus Medisch Centrum en de Universiteit Utrecht geven aan dat ze het antilichaam al gevonden hebben. Die blokkeert de infectie. Het antilichaam moet eerst nog verder getest worden, maar het lijkt veelbelovend. 

Oud malariamedicijn werkt ook tegen coronavirus

Het middel chloroquine is in 1934 ontwikkeld als medicijn tegen malaria. Belgische onderzoekers ontdekten dat we het ook kunnen gebruiken in onze strijd tegen het coronavirus. Het middel is getest in Chinese ziekenhuizen en het sloeg aan. Het verzacht de klachten door het virus. Het is dus niet dé oplossing, maar wel een manier om de symptomen in te dammen.

Eindelijk waardering voor mensen in de zorg

Als mensen uit de zorg in het nieuws komen gaat het vaak om tekort aan handjes aan de bedden en het gevecht om betere arbeidsvoorwaarden. Nu worden Nederlanders opgeroepen om ramen en deuren open te zetten en om te applaudisseren voor de zorg (#applausvoordezorg). De mensen in de zorg zijn onmisbaar, en daar krijgen ze nu ook de waardering voor.

Verzekeraars helpen zorgverleners

Verzekeraars gaan hun financiële reserves deels inzetten om zorgverleners tegemoet te komen. Onder andere fysiotherapeuten en tandartsen hebben niets of weinig te declareren bij de verzekeraars. Dat is een ramp voor de zorgverleners. De Nederlandse zorgverzekeraars laten zich van hun goede kant zien en gaan zorgverleners compenseren. Ze gaan een deel van de misgelopen omzet uitkeren aan de zorgverleners. Dat gaan ze doen met terugwerkende kracht per begin maart. In het geval ze de omzet laten weer in kunnen halen, betalen ze de verzekeraars weer terug.

Medische specialisten van verzekeraars helpen in de zorg

De zorgverzekeraars doen ook iets extra's om het tekort aan mensen in de zorg op te lossen. Medewerkers met een zorgopleiding worden uitgeleend aan zorginstellingen die zitten te springen om mensen. Op deze manier willen ze de druk op medewerkers in de zorg verlichten. Door het coronavirus dreigt er een groot tekort aan mensen met kennis van zaken, dus het gebaar van de verzekeraars valt te prijzen.

Simpel soppen helpt het coronavirus naar de knoppen

Regelmatig je handen wassen wordt nu benadrukt, maar ook zonder het coronavirus is een goede hygiëne belangrijk. Mensen zijn zich nu beter bewust dat deurklinken, openbare speeltoestellen en drukknoppen bij een voetgangersoversteekplaats eigenlijk 'vies' zijn. Hiermee rekening houden is ook voor de toekomst belangrijk. In Groningen hebben buurtbewoners een actie opgezet om openbare speelplaatsen te reinigen (DvhN). Een goed initiatief. De slogan zegt alles: "Simpel soppen helpt het coronavirus naar de knoppen".

We helpen elkaar weer

Buurtbewoners melden zich massaal aan via #coronahulp om iets te doen voor buurtbewoners. Bijvoorbeeld boodschappen doen voor de kwetsbare groepen in de samenleving. We zijn weer meer op elkaar aangewezen en dat schept een band. We hebben een gezamenlijk probleem, dus zetten we samen de schouders eronder en zijn solidair.

zorg-thuiswerken.jpg

Tijdelijke verbetering luchtkwaliteit

Dagelijks staan we met z’n allen achter elkaar op de snelwegen op weg naar het werk. Nu we liever niet meer massaal bij elkaar zitten op de werkvloer, wordt het thuiswerken omarmd. Technisch kun je volwaardig thuiswerken en dat doet Nederland nu ook. Wat blijkt? De wegen staan niet meer vol. Hebben we gelijk een tijdelijke oplossing voor de files en het stikstofprobleem. Daarnaast zijn er minder industriële activiteiten in Nederland en andere landen in Europa. Dit zorgt voor minder uitstoot van luchtverontreinigende stoffen. Hierdoor verwacht het RIVM de komende tijd een tijdelijke verbetering van de luchtkwaliteit in Nederland.

Thuiswerken, ook bij Poliswijzer

Ook bij Poliswijzer kiezen we ervoor om thuis te werken in strijd tegen het coronavirus. Je kunt gewoon de ondersteuning krijgen die je van ons gewend bent, alleen zitten we niet met z’n allen op kantoor maar thuis. Vergelijk je jouw autoverzekering of woonverzekeringen? Met persoonlijk advies kunnen we het nog eenvoudiger maken. Wij zijn gewoon bereikbaar tijdens kantooruren, dus bel of Whatsapp ons gerust op 050-2111456!

Deel dit artikel op:

Juul Dijkhuis

Webredacteur
Juul Dijkhuis
Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Navigatie