Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!

Autoverzekering afsluiten

Simpel in onze vergelijker

Start met vergelijken van autoverzekeringen

Je leeftijd kan van invloed zijn op de hoogte van de premie.
Je woonplaats kan van invloed zijn op de hoogte van de premie.
Vul hier het aantal kilometers in wat je jaarlijks denkt te rijden.
Schadevrije jaren beïnvloeden de hoogte van je premie. Je vindt ze op de laatst gekregen polis van je huidige verzekeraar.

Nieuwe autoverzekering afsluiten in 4 stappen

Een autoverzekering afsluiten hoeft geen tijdrovende klus te zijn. Onze vergelijker helpt je in een paar stappen bij het vinden van de juiste verzekering voor je auto.

Stap 1: Voer je kenteken, geboortedatum en postcode in
Stap 2: Vergelijk autoverzekeringen
Stap 3: Kies de gewenste autoverzekering
Stap 4: Autoverzekering afsluiten via Poliswijzer.nl

Heb je een vraag?

Neem dan gerust contact op met onze gediplomeerde experts.
Wij staan iedere maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 voor je klaar.
Poliswijzer.nl Poliswijzer gediplomeerde verzekeringsexperts

Stappenplan autoverzekering afsluiten

Met dit stappenplan is een autoverzekering afsluiten zo gedaan!

Stap 1: Voer je kenteken, postcode en geboortedatum in

Er zijn een paar gegevens die invloed hebben op de hoogte van de premie van je autoverzekering. Het gaat bijvoorbeeld om het kenteken, je leeftijd, woonplaats, het aantal kilometers dat je per jaar rijdt en het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Je hebt een kenteken nodig om een autoverzekering af te sluiten. Pak ook alvast je kentekenbewijs erbij. Hierop staat de meldcode die je nodig hebt voor het afsluiten van de autoverzekering.

Stap 2: Vergelijk autoverzekeringen

Nu is het tijd voor je autoverzekering berekenen en vergelijken. De vergelijker adviseert welke dekking het beste bij je auto past. Dat is de WA dekking of WA beperkt casco dekking bij een oudere auto of WA volledig casco (allrisk) bij een nieuwere auto. Je kunt ook aanvullende modules toevoegen aan de vergelijking. Vergelijk daarna de autoverzekeringen op premie en voorwaarden. In onze vergelijker kun je ook zien wat de invloed is op de premie als je een schadevrij jaar erbij krijgt. Want de no claimkorting verschilt ook per autoverzekeraar.

Stap 3: Kies de gewenste autoverzekering

Heb je al jouw wensen ingevuld bij de filters? Nu kun je kiezen! Want alleen de autoverzekeringen die aan jouw wensen voldoen blijven over in de vergelijker. Ga je voor de goedkoopste autoverzekering die bovenaan staat? Of kies je bijvoorbeeld voor een autoverzekering die iets duurder is, maar waarbij je mogelijk minder eigen risico betaalt?

Stap 4: Autoverzekering afsluiten via Poliswijzer.nl

Een autoverzekering afsluiten is zo geregeld! Je kunt de autoverzekering aanvragen via de blauwe aanmeldknop. Je krijgt direct een e-mail van de verzekeraar die aangeeft of je gelijk de weg op kunt, bijvoorbeeld met een voorlopige dekking.

kennisbank-sleutel-overhandigd-1.png

Tips bij een autoverzekering afsluiten

Een autoverzekering afsluiten is erg simpel. Helemaal als je eerst onze tips hebt gelezen. Autoverzekeringen die qua premie hetzelfde lijken kunnen onderling op belangrijke punten van elkaar verschillen. Met onze tips kun je een goedkope autoverzekering afsluiten met ook nog eens de beste voorwaarden.

  • Bij het verzekeren van een nieuwe of een jonge auto doe je er verstandig aan om goed te letten op de nieuwwaarderegeling. Autoverzekeraars met deze regeling gaan bijvoorbeeld bij diefstal uit van de nieuwwaarde van de auto. Bij een flinke schade kan het ook een groot verschil maken hoe hoog de waarde van de auto wordt ingeschat. Sommige verzekeraars bieden de nieuwwaarderegeling aan voor een periode van één jaar. Andere verzekeraars juist voor twee of drie jaar. Dit is een groot verschil als je pecht hebt na het eerste jaar. Na afloop van de nieuwwaarde periode wordt er namelijk niet meer uitgegaan van de nieuwwaarde maar van de dagwaarde. Sommige autoverzekeraars keren een extra bedrag uit boven de dagwaarde, bijvoorbeeld 10% boven de dagwaarde. Dit wordt de Gelijkwaardige autoregeling genoemd.

  • Het eigen risico is het deel van de schade waar je zelf voor opdraait. Bij een schade van € 2000 en een eigen risico van € 350, krijg je dus € 1650 uitgekeerd. Verzekeraars hanteren verschillende bedragen voor eigen risico en sommige verzekeraars zelfs helemaal niets. Dit is iets om rekening mee te houden voordat je een autoverzekering afsluit.

