Autoverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Wat is een meldcode?

De meldcode bestaat uit de laatste vier cijfers van het chassisnummer. De code gebruik je bij het verzekeren van je auto. De verzekeraar kan met de meldcode en het kenteken de auto verzekeren en aanmelden bij de RDW.

code 2.jpg

Bij het op naam zetten van een auto ontstaat de verplichting om de auto te verzekeren tegen de wettelijke aansprakelijkheid (WA). De controle op de verzekeringsplicht voert de RDW uit. Verzekeraars geven de verzekerde kentekens door aan de RDW. Het aanmelden en het afmelden gaat aan de hand van de unieke combinatie van het kenteken met de bijbehorende meldcode.

Waar heb je de meldcode voor nodig?

Om fouten bij het aanmelden van kentekens te voorkomen, vormt het kenteken en de meldcode een unieke combinatie. Als één van beide niet klopt, lukt het de verzekeraar niet om het kenteken aan te melden bij de RDW.

auto relax.jpg

Kun je zonder meldcode een auto verzekeren?

Zolang je nog geen kenteken in combinatie met de meldcode hebt, kun je jouw auto niet verzekeren. Dit kan zorgen voor een lastige situatie. Daar is een oplossing voor. Een verzekeraar kan een voorlopige dekking verstrekken aan de hand van het kenteken. Dit gebeurt in uitzonderlijke gevallen en niet alle verzekeraars zijn hiertoe bereid. Je kunt dit probleem ondervangen door de autoverzekering af te sluiten direct nadat de auto op jouw naam is gezet. Binnen aan paar minuten kun je het namelijk regelen bij ons op Poliswijzer.nl.

Geactualiseerd: 01-07-2019

Navigatie