Zorgverzekering vergelijken

Ben Woldring
Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 - 2111 456   Logo WhatsApp
Beoordeling:
6,8
19 reviews 

Dit cijfer is gebaseerd op de resultaten uit een grootschalig onderzoek naar de tevredenheid van Nederlanders over hun zorgverzekeraar uitgevoerd door Telegraaf Media Groep en Poliswijzer.nl.

Lees het Nationaal Zorgverzekeraars Onderzoek

De Friesland Zorgverzekeraar
Zelf Bewust Polis

Type polis
Natura
Acceptatie
Direct
Vrije ziekenhuiskeuze
98%
  • Stap in 2 minuten over
  • Je oude polis wordt opgezegd
  • 100% onafhankelijk
Per maand
€ 106,75
Aanmelden
Dekking en vergoedingen
Spoedeisende hulp en huisarts
Wordt altijd vergoed vanuit de basisverzekering
Tandarts v.a. 18 jr.
Basisdekking mondzorg aan huis: 100% van geldende tarieven (alleen ivm vergoeding volledige prothese en na toestemming verzekeraar)
Buitenlanddekking
Basisdekking max. het in Nederland geldende tarief
Fysiotherapie
Basisdekking bij bepaalde chronische aandoeningen vergoeding vanaf de 21ste behandeling. Bij etalagebenen eenmalige vergoeding van 37 behandelingen p. 12 mnd. Bij artrose in de heup- en kniegewrichten vergoeding van 12 behandelingen p. 12 mnd. Bij COPD Gold II of hoger vergoeding van max. 70 behandelingen in 1e jaar (afhankelijk van klasse), daarna afhankelijk van de ernst van de COPD
Bril / lenzen
Basisdekking tot 18 jaar: alleen bij bepaalde medische indicaties (m.u.v. eigen bijdrage van € 58,50 per glas)
Orthodontie tot 18 jr.
Basisdekking bij ernstige ontwikkel- of groeistoornis gebit: 100% (door orthodontist)
Anticonceptie v.a. 21 jr.
Basisdekking volledige vergoeding voor vrouwen tot 21 jaar. Vanaf 21 jaar alleen vergoeding voor behandeling van endometriose of menorragie i.c.m bloedarmoede: maximaal vergoedingslimiet GVS (voor sommige middelen geldt een eigen bijdrage van max. € 250,- p.jr. voor alle geneesmiddelen tezamen)
Voor diabetesmaterialen, verbandmiddelen, incontinentiematerialen en stomamaterialen (DISW middelen) geldt dat u verplicht bent deze online te bestellen bij een medische speciaalzaak. U krijgt geen vergoeding voor deze hulpmiddelen als u gebruikmaakt van een andere zorgverlener, zoals een apotheek of apotheekhoudende huisarts. In de volgende situaties bent u niet verplicht uw DISW-middelen online te bestellen: - u heeft met spoed DISW-hulpmiddelen nodig en haalt deze bij een spoedapotheek; - u heeft spuiten en/of injectienaalden nodig voor het toedienen van uw medicijnen en ontvangt deze van uw apotheek of apotheekhoudende huisarts; - u krijgt DISW-hulpmiddelen voorgeschreven bij ontslag uit het ziekenhuis en haalt deze vervolgens bij de poliklinische apotheek in het ziekenhuis.
Verzekeringskaart
Premiedetails
Basis
Zelf Bewust Polis
€ 106,75

Totale premie per maand
€ 106,75

Over De Friesland Zorgverzekeraar

Bezig met laden...
Klantbeoordeling
Rapportcijfer: 6,8

Dit cijfer is gebaseerd op de resultaten uit een grootschalig onderzoek naar de tevredenheid van Nederlanders over hun zorgverzekeraar uitgevoerd door Telegraaf Media Groep en Poliswijzer.nl.

Lees het Nationaal Zorgverzekeraars Onderzoek
19 reviews
Prijs/Kwaliteit:
Voldoende
Klantenservice:
Ruim voldoende
Verwerken declaraties:
Ruim voldoende
Algemene tevredenheid:
Voldoende

Extra services van De Friesland Zorgverzekeraar

De Friesland is onderdeel van Achmea. Fan van Fit is een spaarprogramma voor iedereen die fitter wil worden. Je kunt in het programma sparen voor gratis producten, workshops en cursussen die bijdragen aan je vitaliteit. Verder kun je online declareren via Mijn De Friesland en mobiel declareren via de declaratie App.

Voordelen

  • Gespreid betalen eigen risico.
  • Mobiel declareren.

Nadelen

  • Niet gecontracteerde zorg wordt voor 70% vergoed bij de Zelf Bewust Polis en voor 80% bij de Alles Verzorgd Polis van het door de Friesland laagste of gemiddelde gecontracteerde tarief.
  • Medische acceptatie bij de tandverzekering Tand Optimaal.
  • Premie leeftijdsgebonden bij de tandverzekeringen (vanaf 22 jaar betaal je meer premie).

Navigatie