Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Hogere premie voor de zorgverzekering in 2018 bij De Friesland

door Juul Dijkhuis Leestijd: 7 minuten

Verzekerden van De Friesland Zorgverzekeraar gaan meer betalen voor de zorgverzekering in 2018. De doorgevoerde verhoging hebben ze gelukkig wel beperkt kunnen houden. De Alles Verzorgd Polis stijgt met 2 euro en de Vrije Keus Polis met 1,75 euro per maand.

Goedkopere online zorgverzekering pas 12 november bekend

De Friesland Zorgverzekeraar legt nog niet alle kaarten op tafel. Ze hebben de premie voor de goedkopere online Zelf Bewust Polis nog niet vrijgegeven. Ze weten natuurlijk wel al wat ze willen vragen, maar ze gaan het ongetwijfeld naar beneden bijstellen als de grootste concurrenten veel lager gaan zitten met hun goedkopere labels. Hieruit blijkt maar weer dat verzekeraars wel mogelijkheden hebben om de premies verder te verlagen, maar de noodzaak moet er wel zijn. Dankzij de vrije marktwerking is er een felle concurrentiestrijd in gang gezet, waarvan jij als consument kunt profiteren.

Premies basisverzekeringen De Friesland 2018

Zorgverzekering Eigen risico Premie 2018 Premie 2017 Verschil in € Verschil in %

De Friesland - Zelf Bewust
standaard eigen risico

€ 385 € 103,95 € 99,95 + € 4,00 + 4,0%

De Friesland - Zelf Bewust
maximaal eigen risico

€ 885 volgt € 77,95 + € 0,00 + 0,00%

De Friesland - Alles Verzorgd
standaard eigen risico

€ 385 € 116,95 € 114,95 + € 2,00 + 1,7%

De Friesland - Alles Verzorgd
maximaal eigen risico

€ 885,- volgt € 92,95 + € 0,00 + 0,0%

De Friesland - Vrije Keus
standaard eigen risico

€ 385 € 122,25 € 120,50 + € 1,75 + 1,5%

De Friesland - Vrije Keus
maximaal eigen risico

€ 885,- volgt € 98,50 + € 0,00 + 00,0%

Achmea voegt zorgdevisies samen

De Friesland Zorgverzekeraar is onderdeel van Achmea, Nederlands grootste concern. Achmea maakte 26 september j.l. bekend dat ze haar twee zorgdivisies op 1 januari samenvoegt tot één divisie waarin de merken Zilveren Kruis, Interpolis, ProLife, Avéro, OZF, De Friesland en FBTO gaan vallen. Als reden voor de samenvoeging gaf Achmea op dat FBTO Zorg (onderdeel van De Friesland) de laatste jaren sterk is gegroeid, maar dit jaar met financiële tegenvallers te maken kreeg, waaronder onverwacht hoge zorgkosten. 

Zorgmerken De Friesland en FBTO blijven bestaan

Achmea zegt het belangrijk te vinden dat beide merken hun sterke positie behouden. FBTO blijft zich richten op de landelijke markt, terwijl De Friesland zijn focus houdt op de regio, zijn eigen strategisch beleid en ook zijn eigen zorginkoopbeleid. De fusie heeft geen gevolgen voor klanten.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: donderdag 18 maart 2021

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie