Verzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Ondanks corona toch op vakantie? En de reisverzekering dan?

door Juul Dijkhuis

Het zag er langere tijd niet naar uit, maar ondanks corona gaan veel zonvakanties gewoon door. Je kunt 'wijs op reis' naar de Costa’s, Zuid-Frankrijk of de Canarische eilanden. Maar hoe zit het met je reisverzekering en de annuleringsverzekering? Kun je nu wel goed verzekerd op reis? Dat kan, maar wel met een paar kanttekeningen.

zorg-op-vakantie.png

We kunnen weer naar de zon, maar het zal wel een andere vakantie worden door coronamaatregelen. Volle vliegtuigen mogen blijkbaar weer, maar op vakantie zelf kun je nog wel beperkingen opgelegd krijgen. Je moet bijvoorbeeld het zwembad voor een paar uren reserveren. Als je gaat, verdiep je dan vooraf goed in de regels en beperkingen die bekend zijn gemaakt. Vergeet ook vooral de reisverzekering niet. 

Biedt de reisverzekering nu dekking?

Als er een negatief reisadvies geldt, biedt de reisverzekering vaak geen dekking. Voor een aantal populaire vakantielanden geldt nu nog code oranje. Dat wil zeggen ‘alleen noodzakelijke reizen’. Deze zomer kun je weer op vakantie naar landen als Spanje, Italië en Portugal. Op de website Nederlandwereldwijd.nl kun je zien wat de kleurcode van jouw vakantieland op dit moment is. Zodra de kleurcode niet meer oranje, maar geel of groen is, kun je weer volledig vertrouwen op de reisverzekering.

Hoe zit het met de annuleringsverzekering?

Enkele verzekeraars bieden zogenaamde all risk annuleringsverzekeringen aan. Deze hebben een ruime dekking en vergoeden ook de door corona geannuleerde vakanties. Het heeft geen zin om de annuleringsverzekering van deze verzekeraars nu nog speciaal voor corona af te sluiten. Een corona-uitbraak is namelijk geen verzekerbare onzekerheid meer. Je kunt een brandend huis immers ook niet verzekeren. Een annuleringsverzekering afsluiten is nog steeds verstandig,maar doe het niet specifiek voor corona. De verzekering keert uit als de vakantie niet door kan gaan door bijvoorbeeld ziekte of overlijden van een naast familielid.

corona-positieve-nieuws.png

Wat als ik tijdens de vakantie besmet raak?

Bij ziekte kun je een beroep doen op je zorgverzekering. Door medische kosten mee te verzekeren in de reisverzekering kun je jezelf indekken. Het maakt voor de vergoeding niet uit of de gemaakte medische kosten een gevolg  zijn van een gebroken been of corona.

De annuleringsverzekering keert ook uit bij onderbreken van de vakantie

Moet je jouw vakantie onderbreken en direct terugvliegen naar Nederland? De niet gevierde vakantiedagen kun je claimen op de annuleringsverzekering, maar het onderbreken van de vakantie moet wel veroorzaakt zijn door een verzekerde oorzaak. Bijvoorbeeld als je door overlijden of een ernstig ongeval van je ouders terug moet naar Nederland. Maar als je terugvliegt omdat lokaal het coronavirus toeslaat, biedt de verzekering geen dekking.

Blijf je in Nederland? Ook dan is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Je bagage kan nog steeds worden gestolen en je kunt in een noodtoestand terecht komen tijdens de vakantie.

Deel dit artikel op:

Juul Dijkhuis

Webredacteur
Juul Dijkhuis
Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Navigatie