Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Autoverzekering vergelijken in 2021

Start met vergelijken van autoverzekeringen

Je leeftijd kan van invloed zijn op de hoogte van de premie.
Je woonplaats kan van invloed zijn op de hoogte van de premie.
Vul hier het aantal kilometers in wat je jaarlijks denkt te rijden.
Het aantal jaren dat je geen schade hebt gereden is van invloed op de premie.
Nu met 3 maanden gratis
Canal Digitaal

Top 5 goedkoopste autoverzekeringen

Aanbieder
Pakket
 
Eigen risico
Per maand
 
Hoe is deze top 5 berekend?
 1. 1
  Eigen risico
  € 0
  Per maand
  € 22,14
   Verder Sluit deze polis van Inshared direct af
 2. 2
  Eigen risico
  € 0
  Per maand
  € 22,24
   Verder Sluit deze polis van Ditzo direct af
 3. 3
  Eigen risico
  € 0
  Per maand
  € 23,24
   Verder Sluit deze polis van OHRA direct af
 4. 4
  Eigen risico
  € 0
  Per maand
  € 23,82
   Verder Deze verzekering kun je nog niet via Poliswijzer.nl afsluiten
 5. 5
  Eigen risico
  € 0
  Per maand
  € 24,61
   Verder Deze verzekering kun je nog niet via Poliswijzer.nl afsluiten
Vergelijk WA autoverzekeringen
"Hele solide zorgverzekering vergelijker die doorgaat waar anderen ophouden"
1 december 2021
Stap nu over van autoverzekering via Poliswijzer.nl en profiteer van de actie:

Kijk 3 maanden gratis met de TV App van Logo Canal Digitaal

Nu 3 maanden gratis

t.w.v. € 44,85
Stap nu over van autoverzekering via Poliswijzer.nl en profiteer van de actie:

Kijk 3 maanden gratis met de TV App van Logo Canal Digitaal

 • Mis niets van de Eredivisie met ESPN, ESPN2, ESPN3 en ESPN4
 • 78 tv-zenders en urenlang kijkplezier met on demand series en films
 • Stream overal in de EU, kijk op je telefoon, smart-tv of laptop
Deze actie loopt t/m 31-12-2021
 • 100% Onafhankelijk

  Verzekeraars betalen ons niet om opgenomen te worden in de vergelijking. Ze bepalen dus ook niet de ranking en daarom staat de voor jou goedkoopste verzekering altijd bovenaan.
 • Volledig vergelijken

  Poliswijzer.nl brengt alle verzekeringen zorgvuldig voor je in kaart. Je kunt filteren, sorteren en direct kiezen voor de juiste polis. We worden niet voor niets beoordeeld met een super hoge waardering.
 • Doe de crashtest!

  Met onze crashtest leggen wij autoverzekeringen op de pijnbank. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met de premie van een verzekering na een schade door jouw schuld? Onze crashtest geeft het antwoord.

Waarom je autoverzekering vergelijken?

Heb je een nieuwe auto gekocht? Of heb je juist al jaren dezelfde auto en autoverzekering? Twee goede redenen om autoverzekeringen te vergelijken. De verschillen tussen verzekeraars worden steeds groter. Zo verschillen de dekking, premie en de gevolgen van een schadeclaim per autoverzekeraar.

Autoverzekering vergelijken op dekking

Als je al jaren dezelfde autoverzekering hebt, kun je jouw autoverzekering vergelijken en zo besparen. De vergelijker op Poliswijzer.nl selecteert de dekking die het beste bij de leeftijd van jouw auto past. In de filters kies jij jouw gewenste dekking. Alleen de autoverzekeringen die daaraan voldoen komen in jouw vergelijking naar voren.

Vergelijken op premie

De goedkoopste autoverzekering staat altijd bovenaan. Zo vind je een goedkope autoverzekering die perfect bij jou past!

Vergelijken op premie na schadeclaim

Na een schade berekent de autoverzekeraar de premie opnieuw voor het volgende jaar. Dit kan bij iedere verzekeraar anders uitpakken. Bij de ene autoverzekeraar betaal je dan meer premie na het indienen van een schade dan bij de ander. Om te zien welke autoverzekering ook voordelig blijft als je een schade claimt, gebruik je de Crashtest bovenin de vergelijker.

Wanneer het loont om te vergelijken

Dit zijn de drie belangrijkste redenen:

1. Je koopt een nieuwe auto

Nieuwe auto, nieuwe autoverzekering. Als je een nieuwe (tweedehandse) auto koopt, is je auto verzekeren wettelijk verplicht. Door autoverzekeringen te vergelijken vind je de goedkoopste autoverzekering die het beste bij je nieuwe auto past.

2. Je wilt besparen op de vaste lasten

De premieverschillen tussen autoverzekeraars zijn zo groot, dat je waarschijnlijk met een van de andere tientallen autoverzekeringen goedkoper uit bent. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste autoverzekering kan oplopen tot honderden euro's. Verzekeraars veranderen regelmatig de premie, waardoor het verstandig is om jaarlijks opnieuw een vergelijking te maken.

3. De autoverzekering past niet meer bij jouw auto

Heb je al jaren niet meer naar jouw autoverzekering omgekeken? Dan kan het zomaar zo zijn dat de dekking niet meer bij jouw auto past. Vergelijk autoverzekeringen en kom erachter wat de beste autoverzekering is die past bij de leeftijd van jouw auto.

Autoverzekeringen vergelijken op kwaliteit met de Crashtest

We hebben allemaal wel eens van die momenten dat je denkt: 'Had ik dit maar eerder geweten.' Wist je bijvoorbeeld dat sommige autoverzekeraars opeens een veel hogere premie vragen als je een schade claimt? Met de Crashtest zie je per verzekeraar wat de gevolgen zijn van schade op jouw premie. Zo kies je niet alleen de goedkoopste autoverzekering op dit moment, maar ook de voordeligste als je dan toch een keer schade rijdt. Probeer de Crashtest gratis uit bovenin de vergelijker.

de-crashtest-geeft-antwoord.png

Verschillende dekkingen in de autoverzekering

Je hebt bij het verzekeren van je auto de keuze uit drie soorten dekkingen: WA, WA beperkt casco en WA volledig casco (all risk). Je kunt je keuze aangeven in de vergelijker. Hieronder leggen we kort uit wat de verschillende dekkingen inhouden.

WA verzekering

Een WA autoverzekering (wettelijke aansprakelijkheid) is verplicht als je een auto bezit. Met deze minst uitgebreide dekking is schade die jij veroorzaakt met de auto aan anderen verzekerd. Schade aan je eigen auto is met de WA dekking niet meeverzekerd.

WA beperkt casco verzekering

De WA + beperkt casco autoverzekering dekt naast schade aan anderen ook een aantal schades veroorzaakt aan jouw eigen auto. Je kunt denken aan autoschade door brand en natuurverschijnselen, zoals storm, hagel en bliksem. Maar ook autodiefstal, een ruitbreuk en een aanrijding met loslopende dieren is gedekt met de beperkt casco verzekering. De gevolgschade van zo’n aanrijding kun je verzekeren in de WA + volledig casco verzekering.

WA volledig casco (all risk) verzekering

De WA + volledig casco autoverzekering (all risk) is, zoals de naam al zegt, de meest uitgebreide autoverzekering. Naast de dekkingen van de WA en beperkt casco verzekering ben je ook verzekerd tegen schade door bijvoorbeeld vandalisme. Zelfs schades aan je eigen auto die je zelf per ongeluk door eigen schuld veroorzaakt, zoals een aanrijding, zijn gedekt.

Verschillen tussen de dekking in de autoverzekering

Aanvullende autoverzekeringen

Wil jij je auto aanvullend verzekeren? Aanvullende verzekeringen zijn er in verschillende soorten en maten. Je kunt hierbij denken aan aanvullende dekkingen zoals de schadeverzekering inzittenden en rechtsbijstand in het verkeer.

Tips voor een goedkope autoverzekering

Zoek je een goedkope autoverzekering? Vergelijk je autoverzekering dan op Poliswijzer.nl en kom tot de goedkoopste premie met de ruimste dekking. Naast regelmatig je autoverzekering vergelijken, zijn er nog meer tips om de kosten voor je auto zo laag mogelijk te maken:

1. Betaal kleine schades zelf

Als je een schade indient, verlies je schadevrije jaren en gaat de premie van je autoverzekering vaak omhoog. Daarom is het mogelijk voordelig om kleine schades zelf te betalen, zoals een krasje op een bumper of een kapotte zijspiegel. Zo verlies je geen schadevrije jaren. Wil je voordat je een autoverzekering kiest, weten hoe hoog de premie wordt na een schadeclaim bij die verzekeraar? De Crashtest bovenaan de autoverzekering vergelijking geeft hier inzicht in.

2. Kijk naar het eigen risico

Als je een autoverzekering vergelijkt zie je gelijk in het resultaat of er een eigen risico geldt. Je kunt voor een paar euro meer beter kiezen voor een iets duurdere autoverzekering zonder eigen risico. Zo hoef je de eerste kosten van de schade niet zelf te betalen. Wil je juist de laagste premie en heb je eigenlijk nooit schade? Overweeg dan een hoger eigen risico.

3. Vergelijk ook uitgebreidere dekkingen

Kies niet voor een beperkte dekking om goedkoper uit te zijn. Een uitgebreidere dekking, beperkt casco of volledig casco (all risk dekking), kan zelfs voordeliger zijn dan een autoverzekering met een WA dekking. Maak hiervoor een autoverzekering vergelijking.

Overstappen van autoverzekering: zo doe je dat

Heb je een autoverzekering gevonden in de vergelijker? Dan kun je de deze gemakkelijk afsluiten bij de nieuwe verzekeraar via de blauwe aanmeldknop. Je kunt daarna zelf de oude autoverzekering opzeggen per mail, post of telefoon of in de online omgeving van de huidige autoverzekering. Je ontvangt gelijk na de aanmelding een bevestigingsmail van de nieuwe autoverzekeraar. Daarin staat of je (gelijk) de weg op kunt of niet. Meestal ben je meteen geaccepteerd of krijg je een voorlopige dekking. Twijfel je over de nieuwe autoverzekering? Geen probleem, want je hebt altijd 14 dagen bedenktijd.

Stappenplan overstappen van autoverzekering

Veelgestelde vragen over autoverzekeringen

 • De beste dekking voor jouw auto hangt vooral af van het risico dat jij wilt verzekeren en de financiële ruimte die je daarvoor hebt. Een ruimere dekking verzekert meer risico's, maar is ook duurder. Toch kan een ruimere dekking bij de ene verzekeraar goedkoper zijn dan een minder ruime dekking bij een andere verzekeraar, dus vergelijk! Ook kun je de beste dekking bepalen aan de hand van de leeftijd van de auto. Heb je een nieuwe auto die vijf jaar of jonger is? Dan kun je het beste kiezen voor de meest uitgebreide dekking, de all risk autoverzekering. Voor een auto van zes tot en met negen jaar, raden we de WA beperkt casco dekking aan. Voor een auto ouder dan negen jaar is een WA verzekering met de minst uitgebreide dekking waarschijnlijk voldoende voor jouw auto. Welke dekkingsvorm moet ik kiezen?

 • Schadevrije jaren zijn het aantal jaren dat jij geen schade hebt geclaimd bij jouw autoverzekeraar. Per verzekerd jaar zonder schadeclaim, krijg je een schadevrij jaar erbij. Met het opbouwen van het aantal schadevrije jaren bouw je korting op je autoverzekering op. Heeft jouw auto schade en dien je dit in op de autoverzekering? Dan verlies je er vijf. De premie wordt dan mogelijk hoger. Sommige ingediende schades kosten jou geen schadevrije jaren, zoals storm- of hagelschade. We kunnen ons voorstellen dat je meer vragen hebt over schadevrije jaren. Daarom beantwoorden wij in deze blog de tien meest gestelde vragen over schadevrije jaren.

 • Met een WA+ beperkt casco of WA+ volledig casco autoverzekering krijg je bij schade aan je eigen auto de dagwaarde uitgekeerd. Dat is de waarde van de auto vlak voordat je schade rijdt. Bij het afsluiten van je autoverzekering is er vaak standaard een aanschafwaarderegeling voor tweedehands auto's of een nieuwwaarderegeling voor nieuwe auto's aanwezig. Bij total loss of diefstal van de auto kun je een beroep doen op één van deze regelingen. Je krijgt dan bij schade de aanschafwaarde of nieuwwaarde van de auto vergoed tot een aantal jaren na de aankoop. Zo kun je een soortgelijke (tweedehands) auto opnieuw kopen. Vind je dit belangrijk? In de vergelijker vind je welke autoverzekeringen een aanschafwaarde- of nieuwwaarderegeling aanbieden en tot hoeveel jaar na de aankoop de aanschafwaarde of nieuwwaarde wordt uitgekeerd.

 • Bij schades met letsel, bijvoorbeeld na een auto-ongeluk, is het belangrijk dat je eerst medische hulp inschakelt als dat nodig is. Is de situatie veilig? Dan kun je foto's maken van de schade aan de auto. Als er een tegenpartij is vul je samen het Europees schadeformulier in. Het ingevulde formulier stuur je op naar de verzekeraar. Bij noodsituaties of vragen kun je altijd jouw verzekeraar bellen. De gegevens van de autoverzekeraar staan op de groene kaart. Heb je een kleine schade aan de auto, zoals blikschade of ruitschade, en is er geen tegenpartij? Dan kun je de schade melden bij de verzekeraar, bijvoorbeeld in een app van de verzekeraar.

Artikelen binnen reisverzekeringen


Autoverzekeringen algemeen

Wat is een autoverzekering? | Wat is de beste autoverzekering? | Hoeveel gaat je premie omhoog na schade? | Autoschadeformulier invullen | Wat is de no-claim garantie? | Wanneer wordt autoverzekering afgeschreven? | Schadeafhandeling


Regels van autoverzekering

Auto uitlenen aan kind | Auto uitlenen verzekering Beveiligingseisen autoverzekering  | Auto verzekeren op andere naam | Groene kaart verplicht? | Royementsverklaring 


Overige informatie

Verzekerd voor hagelschade | WA casco verzekering auto | Verzekerd voor dieraanrijding | Tijdelijke autoverzekering  | Vervangend vervoer bij schade

Informatie gecontroleerd door expert

Bencom.Content.Api.Client.Entities.PublisherDto

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Juul Dijkhuis, specialist op het gebied van verzekeringen. Poliswijzer.nl wordt regelmatig genoemd in de media, bijvoorbeeld:

Navigatie