Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Reisverzekeringen vergelijken

Verplichte coronatest voordat je op reis gaat alleen in juli en augustus 2021 vergoed

Voordat je met het vliegtuig vertrekt naar je vakantiebestemming kan een negatieve coronatest een voorwaarde zijn om in te mogen stappen. Via bijvoorbeeld een commerciële testlocatie kun je een PCR-test laten uitvoeren. Deze kosten krijg je over het algemeen niet vergoed. Reizigers die een negatieve testuislag nodig hebben, kunnen wel in de maanden juli en augustus 2021 gratis een coronatest inplannen. 

Geen vergoeding voor verplichte coronatest bij vakantie

Het uit laten voeren van een coronatest kan noodzakelijk zijn voor een vliegreis. Ook op je vakantiebestemming kunnen ze een recente uitslag van een coronatest eisen. Dit zijn extra kosten waar je rekening mee moet houden. De overheid heeft in juni 2021 besloten dat reizigers zich wél gratis kunnen laten testen in de maanden juli en augustus 2021.

Moet je een coronatest zelf betalen?

Een test via je huisarts of de GGD kost je geen geld. Het laten afnemen van een coronatest door een commerciële partij betaal je zelf. Begin 2021 waren de kosten van een dergelijke test nog hoog. Kosten van € 100 tot € 150 per test waren geen uitzondering. De kosten worden steeds lager, maar kunnen nog flink oplopen als je tijdens de vakantie meerdere keren een coronatest uit moet laten voeren. Moet je voordat je naar het buitenland gaat, een negatieve testuitslag laten zien? Dan kun je in Nederland tussen 1 juli en 31 augustus 2021 gratis een afspraak inplannen voor een PCR-test bij aangesloten testlocaties.

Grote gevolgen bij een positieve coronatest 

Als je tijdens de vakantie positief bent getest, heeft dit gevolgen voor je vakantie. Je moet namelijk in quarantaine waardoor je extra verblijfkosten maakt en bijvoorbeeld een nieuw ticket voor de terugvlucht moet boeken. Deze kosten krijg je niet terug vanuit de reisverzekering.

De dekking in de reisverzekering van kosten die je maakt door het coronavirus is ook beperkt. Lees hier alles over ins ons artikel over de dekking van het coronavirus in de reisverzekering.

Geactualiseerd: vrijdag 25 juni 2021

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Verzekeringsexpert

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 172
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie