Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Nieuwe bril nodig in 2019? Welke zorgverzekering kies je?

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

zorg-bril.jpgJe kunt weer vergelijken en de zorgverzekering kiezen die het beste bij jou past. De zorgverzekeraars hebben de premies voor de zorgverzekering 2019 namelijk weer bekend gemaakt. Ga je in 2019 voor een nieuwe bril of voor contactlenzen? Kies een zorgverzekering met een goede vergoeding voor de bril, maar let wel op wat de brilvergoeding jou per maand kost.

In de laatste twee maanden van het jaar krijgen wij traditioneel veel telefoontjes voor advies over de zorgverzekering. Welke zorgverzekering past het beste en tegen welke premie? Ook krijgen wij veel vragen over de vergoeding voor brillen en contactlenzen. Wij hebben een Top 5 samengesteld met zorgverzekeringen met de beste dekking voor brillen en contactlenzen in 2019. Tegelijkertijd waarschuwen we voor deze vergoeding. Het gevaar bestaat namelijk dat de extra premie hoger is dan de jaarlijkse vergoeding.

Welke zorgverzekering met dekking voor een bril kies je in 2019?

Ditzo Basis + Pearl & Eye Wish € 113,45
Besured Ruime Keuze + All-in-1 € 120,15
Promovendum Ruime Keuze Student - All-in-1 € 120,15
PMA Basis + JongerenVerzekerd € 129,21
CZ Zorgbewustpolis + 50 Plus € 137,90

Stel jouw eigen zorgverzekering inclusief een vergoeding voor de bril samen op Poliswijzer.nl.

Betaal de bril liever zelf

Er zijn verzekeraars die een aanvullende verzekering hebben speciaal gericht op brillen en contactlenzen. Een voorbeeld hiervan is de Ditzo basisverzekering + Pearle & Eye Wish Bril en lenzen module. Maar de meeste verzekeraars hebben de vergoeding voor brillen en contactlenzen verstopt in een dure aanvullende verzekering. Zo heeft verzekeraar Zekur brillen en contactlenzen verwerkt in de aanvullende verzekering onder de naam ‘Extra ZEKUR Zorg’. Naast een vergoeding voor bril en lenzen heb je dan ook recht op een vergoeding van € 500 voor fysiotherapie en € 250 voor alternatieve geneeswijzen. Deze aanvullende dekking kost jou € 31,95 per maand. Hiervoor krijg je een vergoeding van € 100 voor brillen of lenzen per 3 jaar, maar per jaar kost het jou € 383,40 extra aan premie! 

Heb je naast de basisverzekering alleen een aanvullende verzekering nodig voor een bril of  contactlenzen in 2019? Zeer waarschijnlijk kun je ze beter uit eigen zak betalen.

Goedkoopste zorgverzekeringen 2019 zonder vergoeding voor brillen en contactlenzen. (Met minimaal 75% van de ziekenhuizen gecontracteerd)

Besured Ruime Keuze € 107,25
Promovendum Ruime Keuze € 107,50
Anderzorg Basis € 108,00
Menzis Basis Voordelig € 109,00
PMA Basis Voordelig € 102,00

Alleen een bril of lenzen? Zelf betalen!

Neem de dekking voor bril en/of contactlenzen mee bij het vergelijken van de zorgverzekering 2019. En maak nog een tweede vergelijking zonder deze dekking. Door deze twee vergelijkingen weet je wat de aanvullende verzekering jou extra kost. 

Conclusie: Als je in 2019 verwacht dat je alleen kosten voor je bril of lenzen maakt en je gaat geen gebruik maken van andere aanvullende zorg zoals fysiotherapie, dan is het bijna altijd voordeliger om je bril of lenzen zelf te betalen. Verzeker alleen wat je nodig hebt!

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: dinsdag 21 april 2020

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie