Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

In de autoverzekering kun je dure accessoires aanvullend verzekeren

Accessoires die niet standaard in een nieuwe auto ingebouwd zijn, vallen niet onder de cataloguswaarde. Voor de autoverzekering wordt er uitgegaan van de cataloguswaarde, waarin de waarde van extra accessoires dus niet is meegenomen. Om deze reden moet je de waarde van de accessoires los meeverzekeren. Helemaal als het dure onderdelen zijn. Je kunt hiervoor eenvoudig een aanvullende dekking afsluiten met een hoger bedrag dan het standaard bedrag in de autoverzekering. 

kennisbank-sleutel-overhandigd-1.png

Bij het kopen van een nieuwe auto kun je ervoor kiezen om de standaarduitvoering uit te breiden met accessoires. De auto is niet de fabriek uitgerold met de betreffende accessoire, daarom zit het niet in de cataloguswaarde verwerkt. Houd daar rekening mee bij het vergelijken van je autoverzekering.

Wat zijn accessoires?

Een nieuwe auto koop je bijvoorbeeld met als extra toevoeging leren bekleding. Je zou het niet zeggen, maar dat is een accessoire. Onder accessoires vallen de aanvullende onderdelen die je aan de auto laat toevoegen. Dit kan zijn een navigatiesysteem of een trekhaak, maar bijvoorbeeld ook andere velgen of een afwijkende kleur van de lak. Een ingebouwd navigatiesysteem is een accessoire, maar een losse navigatie juist weer niet. Ook een telefoon die eventueel wordt gebruikt voor het navigeren is geen accessoire. In de WA autoverzekering kun je accessoires niet meeverzekeren, want ze zijn toch niet meeverzekerd.

Waarde van de accessoires apart opgeven

Bij het verzekeren worden gegevens over je auto opgevraagd via het kenteken. Gegevens zoals merk en type en gewicht hoef je niet op te geven. Dit wordt automatisch ingeladen na het invoeren van het kenteken. Bij het verzekeren wordt de waarde aan extra toegevoegde accessoires niet standaard meegenomen. Dit kun je als extra bedrag meeverzekeren. Veel verzekeraars verzekeren accessoires al tot een bepaald bedrag mee.

Meeverzekeren accessoires niet altijd premie verhogend

Bij het vergelijken op Poliswijzer.nl kun je navigatie tot € 5000 in de vergelijking meenemen. Het verschilt per verzekeraar hoe ze hiermee om gaan. Sommige verzekeraars verzekeren accessoires tot een bepaald bedrag van bijvoorbeeld € 2000 gratis mee.


Geactualiseerd: dinsdag 19 april 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 885
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA + volledig casco autoverzekering zonder eigen risico.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie