Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!

Goedkoopste autoverzekering berekenen

Alle premies op een rij

Start met vergelijken van autoverzekeringen

Je leeftijd kan van invloed zijn op de hoogte van de premie.
Je woonplaats kan van invloed zijn op de hoogte van de premie.
Vul hier het aantal kilometers in wat je jaarlijks denkt te rijden.
Schadevrije jaren beïnvloeden de hoogte van je premie. Je vindt ze op de laatst gekregen polis van je huidige verzekeraar.

Waarom je autoverzekering berekenen?

De premie voor de autoverzekering berekenen doe je eenvoudig zelf met behulp van onze vergelijker. In een paar stappen bereken je wat de verschillende verzekeraars jou in rekening brengen. Autoverzekeringen vergelijken zorgt ervoor dat je een betaalbare autoverzekering vindt met een ruime dekking passend bij jouw auto.

Wat moet je weten?

Er wordt vaak ingewikkeld gedaan over het verzekeren van een auto, maar zo moeilijk is het niet. Zelf je autoverzekering berekenen maken wij mogelijk met onze handige en eenvoudige vergelijker. Je vult je kenteken, schadevrije jaren en aantal kilometers in dat je denkt te gaan rijden. Daarna geef je aan welke dekking je wenst en de vergelijking is al klaar.

Heb je een vraag?

Neem dan gerust contact op met onze gediplomeerde experts.
Wij staan iedere maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 voor je klaar.
Poliswijzer.nl Poliswijzer gediplomeerde verzekeringsexperts

Premie autoverzekering berekenen - Zo doe je dat!

Je kunt al in een paar stappen je autoverzekering berekenen. De premie berekenen doe je zo:

 1. Vul je kenteken, geboortedatum, postcode en huisnummer in.
 2. Je maakt de premieberekening exacter door ook nog het aantal kilometers per jaar en je schadevrije jaren in te vullen.
 3. Op basis van de leeftijd van je auto stelt de vergelijker al een passende dekking voor.

Je krijgt nu al een beeld van wat autoverzekeraars bieden en tegen welke premie. Door het instellen van filters kun je aanvullende wensen toevoegen aan je nieuwe autoverzekering. Je kunt bijvoorbeeld accessoires meeverzekeren of kiezen voor een autoverzekering met een vrije garage keuze bij schade. Door aanvullende dekkingen, zoals schadeverzekering inzittenden, wordt de premie hoger.


Waar wordt de premie van de autoverzekering door beïnvloed?

Verzekeraars bepalen zelf waar ze de hoogte van de premie van laten afhangen. Toch hanteren autoverzekeraars vrijwel allemaal dezelfde factoren waarmee zij de premie berekenen::

 • De (nieuw)waarde van je auto
 • Het aantal schadevrije jaren
 • Je leeftijd
 • Jouw postcode
 • Hoeveel kilometers je per jaar rijdt
 • De hoogte van het eigen risico
 • Merk en type auto
 • Privé of zakelijk gebruik van de auto

Hoeveel schadevrije jaren heb je opgebouwd?

Verzekeraars zijn tegenwoordig verplicht om het aantal schadevrije jaren te vermelden op de polis. Als je in het afgelopen verzekeringsjaar een schade hebt geclaimd, kan het aantal voor jou 5 jaren lager uitvallen dan het jaar daarvoor. Voor ieder jaar zonder een geclaimde schade, krijg je er één schadevrij jaar bij. De schadevrije jaren geven jou recht op een no claimkorting. Deze korting verschilt per verzekeraar, wat je autoverzekering berekenen in de vergelijker nog belangrijker maakt.


Minder kilometers per jaar zorgt voor een lagere premie

Het kan voor de premie voor je autoverzekering een groot verschil maken of je 30.000 of maar 10.000 kilometer per jaar rijdt. Het gaat om een schatting, want je kunt het namelijk niet exact weten. Voor een inschatting kun je kijken naar het aantal gereden kilometers in de afgelopen jaren. Het maakt niet uit als je iets meer rijdt, maar geef bijvoorbeeld geen 10.000 op als je 20.000 kilometer per jaar rijdt.


Waarde van je auto ook belangrijke factor voor autoverzekering berekenen

De waarde van je auto zegt veel over wat de verzekeraar maximaal moet uitkeren bij een schade aan jouw auto. Bij het berekenen van de autopremie maakt het uit of jouw auto als nieuw € 70.000 heeft gekost of bijvoorbeeld € 35.000. Bij het berekenen van de premie hoef je de waarde niet zelf op te geven. Door het invoeren van je kenteken weten verzekeraars ongeveer wat de nieuwwaarde van je auto was. Voor het berekenen van de premie gaat het verzekeraars vooral om de nieuwwaarde (cataloguswaarde).


Let niet alleen op de hoogte van de premie

Wij vergelijken autoverzekeringen op premie en op dekkingen. Laat bijvoorbeeld ook meewegen in hoeverre je een eigen risico betaalt bij schade. Voor een pas gekochte tweedehands auto heeft een autoverzekering met de aanschafwaarderegeling de voorkeur. Biedt een verzekeraar ook vervangend vervoer bij schadeherstel of reparatie? Wij bieden jou ook de mogelijkheid om meerdere autoverzekeringen onderling te vergelijken door een vinkje voor de verzekeringen te zetten die je naast elkaar wilt zetten. Zó kom je tot de verstandigste autoverzekering.


Wat is het verschil tussen de drie dekkingen?

Voor de autoverzekering kun je kiezen uit drie standaard dekkingen:

Wanneer je de autopremie berekent, zul je mogelijk zien dat de berekening van de WA + volledig casco autoverzekering hoger uitvalt. Dit komt doordat deze dekking het meest uitgebreid is. Toch kun je een ruimere dekking vinden tegen een lagere premie. De premieverschillen tussen de verzekeraars zijn namelijk groot.

Soort schade         WA          WA + Beperkt casco  WA + Volledig casco
Schade aan anderen
Storm
Autobrand
Diefstal
Ruitbreuk
Hagelschade
Vandalisme
Schade door eigen schuld

Wat je autoverzekering kost, bereken je dus zelf in onze vergelijker. Nadat de premie berekend is, kun je de meest geschikte autoverzekering afsluiten. Een lage premie en kwalitatief goede dekking is gewoon mogelijk. Als je veel schadevrije jaren hebt, kun je namelijk een no claim korting krijgen. Vind dus vandaag nog een goedkope autoverzekering.


Is de premie van je autoverzekering nu veel te hoog?

Bereken je premie en vergelijk deze met je huidige polis. Vul je gegevens in op onze website en op basis van het kenteken kun je al je autoverzekering berekenen. Binnen een paar minuten heb jij je auto verzekerd.

Navigatie