Verzekering vergelijken
Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Verzekeraar DSW voert een verhoging van 32 euro door

door Juul Dijkhuis Leestijd: 4 minuten

Bijna één maand later dan voorgaande jaren heeft DSW de premie voor 2022 bekend gemaakt. Ze zitten op één lijn met de politieke voorspelling op € 1 na. Op Prinsjesdag werd een premieverhoging van € 31 voorspeld. DSW komt voor 2022 op € 32 uit.

zorgpremie-2022-0.png

Volgend jaar kost de basisverzekering bij DSW € 127,75 per maand. DSW heeft hierbij de trend gezet voor de rest van de verzekeraars. DSW is naar verhouding een kleine verzekeraar. De vier grote verzekeraars (Zilveren Kruis, Menzis, CZ en VGZ) letten vooral op elkaar om de premie te bepalen. De prijsvechters houden elkaar in de gaten wat betreft de hoogte van de premie. DSW hoort in de middenmoot, en is voor de premie geen trendzetter. Nu is het afwachten waar de andere verzekeraars mee komen, maar dat gaat waarschijnlijk nog wel een paar weken duren. Uiterlijk 12 november om 24.00 uur zijn alle premies bekend. 

DSW houdt zorgpremie laag door deel reserves in te zetten

DSW heeft de zorgpremie verhoogd omdat ze verwachten dat de zorgkosten in 2022 sterk gaan stijgen. Dat komt door stijgende loonkosten en natuurlijk doordat er meer gebruik wordt gemaakt van zorg. Veel medische behandelingen zijn door corona uitgesteld en moeten dus nog uitgevoerd worden. Op basis van de verwachte kosten is een premieverhoging van € 7,50 per maand noodzakelijk. DSW is, net als andere verzekeraars, gecompenseerd voor de extra coronakosten. Hier hebben ze geld van overgehouden. Hierdoor is de stijging van de premie beperkt gebleven tot € 3,25 per maand. 

DSW - Basisverzekering Polis Premie 2022 p.m. Premie 2021 p.m. Verschil in € Verschil in %
Zorgpolis Combinatiepolis € 127,75 € 124,50 € 3,25  + 2,6%

Ook in 2022 een tientje compensatie van DSW

Zorgverzekeraar DSW geeft haar verzekerden een korting op het eigen risico. Daar zijn ze een aantal jaren geleden mee begonnen als een soort van protest tegen het te hoge eigen risico. Officieel bedraagt bij alle verzekeraars het eigen risico € 385, maar DSW is wat dat betreft een verzekeraar die het anders doet dan andere verzekeraars. De verzekeraar zelf geeft je dus € 10 korting op het eigen risico.

Wat wordt de premie van de andere verzekeraars?

Alle verzekeraars moeten uiterlijk 12 november de premie voor 2022 bekendmaken. De meeste verzekeraars maken volledig gebruik van de dagen die ze nog hebben, en wachten tot het laatste moment. De grote verzekeraars en de verzekeraars die traditioneel in de top vijf van goedkoopste verzekeraars staan, maken vaak in de laatste uren van 12 november de premie bekend. De verwachting is dat ook de overige verzekeraars een premiestijging doorvoeren. We houden je op de hoogte. Wil je een seintje ontvangen zodra alle premies bekend zijn en je kunt starten met vergelijken? Meld je dan aan voor de Poliswekker

DSW legt uit hoe de premie voor de basisverzekering is opgebouwd

DSW heeft een video gepubliceerd met een toelichting op de opbouw van de premie. Je betaalt maandelijks een premie aan de verzekeraar. Daarnaast betaal je ook nog via de belastingen. Je werkgever betaalt ook nog een deel bij. In de heldere video van de verzekeraar leggen ze het uit: 

Deel dit artikel op:


Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Reageren

Beveiligd met reCAPTCHA - Privacy - Voorwaarden
Google ReCaptcha

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar op je verzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle verzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie