Bereken alle premies
De premie voor de autoverzekering berekenen kun je gemakkelijk zelf doen met behulp van de autovergelijker. In een paar stappen bereken je wat de verschillende verzekeraars jou in rekening brengen. Autoverzekeringen vergelijken zorgt ervoor dat je goed verzekerd bent en toch de laagste premie betaalt.
Er wordt vaak ingewikkeld gedaan over het verzekeren van een auto, maar zo moeilijk is het niet. Zelf je autoverzekering berekenen maken wij mogelijk met onze handige vergelijker. Je vult je kenteken, schadevrije jaren en aantal kilometers dat je denkt te gaan rijden in. Daarna geef je aan welke dekking je wenst en de vergelijking is al grotendeels klaar. Hoe je het precies doet en van welke factoren de premie afhankelijk is, leggen we jou uit.
Je auto verzekeren is niet moeilijk. Je kunt namelijk al in een paar stappen een vergelijking maken. De premie berekenen doe je zo:
Je krijgt nu al een beeld van wat verzekeraars bieden en tegen welke premie. Door het instellen van filters, kun je aanvullende wensen toevoegen aan je nieuwe autoverzekering. Je kunt bijvoorbeeld accessoires meeverzekeren of kiezen voor een autoverzekering met een vrije garagekeuze bij schade. Door aanvullende verzekeringen, zoals schadeverzekering inzittenden, maken de premie hoger.
Verzekeraars bepalen zelf waar ze de hoogte van de premie van laten afhangen. Toch hanteren verzekeraars vrijwel allemaal dezelfde factoren waar de premie van afhankelijk is. Verschillende factoren die de totale premie bepalen, zijn:
Verzekeraars zijn tegenwoordig verplicht om het aantal schadevrije jaren te vermelden op de polis. Als je in het afgelopen verzekeringsjaar een schade hebt geclaimd, kan het aantal voor jou vijf jaren lager uitvallen. Voor ieder jaar zonder een geclaimde schade, krijg je er één schadevrij jaar bij.
Het kan voor de premie voor de autoverzekering een groot verschil maken of je 30.000 kilometer per jaar rijdt met de auto, of maar 10.000. Het gaat om een schatting, want je kunt het namelijk niet exact weten. Voor een inschatting kun je kijken naar het aantal gereden kilometers in de afgelopen jaren. Het maakt niet uit als je meer rijdt, maar je moet geen 10.000 opgeven als je 20.000 kilometer per jaar rijdt.
De waarde van je auto zegt veel over wat de verzekeraar maximaal moet uitkeren bij een schade aan jouw auto. Bij het berekenen van de autopremie maakt het uit of jouw auto als nieuw € 75.000 heeft gekost of bijvoorbeeld € 35.000. Bij het berekenen van de premie hoef je de waarde niet zelf op te geven. Door het invoeren van je kenteken, weten verzekeraars ongeveer wat de nieuwwaarde van je auto was. Voor het berekenen van de premie gaat het verzekeraars vooral om de nieuwwaarde (cataloguswaarde).
Wij vergelijken autoverzekeringen op premie en op dekkingen. Laat bijvoorbeeld ook meewegen in hoeverre je een eigen risico betaalt bij schade. Voor een pas gekochte tweedehands auto heeft een autoverzekering met de aanschafwaarderegeling de voorkeur. Wij bieden jou ook de mogelijkheid om meerdere autoverzekeringen onderling te vergelijken door een vinkje voor de verzekeringen te zetten die je naast elkaar wilt zetten. Zó kom je tot de verstandigste autoverzekering.
Voor de autoverzekering kun je kiezen tussen drie standaarddekkingen. Het gaat om de volgende dekkingen:
Wanneer je de autopremie berekent, zul je waarschijnlijk zien dat de berekening van de WA + volledig casco autoverzekering hoger uitvalt. Dit komt doordat deze dekking het meest uitgebreid is:
Je autoverzekering berekenen kun je dus zelf. Nadat de premie berekend is, kun je de meest geschikte autoverzekering afsluiten. Een lage premie en kwalitatief een goede dekking is gewoon mogelijk. Als je veel schadevrije jaren hebt,kun je ook nog no claim korting krijgen. Vind dus vandaag nog een goedkope autoverzekering. Is de premie van je autoverzekering nu veel te hoog? Bereken je premie en vergelijk deze met je huidige polis. Vul je gegevens in op onze website en op basis van alleen het kenteken kun je al je autoverzekering berekenen. Binnen een paar minuten heb jij je auto verzekerd.