Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Meldcode heb je nodig voor de autoverzekering. Waar vind ik de meldcode?

Je vindt de meldcode van je auto op deel 1 van het kentekenbewijs. Het kan gaan om een papieren kentekenbewijs en sinds 1 januari 2014 om de kentekencard. Je kentekencard ontvang je enkele dagen na aankoop van de auto van de RDW. Het papieren kentekenbewijs komt steeds minder vaak voor, maar je kunt ze nog steeds tegen komen.

Oud kentekenbewijs (papier)

meldcode kentekenbewijs op papier

Nieuw kentekenbewijs (pasje)

meldcode kentekenbewijs pasje

Meldcode auto zoeken op andere plekken

Je kunt de meldcode van je auto ook op de volgende manieren vinden, bijvoorbeeld wanneer je (nog) geen kentekenbewijs hebt:

  1. Op het tenaamstellingsverslag dat je ontvangt bij aankoop van een auto staat ook de meldcode. Dit is een betalingsbewijs van de overschrijving, waarbij het kenteken op jouw naam is geregistreerd. 
  2. Door de meldcode op te vragen bij de autoverkoper of de vorige eigenaar van de auto.
  3. Aan de binnenkant van je portier of onder de motorkap staat meestal het chassis- of identificatienummer van je auto. De laatste 4 cijfers hiervan vormen de meldcode.  
  4. Soms staat de meldcode ook op je huidige verzekeringspolis. 
Geactualiseerd: dinsdag 9 mei 2023

Lesley Anker
Lesley Anker Expert in verzekeringen & Communicatiemedewerker

Sinds 2019 ben ik werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan ik het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Ik vind het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Vergelijk en bespaar tot € 885
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA + volledig casco autoverzekering zonder eigen risico.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie