Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp

Eerste zorgpremie 2016 bekend: DSW 45 euro omhoog

door Tony Duchenne Leestijd: 3 minuten

Zoals ieder jaar heeft DSW een week na Prinsjesdag als eerste zorgverzekeraar de nieuwe premie van 2016 bekendgemaakt. De premie voor de basisverzekering stijgt bij DSW met 3,75 euro naar 98,75 euro per maand. Dat komt neer op 45 euro per jaar.

De premie van de Schiedamse verzekeraar ligt al voor het vierde jaar op rij onder de verwachting van het ministerie van VWS. Op Prinsjesdag kondigde het ministerie nog een verwachte premiestijging van 7 euro per maand aan. Voor de eerste keer in twee jaar gaat de premie bij DSW omhoog.

Premie DSW versus geraamde zorgpremie

Jaar DSW Min. van VWS
2012 € 102,50 € 101,83
2013 € 102,50 € 106,08
2014 € 95,00 € 102,17
2015 € 95,00 € 100,92
2016 € 98,75 € 103,58


Vlak na het bekendmaken van de premie door DSW volgt naar verwachting zorgverzekeraar Stad Holland (onderdeel DSW). Zoals ieder jaar zullen de meeste andere zorgverzekeraars wachten met het bekendmaken van hun premie tot half november.

De premie bij DSW stijgt minder dan verwacht vanwege het aanspreken van haar reserves. Iedere verzekeraar is verplicht een reservepotje te hebben (solvabiliteitseis) voor als het even wat minder gaat. Om de premiestijging laag te houden haalt DSW 145 euro per premiebetaler uit het reservepotje. Omdat DSW een zorgverzekeraar is met een flinke buffer vindt het bedrijf het verantwoord de reservepot aan te spreken.

De verwachting is dat bijna alle verzekeraars de reservepotten gaan aanspreken om de premie laag te houden. Op Prinsjesdag liet Minister Schippers van VWS al weten te verwachten dat verzekeraars gemiddeld 110 euro per premiebetaler uit hun buffers zullen gebruiken voor het verlagen van de premies.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: vrijdag 29 september 2017

Tony Duchenne
Tony Duchenne Product Owner verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie