Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Heb je veel zorg nodig? Vergelijk dan juist de zorgverzekering

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

Volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) zijn Nederlanders met een grote zorgbehoefte trouw aan de zorgverzekeraar. Daar is niets mis mee, maar ze lopen wel de kans dat ze kwalitatief niet de beste zorgverzekering hebben tegen ook nog eens een redelijke premie. Hoe zit dat?

informatie-zorgverzekeraar-moet-beter.jpg

Eén keer per jaar heb je de kans om jouw zorgverzekering af te stemmen op jouw wensen, namelijk per 1 januari. Grijp je deze kans niet, dan zit je weer een jaar vast aan de zorgverzekering. Juist mensen met een chronische ziekte of aandoening moeten deze kans grijpen. Vooral als je jaarlijks hoge kosten hebt die niet verzekerd zijn. Toch blijven ze massaal trouw aan de huidige zorgverzekering. Zijn ze zeer tevreden over de zorgverzekering of speelt er iets anders?

Waarom blijven mensen zitten?

Helaas blijven mensen vaak trouw om de verkeerde redenen. Voor het niet overstappen naar een andere zorgverzekering geeft 18% als reden aan dat ze bang zijn dat ze niet geaccepteerd worden bij een andere zorgverzekeraar. Verborgen kosten in een andere verzekering is voor 14% een belangrijke reden om trouw te blijven. Deze twee redenen om te blijven plakken, zijn verkeerde redenen. Wij leggen uit waarom.

Een andere zorgverzekering accepteert mij niet...

Voor de basisverzekering geldt een acceptatieplicht, voor een aanvullende zorgverzekering kunnen verzekeraars je weigeren. Maar dit zijn uitzonderingsgevallen. Voor veruit de meeste aanvullende verzekeringen word je direct geaccepteerd. Bij het vergelijken van de zorgverzekering kun je verzekeringen uitsluiten waar je mogelijk niet voor wordt geaccepteerd. Dat is niet ingewikkeld. Op Poliswijzer.nl hebben wij een vergelijking klaargezet. Uit deze vergelijking komen alleen maar zorgverzekeringen naar voren die je altijd accepteren en ook geen bijzondere voorwaarden stellen.

Verborgen kosten in de zorgverzekering

Niet overstappen uit angst voor verborgen kosten is een onterechte angst. Helderheid verschaffen over vergoedingen kan weliswaar beter, maar dat geldt voor alle verzekeraars. Dus ook voor de huidige verzekeraar. Onverwachte kosten kun je juist voorkomen door het vergelijken van zorgverzekeringen. Door jaarlijks de zorgverzekering onder de loep te leggen ervaar je juist wat de voordelen en nadelen van bepaalde zorgverzekeringen zijn. 

Nederlanders die veel zorg nodig hebben zijn wel kritischer

Uit het onderzoek van de ACM blijkt dat Nederlanders met een grote zorgbehoefte goed weten dat er verschillen zijn tussen verzekeraars, maar ze komen vaak niet in actie om de angst voor het overstappen. Ze wisselen wel van aanvullende verzekeringen bij dezelfde verzekeraar, maar de stap naar een andere zorgverzekering blijft onterecht groot.

zorgverzekering 2018 vergelijken.jpg

Kies een zorgverzekering op jou afgestemd

Bij het vergelijken van zorgverzekeringen staat de kwaliteit van de dekking centraal. Je hebt recht op zorg die zo goed mogelijk afgestemd is aan wat je aan zorgkosten verwacht. Meer dan 90% van de medische behandelingen zijn verzekerd in de basisverzekering. Dit is bij alle verzekeraars gelijk, alleen de hoogte van de premie verschilt sterk. 

Door het kritisch vergelijken en overstappen zorg je voor een lagere premie en minder medische kosten die voor je eigen rekening komen. Daar komt nog eens bij dat je verzekeraars scherp houdt.

Deel dit artikel op:


Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie