Autoverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Een autoverzekering voor vrouwen

auto - onna onna.jpg

UPDATE:
Per 1 juli 2017 heeft Aegon besloten om de stekker uit Onna Onna te trekken. De afgesloten verzekeringen zijn overgevoerd naar het label Aegon. In onderstaande tekst lees je wat de voordelen waren van de autoverzekering speciaal voor vrouwen. 

Veel autoverzekeraars adverteren met de laagste premie voor veilige rijders. De definitie van een veilige rijder is bij elke verzekeraar weer anders. Bij de ene verzekeraar moet je door het afleggen van een (online) test bewijzen dat je een goede rijder bent. Een ander laat niets aan het toeval over en plaatst een registratiekastje in je auto om te controleren of je veilig hebt gereden.

Onna-Onna, wat vrouw betekent in het Japans, vond dit allemaal niet nodig. Volgens deze verzekeraar zijn vrouwen gewoon de veiligste rijders. Hierbij baseerde Onna-Onna zich op het feit dat vrouwen minder ongelukken veroorzaken dan mannen en daarvoor verdienen ze bij deze verzekeraar voordeel.

Het systeem van schadevrije jaren lijkt niet meer genoeg te zijn als beloningsysteem. Verzekeraars proberen de veilige rijders steeds vaker met aantrekkelijke voordelen bovenop de bonus-malus korting aan zich te binden. Dat is voordelig voor autoverzekeraars omdat veilige rijders niet snel schade veroorzaken. 

Wat waren kenmerken van de autoverzekering van Onna-Onna?

Handtasdekking

De handtasdekking was de dekking die vrouwen meteen in het oog sprong. Maar het was maar een beperkte dekking. De handtas was namelijk alleen verzekerd als deze gestolen werd als je in, of in de directe buurt van jouw auto was. En dat tot een maximum bedrag van € 750,- per gebeurtenis. Je was duis niet verzekerd tegen diefstal wanneer je de tas onbeheerd in de auto achterliet.

Extra voordelen

Onna-Onna had een lange lijst aan voordelen opgebouwd in de loop der jaren. Sommige voordelen waren meer een marketingactie dan een serieus voordeel voor verzekerden van Onna-Onna. Bijvoorbeeld een paar euro’s korting op superfoods via een bepaalde website. Of korting op thuisreparatie voor de fiets bij Fietsned. Je kon er baat bij hebben, maar het was geen reden om te kiezen voor de autoverzekering van Onna-Onna.

Alleen vrouwen verzekeren. Mag dat wel?

Nee, ze mochten mannen niet weigeren. En dat doen ze ook niet. Maar uiteindelijk was de autoverzekering speciaal voor vrouwen toch geen succes. 

Geactualiseerd: 08-08-2019

Navigatie