Autoverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Hoe kun je accessoires meeverzekeren?

Accessoires die niet standaard in een nieuwe auto ingebouwd zijn, vormen geen onderdeel van de cataloguswaarde. Voor de autoverzekering wordt er uitgegaan van de cataloguswaarde, waarin de waarde van extra accessoires dus niet is meegenomen. Om deze reden moet je de waarde van de accessoires los meeverzekeren.

accessoires autoverzekering velgen.jpg

Bij het kopen van een nieuwe auto kun je ervoor kiezen om de standaarduitvoering uit te breiden met accessoires. De auto is niet de fabriek uitgerold met de betreffende accessoire, daarom zit het niet in de cataloguswaarde verwerkt. Houd daar rekening mee bij het vergelijken van je autoverzekering.

accessoires autoverzekering.jpg

Wat zijn accessoires?

Een nieuwe auto koop je bijvoorbeeld met als extra toevoeging leren bekleding. Je zou het niet zeggen, maar dat is een accessoire. Hieronder vallen de aanvullende onderdelen die je aan de auto laat toevoegen. Dit kan zijn een navigatiesysteem of een trekhaak, maar bijvoorbeeld ook andere velgen of een afwijkende kleur van de lak. Een ingebouwd navigatiesysteem is een accessoire, maar een losse navigatie juist weer niet. Ook een telefoon die eventueel wordt gebruikt voor het navigeren is geen accessoire. In de WA autoverzekering kun je accessoires niet meeverzekeren.

Waarde van de accessoires apart opgeven

Bij het verzekeren worden gegevens over je auto opgevraagd via het kenteken. Gegevens zoals merk en type en gewicht hoef je niet op te geven. Dit wordt automatisch ingeladen na het invoeren van het kenteken. Bij het verzekeren wordt de waarde aan accessoires dus niet standaard meegenomen. Dit kun je als extra bedrag meeverzekeren.

Meeverzekeren accessoires niet altijd premie verhogend

Bij het vergelijken op Poliswijzer.nl kun je navigatie tot € 5000 in de vergelijking meenemen. Het verschilt per verzekeraar hoe ze hiermee om gaan. Sommige verzekeraars verzekeren accessoires tot een bepaald bedrag van bijvoorbeeld € 2000 gratis mee.

Geactualiseerd: 08-07-2019

Navigatie