Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

De goedkoopste zorgverzekering 2022 met fysiotherapie

door Juul Dijkhuis 1 reactie Leestijd: 3 minuten

Heb je fysiotherapie nu ruim verzekerd in je zorgverzekering, maar betaal je € 180 of meer per maand? Het kan goedkoper. Wij hebben een lijstje gemaakt van zorgverzekeringen met daarin 4 tot 6 behandelingen fysiotherapie en en lijstje met 24 fysiotherapie behandelingen in 2022. Stop met het leegschudden van je portemonnee om de zorgverzekering te betalen.

zorg-fysio.png

Met lichamelijke klachten door bijvoorbeeld een blessure kom je uiteindelijk bij de fysiotherapeut terecht. Helaas zit een vergoeding hiervoor meestal niet in de basisverzekering, dus moet je een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Sommige verzekeraars hebben deze vergoedingen in dure aanvullende pakketten gestopt, maar door het vergelijken van zorgverzekeringen kom je erachter dat het goedkoper kan. 

In sommige gevallen zit fysiotherapie in de basisverzekering

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat reguliere behandelingen fysiotherapie voor iedereen verzekerd zijn in de basisverzekering. In uitzonderingsgevallen is er wel dekking vanuit de basisverzekering. Kinderen hebben recht op 9 behandelingen en eventueel aanvullend nog 9 keer. Mensen met een aandoening die voorkomt op de chronische lijst krijgen fysiotherapie vanuit de basisverzekering. Alleen de eerste 20 behandelingen per aandoening moeten ze soms zelf betalen of verzekeren. Dat hoeft maar eenmalig. Vanaf de 21e behandeling volgt een volledige vergoeding uit de basisverzekering.

Tip: Met de Anderzorg Basis + Fysiotherapie zorgverzekering verzeker je naast 4 reguliere behandelingen ook de eerste 20 behandelingen voor chronische aandoeningen voor € 126,75 per maand.  

welke-aanvullende-verzekering-voor-fysiotherapie-1.png

Verzeker alleen veel behandelingen mee als je het ook echt nodig hebt

Je weet niet hoeveel fysiotherapie je volgend jaar nodig hebt, maar dat is nog geen reden om je te ruim te verzekeren. Als je voorgaande jaren nauwelijks naar de fysiotherapeut bent geweest, is het niet logisch om een zorgverzekering af te sluiten met meer dan 20 behandelingen. 

Zorgverzekeringen fysiotherapie 2022 met 4 tot 6 behandelingen

Zorgverzekeraar

Zorgverzekering

Maandpremie

logo-ziezo.png ZieZo Selectief + ZieZo Aanvullend 1 114,50
logo-just.png Just Basic + Just Live 117,35
logo-fbto.png Zorgverzekering Basis + Module Spieren & Gewrichten 200 € 117,90


Heb je lang niet voldoende aan 4 tot 6 behandelingen?  Heb je minstens twee keer per maand fysiotherapie nodig? Dan ga je natuurlijk voor een pakket met  24 behandelingen. Ook hiervoor hebben wij een lijst met betaalbare zorgverzekeringen samengesteld.


Zorgverzekeringen met vergoeding voor 24 behandelingen fysiotherapie

Zorgverzekeraar

Zorgverzekering

Wachttijd

Maandpremie

logo-united-consumers-nieuw.png UC Bewuste Keuze + Zorgzeker 3 (incl. Tand Ongevallen) Geen 151,91
pro-life.png Principe Polis Budget + Largepolis Geen 158,05
zk.png  

Basis Budget + Aanvullend 3 sterren

Geen € 160,70

Wil je naast fysiotherapie ook nog andere aanvullende dekkingen zoals een tandartsverzekering en een dekking voor orthodontie voor de kinderen? Onze adviseurs helpen je graag met een passend advies.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: vrijdag 24 december 2021

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Reacties (1)

Geplaatst door: Faruk ()

Beste Juul,
Ik en mijn gezin waren verzekerd door coa,nu zijn wij in onze gemeente verhuisd moesten ons verzekerd zijn,maar wij zijn laat om het te doen .Er zijn 5 dagen dat wij niet verzekerd zijn.Wat zullen wij doen ?

Opmerking van de redactie op 20-12-2020
Sluit zo snel mogelijk alsnog een zorgverzekering af. Wij kunnen jou hierbij helpen. Op Poliswijzer.nl kun je alle zorgverzekeringen vergelijken. Als je er niet uit komt, kunnen we jou telefonisch ondersteunen. - Team Poliswijzer.nl
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie