Reisverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Reisverzekeringen vergelijken

Een doorlopende reisverzekering afsluiten tijdens de coronapandemie?

door Juul Dijkhuis

Je kunt nog steeds een vakantie boeken, maar het reizen wordt ontmoedigd door de coronapandemie. Als je toch niet op vakantie gaat, kun je de doorlopende reisverzekering misschien wel beëindigen. Verzeker vooral niet wat je toch niet gebruikt.

doorlopende reisverzekering

De hele wereld is op dit moment aan het vaccineren, maar het zijn trage processen die nog maanden duren. Op vakantie gaan kan, maar de meeste Nederlanders kiezen ervoor om de ontwikkeling van de coronapandemie af te wachten. Op vakantie gaan is waarschijnlijk ook niet je eerste prioriteit, dus kijk eens kritisch naar je doorlopende reisverzekering.

De doorlopende reisverzekering biedt beperkt dekking 

De coronapandemie heeft effect op de dekking in de reisverzekering. De meeste verzekeraars hebben claims uitgesloten die verband houden met het coronavirus. Je moet bijvoorbeeld door een lockdown langer op je reisbestemming blijven. De extra reis- en verblijfskosten krijg je niet terug van de verzekeraar. 

In welke landen biedt de doorlopende reisverzekering een volwaardige dekking?

Landen die volgens de Rijksoverheid de kleurcodes rood en oranje hebben, kun je beter niet bezoeken. Op dit moment kleurt de hele wereld rood of oranje, dus recreatief reizen is niet aan te raden. Je kunt er vanuit gaan dat de doorlopende reisverzekering dus geen volwaardige dekking biedt tijdens je buitenlandse vakantie. 

kennisbank-kamperen-0.png

Beëindig je doorlopende reisverzekering 

De komende maanden zit het lekker vakantie vieren er mogelijk niet in. Als je nu een doorlopende reisverzekering hebt, kun je deze misschien beter beëindigen. Zodra je weer op vakantie kunt sluit je gewoon een nieuwe af. Helemaal afgestemd op jouw wensen van dat moment. Uiteraard ga je eerst vergelijken en de beste reisverzekering tegen de laagste premie afsluiten. In een mailtje naar de verzekeraar kun je aangeven dat je de verzekering wilt beëindigen. De verzekeraar zal jou een bevestiging van de opzegging sturen.

Eventueel eerst kiezen voor een kortlopende reisverzekering

Ga je er een paar dagen op uit binnen Nederland en heb je nog geen reisverzekering? Kies dan voor een kortlopende reisverzekering in plaats van een doorlopende reisverzekering. Voor een paar euro’s sluit je al een reisverzekering af voor een aantal dagen vakantie. Zodra corona onder controle is, kun je weer een doorlopende reisverzekering overwegen. Op dit moment is dat nog geen verstandige keuze.

Zodra het reizen weer kan, helpt Poliswijzer je graag met het vinden van de meest geschikte reisverzekering tegen een aantrekkelijke premie.

Deel dit artikel op:

Gepubliceerd: maandag 12 april 2021

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur
Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 85
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie