Autoverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Neem contact met ons op.
  • Facebook
  • Twitter

Een autoverzekering voor vrouwen

auto - onna onna.jpg

UPDATE:
Per 1 juli 2017 heeft Aegon besloten om de stekker uit Onna Onna te trekken. De afgesloten verzekeringen worden overgevoerd naar het label Aegon. Het afsluiten van nieuwe autoverzekeringen is net meer mogelijk. In onderstaande tekst lees je wat de voordelen van de autoverzekering zijn. Ook na het overvoeren van de autoverzekering naar Aegon blijf je als verzekerde van Onna Onna profiteren van de extra services.

Veel autoverzekeraars adverteren met de laagste premie voor veilige rijders. De definitie van een veilige rijder is bij elke verzekeraar weer anders. Bij de ene verzekeraar moet je door het afleggen van een (online) test bewijzen dat je een goede rijder bent. Een ander laat niets aan het toeval over en plaatst een registratiekastje in je auto om te controleren of je veilig hebt gereden.

Onna-Onna, wat vrouw betekent in het Japans, vindt dit allemaal niet nodig. Volgens deze verzekeraar zijn vrouwen gewoon de veiligste rijders. Hierbij baseert Onna-Onna zich op het feit dat vrouwen minder ongelukken veroorzaken dan mannen en daarvoor verdienen ze bij deze verzekeraar voordeel.

Het systeem, wat verzekerden die geen schade claimen beloont, en slechte rijders straft met korting (bonus-malus), lijkt niet meer genoeg te zijn als beloningsysteem. Verzekeraars proberen de veilige rijders steeds vaker met aantrekkelijke voordelen bovenop de bonus-malus korting aan zich te binden. Dat is voordelig voor autoverzekeraars omdat veilige rijders niet snel schade veroorzaken. Bij Onna-Onna staat de vrouw als veilige rijder dan ook centraal, door op persoonlijke aandacht gebaseerde service en eenvoudige polisvoorwaarden denkt Onna-Onna aantrekkelijk te zijn voor vrouwen.

Enkele kenmerken van de autoverzekering van Onna-Onna

Serious Assist

Serious Assist is een hulpdienst van Onna-Onna voor hulp na een ongeval. Bij een serieus (lees: ernstig) ongeval zal de hulpdienst van Onna-Onna binnen 30 minuten op de plaats van het ongeluk aanwezig zijn om je te helpen bij het afwikkelen van de schade en het op de hoogte brengen van bijvoorbeeld je werk en familieleden. Je kunt ook hulp krijgen bij het invullen van het schadeformulier. Een mooie extra service waar je behoefte aan kunt hebben direct na een ongeval.
auto - onna.jpg

Handtasdekking

De handtasdekking is de dekking die vrouwen meteen in het oog zal springen. Maar ze zullen waarschijnlijk teleurgesteld zijn als duidelijk wordt dat deze dekking nogal beperkt is. Je handtas is namelijk alleen verzekerd als deze gestolen wordt als je in, of in de directe buurt van jouw auto bent. En dat tot een maximum bedrag van € 750,- per gebeurtenis. Let op: Je bent niet verzekerd tegen diefstal wanneer je de tas onbeheerd in de auto achterlaat.

Extra voordelen

Onna-Onna heeft een lange lijst aan voordelen opgebouwd in de loop der jaren. Sommige voordelen zijn meer een marketingactie dan een serieus voordeel voor verzekerden van Onna-Onna. Bijvoorbeeld een paar euro’s korting op superfoods via een bepaalde website. Of korting op thuisreparatie voor jouw fiets bij Fietsned. Je kunt er baat bij hebben, maar het is geen reden om te kiezen voor de autoverzekering van Onna-Onna.

Alleen vrouwen verzekeren. Mag dat wel?

Nee, ze mogen mannen niet weigeren. En dat doen ze ook niet. De autoverzekering is zo goed mogelijk afgestemd op de wensen en behoeften van vrouwen. Je wordt als man ook niet gestraft in de vorm van een hogere premie. 

Navigatie