Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp

Woonverzekering vergelijken & afsluiten

Stel in een paar eenvoudige stappen je woonverzekering samen.
Vergelijk je opstal-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering apart of in één pakket!

Wat wil je verzekeren?
Combineer voor korting!
Wat verzeker je met een inboedelverzekering?
Om de spullen die zich 'los' in je huis bevinden te verzekeren kies je voor een inboedelverzekering.
Wat verzeker je met een opstalverzekering?
Met een opstalverzekering verzeker je je huis. Bij een huurwoning regelt de eigenaar de opstalverzekering.
Wat verzeker je met een aansprakelijkheidsverzekering?

Als je schade veroorzaakt aan spullen van anderen dan vergoedt een aansprakelijkheidsverzekering de kosten.

Een aansprakelijkheidsverzekering is soms goedkoper in combinatie met een inboedel- of opstalverzekering.

Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, in tegenstelling tot de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) die je afsluit bij je autoverzekering. Dit zijn twee verschillende verzekeringen.

Op basis van je adres kunnen we een aantal kenmerken van je woning bepalen, zoals bouwjaar en oppervlakte.

Ook wordt er op basis van je woonwijk een inschatting gemaakt welke risico's je loopt en welke waarden je bezittingen hebben. Dit kan invloed hebben op de premie.
Op basis van je leeftijd maakt de verzekeraar een inschatting van de risico's en waarde van je bezittingen. Dit kan invloed hebben op de premie.
Hoeveel kamers heb jij in je huis?
Het gaat dan om werk-, slaap-, hobby- en woonkamers.

Gezinssamenstelling

 

Top 5 inboedelverzekeringen

Zonder eigen risico
 1. 1
  Inboedelverzekering (EUG)

  € 3,01 p/m

 2. 2
  Inboedelverzekering (EUG)

  € 3,31 p/m

 3. 3
  Inboedelverzekering (EUG)

  € 5,13 p/m

   Verder
 4. 4
  Inboedelverzekering (EUG)

  € 5,65 p/m

 5. 5
  Inboedelverzekering (EUG)

  € 5,89 p/m

Top 5 opstalverzekeringen

Zonder eigen risico
 1. 1
  Opstalverzekering (EUG)

  € 10,86 p/m

 2. 2
  Opstalverzekering (EUG)

  € 13,76 p/m

 3. 3
  Woonhuisverzekering (EUG)

  € 13,96 p/m

 4. 4
  Woonhuisverzekering (EUG)

  € 14,32 p/m

 5. 5
  Opstalverzekering

  € 14,66 p/m

   Verder
"Zeer tevreden met de eenvoudige vergelijking en overstap de beste vergelijkingssite!"
31 december 2022
 • 100% Onafhankelijk

  Verzekeraars betalen ons niet om opgenomen te worden in de vergelijking. Ze bepalen dus ook niet de ranking en daarom staat de voor jou goedkoopste verzekering altijd bovenaan.
 • Volledig vergelijken

  Poliswijzer.nl brengt alle verzekeringen zorgvuldig voor je in kaart. Je kunt filteren, sorteren en direct kiezen voor de juiste polis. We worden niet voor niets beoordeeld met een super hoge waardering.
 • Doe de crashtest!

  Met onze crashtest leggen wij woonverzekeringen op de pijnbank. Wat zijn bijvoorbeeld jouw spullen nog waard na een schade oftewel wat krijg je vergoed? Onze crashtest geeft het antwoord.

Welke verzekeringen vallen onder de woonverzekeringen?

De meest voor de hand liggende woonverzekeringen zijn de inboedelverzekering en de opstalverzekering (woonhuisverzekering). Ook de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren valt onder de noemer woonverzekeringen. Er zijn verschillende woonverzekeringen van tientallen verzekeraars waaruit je kunt kiezen. Daarnaast zijn er nog aanvullende verzekeringen zoals de glasverzekering, kostbaarhedenverzekering en buitenhuisdekking. Woonverzekeringen vergelijken is daarom een uitkomst. Je vindt eenvoudig de beste woonverzekering.

Waar ben je voor verzekerd met de woonverzekering?

Alles wat vast zit aan het woonhuis valt onder de opstalverzekering. Schade aan spullen in je huis die niet vastzitten, zoals meubels en mobiele elektronica, zijn verzekerd onder de inboedelverzekering. Schades door onder andere de volgende oorzaken zijn verzekerd met de woonverzekeringen:

 • Brand en het blussen 
 • Rook en roetschade
 • Inbraak, diefstal en vandalisme
 • Blikseminslag
 • Storm, hagel, regen en sneeuw
 • Lekkage, kapotte leiding of afvoer

Met de allrisk woonverzekering ben je ruimer verzekerd. In de allrisk inboedelverzekering heb je bijvoorbeeld ook dekking als je per ongeluk zelf een pot verf omver loopt of een glas wijn laat vallen. Je verzekert je bezittingen ruimer met all-risk dekking. In onze vergelijker bieden wij een duidelijk overzicht.

Is de woonverzekering verplicht?

Je koopwoning verzekeren met een opstalverzekering is verplicht als je een hypotheek afsluit voor het kopen van het huis. Dit is vastgelegd in de akte die je bij de notaris moet ondertekenen bij de aankoop. Als huiseigenaar heb je ook echt een opstalverzekering nodig. Door bijvoorbeeld een brand kan er schade aan je woning ontstaan van honderdduizenden euro’s. Als je geen woonverzekering afsluit draag je een te groot risico zelf. De inboedelverzekering is niet verplicht, maar wel aan te raden.

Een aansprakelijkheidsverzekering hoef je ook niet verplicht af te sluiten, maar deze is wel onmisbaar. Een eventuele schade veroorzaakt aan een ander kan duur uitpakken. De kosten lopen hoog op als iemand arbeidsongeschikt raakt door jouw schuld. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je hiertegen verzekerd.

Hoe vind je een goedkope woonverzekering?

Een goede woonverzekering afsluiten doe je na een vergelijking van de diverse producten. Verschillende verzekeringen bieden andere vergoedingen en de verzekeraars bepalen zelf welke premie ze in rekening brengen. De goedkoopste woonverzekering kan een betere dekking bieden dan een dure woonverzekering. 

De all risk inboedelverzekering geeft de ruimste vergoeding. Bij schade die jezelf per ongeluk veroorzaakt, krijg je een uitkering van de woonverzekeraar. Deze verzekeringen zijn gemiddeld duurder, maar door de premieverschillen merk je er mogelijk niets van. Je kiest dus een woonverzekering met een ruimere dekking en toch tegen een lagere premie.

Woonverzekeringen vergelijken

Je huis verzeker je ruim en het liefst tegen een lage premie. Bij een volledige vergelijking helpen wij jou graag. Op onze website kun je tientallen verzekeraars vergelijken. Het gaat bijvoorbeeld om Centraal Beheer, Aegon en Nationale Nederlanden. Door het vergelijken kun je onderverzekering voorkomen. Door het afsluiten van bijvoorbeeld een nieuwe opstalverzekering, wordt de nieuwe polis namelijk gebaseerd op de huidige waarde (werkelijke waarde) van je woning. Zo zijn je spullen goed verzekerd, zonder dat je mogelijk teveel moet betalen.

Je inboedel, opstal en de aansprakelijkheid wil je natuurlijk goed verzekerd hebben. Je wilt vooral niet teveel betalen, maar onderverzekerd zijn heeft bij schade grote gevolgen. Bij schade krijg je in dat geval maar een deel van het werkelijk schadebedrag uitgekeerd. Je wilt de beste deal afgestemd op jouw persoonlijke situatie? Als vergelijker kunnen wij hierbij helpen. Onze woonverzekering vergelijker helpt om de dekking te kiezen die perfect aansluit op jouw behoefte en jouw huis en bezittingen.

Bespaartips voor de woonverzekering

 • De woonverzekering bestaat uit meerdere verzekeringen. Door het combineren van de inboedelverzekering, de opstalverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering kun je recht hebben op een pakketkorting.
 • Voor dure spullen kun je een kostbaarhedenverzekering afsluiten, maar vaak is dat niet nodig. Voor een laptop van € 2500 heb je bijvoorbeeld geen kostbaarhedenverzekering nodig.
 • De ene verzekeraar keert bij schade aan je spullen meer uit dan de andere. Hier bieden wij inzicht in met onze crashtest bovenin de vergelijker. 
 • Heb je al jaren niet naar je woonverzekeringen gekeken? Ga vergelijken en een nieuwe woonverzekering afsluiten. Je verzekeringen zijn dan weer afgestemd op de huidige herbouwwaarde van je huis en de werkelijke waarde van je inboedel.
 • Overweeg je zonnepanelen? Ze zijn standaard meeverzekerd in de opstalverzekering. Lees op onze website meer tips gericht op zonnepanelen.

Meer informatie over woonverzekeringen is te vinden in onze Kennisbank.

Navigatie