Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Zorgverzekering 2020: wat betekent dit voor jou?

door Tony Duchenne Leestijd: 1 minuut

Tussen kerst en nieuwjaarsdag stappen traditioneel de meeste mensen over naar een andere zorgverzekeraar. Heb jij dat nog niet gedaan? Wacht niet te lang, je hebt nog t/m 31 december. Met onze onafhankelijke Poliswijzer zorgvergelijker zie je in één oogopslag bij welke zorgverzekeraar jij het beste uit bent. Welke veranderingen zijn op jouw portemonnee van toepassing op 1 januari?

  • In 2020 krijg je nog maar 5% korting op de premie als je kiest voor een collectieve zorgverzekering. Dat was 10%. Ben je nu aangesloten bij een collectieve zorgverzekering? Kijk dan of dat nog steeds voordelig is.
  • De ene zorgverzekering wordt duurder, de andere zorgverzekering wordt juist goedkoper. Het vergelijken van zorgverzekeringen is daarom erg belangrijk. 
  • Het eigen risico voor de zorg blijft € 385.
  • De zorgtoeslag stijgt met maximaal € 5 per maand bij een eenpersoonshuishouden. Meerpersoonshuishoudens ontvangen tot € 7 per maand meer. Hoeveel zorgtoeslag je krijgt, hangt af van je persoonlijke situatie. 

pw-graphic-zorg.png

Lees meer over veranderingen in je zorgverzekering in 2020, reken uit hoeveel zorgtoeslag je kunt krijgen en kijk of overstappen naar een andere zorgverzekeraar in jouw situatie slim is. Een overstap is zo geregeld!
 

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: maandag 12 september 2022

Tony Duchenne
Tony Duchenne Product Owner verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie