Autoverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Betaal ik de premie voor de autoverzekering vooraf?

Bij het afsluiten van een autoverzekering wordt jou gelijk de premie voor de eerste periode in rekening gebracht. Bij jaarbetaling betaal je dus gelijk de premie voor een heel jaar vooruit. Bij het beëindigen van de autoverzekering krijg je de teveel betaalde premie weer terug. Je betaalt de premie voor de autoverzekering dus vooraf.

auto - euro.jpg

Bij schadeverzekeringen is vooruitbetalen gebruikelijk. Bij maandbetaling incasseren verzekeraar vaak in de laatste week van de maand.

Wat gebeurt er bij het opzeggen van de autoverzekering?

Na het opzeggen van de verzekering stort de verzekeraar de teveel betaalde premie aan je terug. Eventueel verrekend de verzekeraar nog poliskosten en wordt het resterende bedrag uitgekeerd.

Wat gebeurt er bij een betalingsachterstand?

Je hebt 30 dagen de tijd voor het betalen van de premie. Meestal wordt er geïncasseerd met een machtiging. De verzekeraar zorgt dus zelf voor een tijdige betaling. Toch kunnen er bij automatische incasso ook betalingsachterstanden ontstaan. Namelijk bij het storneren van de incasso. Na deze periode van 30 dagen wordt jouw autoverzekering niet zomaar beëindigd. De verzekeraar zal eerst nog herinneringen sturen voordat de verzekeraar maatregelen treft.

Geactualiseerd: 11-07-2019


Gepubliceerd: woensdag 3 mei 2017
Geactualiseerd: donderdag 11 juli 2019

Vergelijk en bespaar tot € 230
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie