Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Waar blijven de zorgpremies van 2021?

door Lesley Anker Leestijd: 2 minuten

Ieder jaar hebben zorgverzekeraars tot 12 november 24 uur de tijd om hun nieuwe premies bekend te maken. We wachten met smart af, maar tot nu toe weten we van nog maar drie verzekeraars (4%) de premie. Waar wachten ze op? 

zorgpremie-twitter-2021-versie2.png

Andere jaren waren de premies eerder bekend

Zorgverzekeraars maken steeds later hun nieuwe premies bekend. Zo was dat in 2017 en 2018 nog vanaf 8 november. In 2019 startte de bekendmaking op de 11e. De meeste verzekeraars wachten tot het laatste moment: 12 november. 

DSW altijd de eerste, prijsvechters wachten af

Zorgverzekeraar DSW trapt ieder jaar af. Dit jaar maakten ze eind september een premiestijging van € 6,50 per maand bekend. Intwente, onderdeel van DSW, deed dat ook. Stad Holland volgde begin november met het premienieuws. Zij verhogen de premie volgend jaar met € 4,50 per maand. Prijsvechterslabels, zoals Anderzorg, ZEKUR, ZieZo en Just, zijn vaak als laatste met hun bekendmaking. Zij wachten tot de laatste uurtjes af wat de grote zorgverzekeraars doen en baseren daarop hun nieuwe premie.

Morgen barst het los

De zorgverzekeraars houden het dit jaar spannend. Wij verwachten -ook als we kijken naar vorig jaar- dat de premies vanaf morgen binnen zullen druppelen. Benieuwd welke verzekeraars hun premies verhogen of verlagen en met hoeveel? Houd ons premieoverzicht van 2021 dan in de gaten!

Deel dit artikel op:


Lesley Anker
Lesley Anker Online Productspecialist Verzekeringen

Lesley is sinds 2019 werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan Lesley je het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Lesley vindt het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie