Autoverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Autoverzekering vergelijken in 2021

Start met vergelijken van autoverzekeringen

Je leeftijd kan van invloed zijn op de hoogte van de premie.
Je woonplaats kan van invloed zijn op de hoogte van de premie.
Vul hier het aantal kilometers in wat je jaarlijks denkt te rijden.
Het aantal jaren dat je geen schade hebt gereden is van invloed op de premie.
Nu met 3 maanden gratis
Canal Digitaal

Top 5 goedkoopste autoverzekeringen

Aanbieder
Pakket
 
Eigen risico
Per maand
 
Hoe is deze top 5 berekend?
 1. 1
  Eigen risico
  € 0
  Per maand
  € 21,78
   Verder Sluit deze polis van Ditzo direct af
 2. 2
  Eigen risico
  € 0
  Per maand
  € 22,14
   Verder Sluit deze polis van Inshared direct af
 3. 3
  Eigen risico
  € 0
  Per maand
  € 22,78
   Verder Sluit deze polis van OHRA direct af
 4. 4
  Eigen risico
  € 0
  Per maand
  € 23,60
   Verder Deze verzekering kun je nog niet via Poliswijzer.nl afsluiten
 5. 5
  Eigen risico
  € 0
  Per maand
  € 24,61
   Verder Deze verzekering kun je nog niet via Poliswijzer.nl afsluiten
Vergelijk alle WA autoverzekeringen
"Zeer goed duidelijke website en daarnaast vriendelijke klantenservice."
9 september 2021
Stap nu over van autoverzekering via Poliswijzer.nl en profiteer van de actie:

Kijk 3 maanden gratis met de TV App van Logo Canal Digitaal

Nu 3 maanden gratis

t.w.v. € 44,85
Stap nu over van autoverzekering via Poliswijzer.nl en profiteer van de actie:

Kijk 3 maanden gratis met de TV App van Logo Canal Digitaal

 • Mis niets van de Eredivisie met ESPN, ESPN2, ESPN3 en ESPN4
 • 78 tv-zenders en urenlang kijkplezier met on demand series en films
 • Stream overal in de EU, kijk op je telefoon, smart-tv of laptop
Deze actie loopt t/m 30-09-2021
 • 100% Onafhankelijk

  Verzekeraars betalen ons niet om opgenomen te worden in de vergelijking. Ze bepalen dus ook niet de ranking en daarom staat de voor jou goedkoopste verzekering altijd bovenaan.
 • Volledig vergelijken

  Poliswijzer.nl brengt alle verzekeringen zorgvuldig voor je in kaart. Je kunt filteren, sorteren en direct kiezen voor de juiste polis. We worden niet voor niets beoordeeld met een super hoge waardering.
 • Doe de crashtest!

  Met onze crashtest leggen wij autoverzekeringen op de pijnbank. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met de premie van een verzekering na een schade door jouw schuld? Onze crashtest geeft het antwoord.

Autoverzekering vergelijken in 2021

Ben je op zoek naar een andere autoverzekering met een lagere premie en betere dekking? Je autoverzekering vergelijken doe je bij Poliswijzer.nl 100% onafhankelijk. Op die manier kunnen we jou altijd de voordeligste deals bieden. We vergelijken autoverzekeraars op zowel prijs als kwaliteit. Zo vinden we een goedkope autoverzekering die perfect bij jou past! Vergelijk bij voorkeur jaarlijks om te voorkomen dat je teveel betaalt voor een beperkte dekking.

Welke autoverzekeraars zijn er?

Poliswijzer.nl heeft een groot aanbod van autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl vergelijk je autoverzekeringen van tientallen autoverzekeraars. Zowel grote verzekeraars, zoals Allianz Direct, ANWB, FBTO en Centraal Beheer. Maar ook andere verzekeraars, zoals Inshared en Kilometerverzekering. Juist omdat er zoveel verschillende verzekeraars zijn met verschillende dekkingen en premies is het handig om al deze autoverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Hoe kan ik autoverzekeringen vergelijken?  

Bij Poliswijzer.nl kun je gratis autoverzekeringen vergelijken. Dit doe je door onze vergelijker in te vullen. Je krijgt dan direct een overzicht van het volledigste aanbod. Op de vergelijkingspagina kun je ook meteen de zogenaamde 'Crashtest' doen. Deze laat zien wat er met je premie gebeurt wanneer je schade oploopt en claimt bij de autoverzekeraar.  

Wil je jouw autoverzekering vergelijken?

Voor de vergelijking van autoverzekeringen hebben we de volgende gegevens van je nodig:  

 • Het kenteken van de te verzekeren auto  
 • Je geboortedatum en postcode  
 • Het aantal schadevrije jaren  
 • Het aantal kilometers dat je jaarlijks denkt te gaan rijden 

Waarom vragen wij dit? We gebruiken bovenstaande gegevens om voor jou de goedkoopste autoverzekering te vinden. Autoverzekeraars bepalen namelijk hun premie aan de hand van deze gegevens. Zonder die informatie kunnen we dus niet de juiste prijs vaststellen.  

Op Poliswijzer.nl vergelijk je onafhankelijk autoverzekeringen

In de autoverzekering vergelijker kom je alle autoverzekeringen tegen die aan jouw wensen kunnen voldoen. Ook van de verzekeraars met wie wij geen samenwerking hebben. Verzekeraars bepalen niet de volgorde in de vergelijker: de goedkoopste autoverzekering staat altijd bovenaan. Zo maak je een onafhankelijke vergelijking op Poliswijzer.nl. En op deze manier vind jij heel eenvoudig de autoverzekering met de beste voorwaarden en de laagste premie.

Verschillende dekkingen in de autoverzekering

Je hebt bij het verzekeren van je auto de keuze uit drie soorten dekkingen: WA, WA + beperkt casco en WA + volledig casco (all risk). Je kunt je keuze aangeven in de vergelijker. Hieronder leggen we kort uit wat de verschillende dekkingen inhouden.

Wat is een WA verzekering?

Een WA autoverzekering is wettelijk verplicht als je een auto bezit. Met deze minst uitgebreide dekking is schade die jij veroorzaakt met de auto aan anderen verzekerd. Schade aan je eigen auto is in deze soort autoverzekering niet meeverzekerd.

Wat is een WA beperkt casco verzekering?

De WA + beperkt casco autoverzekering dekt naast schade aan anderen ook een aantal schades veroorzaakt aan jouw eigen auto. Je kunt denken aan autoschade door brand en natuurverschijnselen, zoals storm, hagel en bliksem. Maar ook autodiefstal, een ruitbreuk en een aanrijding met loslopende dieren is gedekt met de beperkt casco verzekering. De gevolgschade van zo’n aanrijding kun je verzekeren in de WA + volledig casco verzekering.

Wat is een WA volledig casco (all risk) verzekering?

De WA + volledig casco (all risk) is, zoals de naam al zegt, de meest uitgebreide autoverzekering. Naast de dekkingen van de WA en beperkt casco verzekering ben je ook verzekerd tegen schade door bijvoorbeeld vandalisme. Zelfs schades aan je eigen auto die je zelf per ongeluk veroorzaakt, zoals een aanrijding, zijn gedekt.

Welke dekking moet ik kiezen?

Wil je weten welke dekking het beste past bij jouw auto? Kom achter de juiste dekking met ons artikel. Is jouw auto nu WA verzekerd? Mogelijk kun je overstappen naar een goedkopere verzekeraar met ook nog een ruimere dekking.

Aanvullende autoverzekeringen: hoe zit dat?

Wil jij je aanvullend verzekeren? Aanvullende autoverzekeringen zijn er in verschillende soorten en maten. In onze vergelijker kun je bij het aanbod per verzekeraar op 'aanvullende verzekeringen' klikken. Je ziet dan direct een lijstje met opties en bijbehorende prijzen. Je kunt hierbij denken aan aanvullende dekkingen zoals de schadeverzekering inzittenden en rechtsbijstand.

Waarom moet ik een autoverzekering afsluiten? 

Iedereen met een auto moet een autoverzekering afsluiten. Dat is verplicht. Alleen, er zijn heel veel verschillende autoverzekeringen. Dat maakt het soms lastig te bepalen welke verzekering voor jou de beste dekking biedt. Gelukkig vind je in de autoverzekering vergelijking het voordeligste aanbod, helemaal afgestemd op jouw gewenste dekking. Met de filters aan de linkerkant in onze vergelijker kun je in een paar klikken de beste autoverzekering samenstellen.

Heb je al een autoverzekering? Dan is het heel verstandig om autoverzekeringen te vergelijken. Vaak als je lange tijd bij dezelfde autoverzekeraar zit, past de verzekering niet meer bij jouw auto. Omdat autoverzekeraars regelmatig de premie aanpassen, is de kans groot dat het een stuk goedkoper kan!

Ben ik gelijk verzekerd als ik een autoverzekering afsluit?

Zodra je de voor jou beste autoverzekering hebt afgesloten via Poliswijzer.nl beoordeelt de verzekeraar je aanvraag direct. Je ontvang een bevestigingsmail van jouw nieuwe verzekeraar. Als in deze bevestigingsmail staat dat je bent geaccepteerd, kun je gelijk verzekerd de weg op. Het is ook mogelijk dat je eerst een voorlopige dekking krijgt. Ook dan kun je gewoon de weg op. Dit lees je ook in de mail van de verzekeraar. Krijg je geen voorlopige dekking of ben je niet geaccepteerd door de verzekeraar? Dan ben je (nog) niet verzekerd.

Kan ik een autoverzekering vergelijken voor studenten?

Helaas kun je geen autoverzekering vergelijken speciaal voor studenten. Daar zijn we eerlijk in. Andere vergelijkers geven aan dat er speciale autoverzekeringen voor studenten zijn, maar die zijn er niet. Dit zijn reguliere verzekeringen die jongeren kunnen afsluiten, student of niet. Jongeren onder de 24 jaar betalen vaak een veel hogere premie. Gelukkig is dat niet bij elke verzekeraar het geval. Daarom is een autoverzekering vergelijken extra verstandig als je jonger bent dan 24 jaar. Met onze tips kies je de voordeligste autoverzekering voor studenten

Met welke tarieven beginnen autoverzekeringen? 

De WA (wettelijke aansprakelijkheid) en WA beperkt casco autoverzekering is voordeliger dan een all risk autoverzekering. D e autoverzekeringen met de lagere dekking beginnen ongeveer vanaf € 21 per maand. Voor de all risk autoverzekering betaal je een premie vanaf ongeveer € 35 per maand. De autopremie van de duurste autoverzekering met een WA dekking (minst uitgebreide dekking) is hoger dan de premie van de goedkoopste all risk autoverzekering (meest uitgebreide dekking). Ook gaat iedere verzekeraar anders om met schadevrije jaren en leeftijd. Vergelijk dus zelf wat voor jou de voordeligste autoverzekering is!

Kan ik ook een auto verzekeren zonder kenteken? 

Wil je jouw auto verzekeren, maar is het kenteken nog niet bekend? Dan is je autoverzekering vergelijken nog niet mogelijk. De premie van de autoverzekering verschilt per auto. Aan de hand van jouw kenteken weet de vergelijker precies welke type auto jij hebt en welke nieuwwaarde en welk gewicht daarbij hoort. Daarom heb je een kenteken nodig om een autoverzekering te vergelijken en om een autoverzekering af te sluiten. Heb je een auto gekocht, maar weet je het kenteken nog niet? Mogelijk kan de autodealer jou het kenteken al doorgeven.

Hoe vind ik de goedkoopste autoverzekering?

Zoek je een goedkope autoverzekering? Vergelijk je autoverzekering dan op Poliswijzer.nl en kom tot de goedkoopste premie met de ruimste dekking. De premieverschillen tussen autoverzekeringen zijn namelijk enorm. Vul je gegevens en wensen in en alle autoverzekeringen die daaraan voldoen zie je terug in de vergelijker. De goedkoopste autoverzekering staat altijd bovenaan. Ook als wij daar geen samenwerking mee hebben. 

Naast regelmatig je autoverzekering vergelijken, zijn er nog meer tips om een goedkope autoverzekering te vinden:

Betaal kleine schades zelf

Als je een schade door eigen schuld indient verlies je schadevrije jaren en gaat de premie van je autoverzekering vaak omhoog. Daarom is het mogelijk voordelig om kleine schades zelf te betalen, zoals een krasje op een bumper of een kapotte zijspiegel. Zo verlies je geen schadevrije jaren. Wil je voordat je een autoverzekering kiest weten hoe hoog de premie wordt na een schadeclaim bij die verzekeraar? De Crashtest geeft hier inzicht in.

Kijk naar het eigen risico

Als je een autoverzekering vergelijkt zie je gelijk in het resultaat of er een eigen risico geldt. Je kunt voor een paar euro meer beter kiezen voor een iets duurdere autoverzekering zonder eigen risico. Zo hoef je de eerste kosten van de schade niet zelf te betalen. Wil je juist een scherpere premie en heb je eigenlijk nooit schade? Overweeg dan een hoger eigen risico.

Vergelijk ook uitgebreidere dekkingen

Kies niet voor een beperkte dekking om goedkoper uit te zijn. Een uitgebreidere dekking, de WA beperkt casco verzekering of WA volledig casco (all risk dekking), kan zelfs voordeliger zijn dan een autoverzekering met een WA dekking. Maak hiervoor een autoverzekering vergelijking.

Moet ik zelf mijn huidige autoverzekering opzeggen? 

Sommige autoverzekeraars hebben een gratis overstapservice. Je kunt dan bij het afsluiten van de nieuwe autoverzekering op het aanmeldformulier aangeven dat zij voor jou de oude autoverzekering opzeggen. Is die mogelijkheid er niet? Dan kun je jouw huidige autoverzekering eenvoudig zelf opzeggen bij de verzekeraar. Dit doe je in de online omgeving of via mail, telefoon of post. Ben je niet tevreden met de net afgesloten autoverzekering? Deze kun je binnen de 14 dagen bedenktijd annuleren.

Het laatste nieuws

3 september 2021

Tweedehands elektrische auto kopen? Subsidie is op

Voor 2021 is 13,5 miljoen subsidie beschikbaar voor het kopen van een tweedehands elektrische auto, maar alles is al op. Goed nieuws: per 1-1-'22 meer budget

Lees verder
12 augustus 2021

Een lagere schadelast en toch geen goedkopere autoverzekering

In 2020 en 2021 hebben we minder auto gereden en minder schades veroorzaakt. Verzekeraars hebben een lagere schadelast, maar de premie blijft hoog.

Lees verder
9 augustus 2021

20 procent minder auto’s gestolen - Vooral de Nissan

Er worden steeds minder auto's gestolen. Maar met een Nissan en een Landrover moet je goed opletten. Deze worden vaak gestolen.

Lees verder

Feiten en fabels over autoverzekeringen

 

 • Feit: “Een WA-autoverzekering is verplicht”
 • Fabel: “Mannen betalen meer premie dan vrouwen”
 • Feit: “De premie kan per leeftijd, stad en postcode verschillen”
 • Fabel: “Ruitschade claimen kost me mijn schadevrije jaren”
 • Feit: “Vergelijken loont, bespaar in enkele minuten eenvoudig honderden euro’s”
Lees alle ins- en outs over autoverzekeringen in onze kennisbank

Navigatie