  • Autoverzekeraars kunnen afspraken hebben met schadeherstellers. Als je naar een schadehersteller gaat waar geen afspraken mee gemaakt zijn, krijg je mogelijk niet de volledige schade uitgekeerd. Je hoeft niet bang te zijn dat zo’n schadeherstelbedrijf vele kilometers van je huis verwijderd is. Er zit altijd wel een samenwerkende schadehersteller in je buurt. Als jij bij schade toch naar een schadebedrijf van jouw voorkeur wilt gaan, is het verstandig om te letten op deze zogenaamde schadesturing.

  • Autoverzekeraars kunnen de hoogte van de premie af laten hangen van het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Als je minder rijdt, kan de premie ook lager uitvallen. Toch is het belangrijk dat je een eerlijke inschatting maakt. Een te lage opgave kan gevolgen hebben bij het vergoeden van een autoschade. Als het om kleine verschillen gaat, word je doorgaans niet op een verkeerde inschatting afgerekend. Het kan gebeuren dat je 12.000 kilometer per jaar opgeeft, maar in een jaar 14.000 rijdt.

  • Je bent wettelijk verplicht om minimaal de WA verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) af te sluiten. Deze autoverzekering biedt dekking voor schade die je met jouw auto veroorzaakt aan anderen. Schade aan je eigen auto kun je niet indienen op de WA autoverzekering. De meer uitgebreide WA beperkt casco verzekering is in veel gevallen een aanrader. Deze verzekering biedt bijvoorbeeld ook dekking voor schade aan je eigen auto bij diefstal, aanrijding met loslopende dieren en ruitbreuk. Voor nieuwe en dus jonge auto’s kun je het beste kiezen voor de WA volledig casco verzekering. We raden deze uitgebreide verzekeringsvorm ook aan als je auto nog steeds veel waard is of als je niet genoeg geld hebt om zomaar een nieuwe auto te kopen. De all risk autoverzekering vergoedt ook schade aan je eigen auto door bijvoorbeeld een aanrijding die je zelf veroorzaakt hebt of bij vandalisme. De dekking is erg ruim, vandaar dat het in de volksmond ook wel all risk wordt genoemd.

  • Accessoires die standaard op nieuwe auto’s zitten zijn meeverzekerd. Extra toegevoegde accessoires moeten speciaal opgegeven worden voor de autoverzekering. Bijvoorbeeld een later aan de auto gemonteerde trekhaak is niet standaard meeverzekerd. Dit kan ook het geval zijn bij een airconditioning, lederen bekleding, navigatie en duurdere velgen. Bij het vergelijken van de autoverzekering kun je in onze vergelijker de waarde van de zelf toegevoegde accessoires aan de vergelijking toevoegen.

  • Een veel gekozen aanvullende verzekering is de ongevallen inzittendenverzekering. Deze aanvullende dekking keert een maximum bedrag uit bij invaliditeit of overlijden van een inzittende ten gevolg van een ongeval. Onze experts raden liever de schadeverzekering inzittenden aan. Bij blijvende invaliditeit keert deze verzekering alle werkelijke kosten uit. Bij invaliditeit heb je bijvoorbeeld levenslang geen inkomen meer en misschien hoge kosten voor aanpassingen. Deze verzekering biedt ook dekking bij materiële schade. Het verzekerd bedrag in de ongevallen inzittendenverzekering gaat om tienduizenden euro’s. Bij de schadeverzekering inzittenden bedraagt het verzekerd bedrag vaak één miljoen euro of zelfs nog meer.

  • Soms kun je tegen dezelfde dekking een goedkopere autoverzekering afsluiten bij een andere verzekeraar. Je hoeft niet in te leveren op kwaliteit als het niet nodig is. Vergelijk jouw autoverzekering en kies de beste dekking tegen een lagere premie voordat je de autoverzekering afsluit.

  • Heb je schadevrije jaren opgebouwd in een andere auto die je nog verzekerd hebt? Misschien kun je gebruikmaken van de tweede autoregeling. Hiermee kun je een extra korting krijgen gebaseerd op de opgebouwde schadevrije jaren in de eerste auto. Heb je bijvoorbeeld ook nog opgebouwde schadevrije jaren in een verzekering van een oude camper? Misschien kan het uit om deze schadevrije jaren te gebruiken voor je autoverzekering. Een nadeel van de tweede autoregeling is dat je de tweede auto bij dezelfde verzekeraar moet verzekeren als de eerste auto.

  • Een rechtsbijstandsverzekering als aanvullende verzekering voegt weinig toe als je ook een gezinsrechtsbijstandverzekering inclusief verkeer hebt. Verzekeraars kiezen er ook steeds vaker voor om pechhulp aanvullend mee te verzekeren. Dat heeft geen zin als je bijvoorbeeld al lid bent bij ANWB. Kijk wel welke dekking de ruimste dekking biedt tegen de laagste kosten. Is de pechhulp alleen geldig voor jou of ook als iemand anders in jouw auto rijdt? Pechhulp meeverzekeren is mogelijk goedkoper dan het afsluiten van een los abonnement voor pechhulp.

Navigatie