Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Autoverzekering vergeleken: Je betaalt snel ruim 2 keer zoveel

door Juul Dijkhuis Leestijd: 2 minuten

Verzekeraars bieden ongeveer dezelfde autoverzekering aan, maar toch zit er een wereld van verschil in de premies. Dat verschil kan zelfs oplopen tot een ruime verdubbeling in vergelijking met de goedkoopste autoverzekering. 

Gemakzucht kost geld

Mensen hebben de neiging om voor gemak te kiezen en ook nog eens loyaal te zijn. Gemak is dus lekker blijven zitten bij de verzekeraar waar je nu zit. Een goede kans dat deze houding geld kost. Als voorbeeld hiervan geven we een berekening van de premies van de drie meest verkochte auto’s in 2019:

Top 3 verkochte auto’s in Nederland

  • Tesla 3 - Aantal verkocht 29.948
  • Volkswagen Polo - Aantal verkocht 12.964
  • Ford Focus - Aantal verkocht 10.517

Voor de eigenaar/bestuurder van de auto gaan we uit van de ‘gemiddelde’ Nederlander. Het maakt voor de autoverzekering namelijk een groot verschil wat de persoonlijke situatie is zoals bijvoorbeeld leeftijd en hoeveel schadevrije jaren iemand heeft.

De gemiddelde Nederlander

  • In Nederland wonen iets meer vrouwen dan mannen. De gemiddelde vrouw is 42,5 jaar oud.
  • Gemiddeld hebben Nederlanders vier tot zes schadevrije jaren. Wij rekenen met vijf schadevrije jaren.
  • Apeldoorn is de meest gemiddelde gemeente van Nederland. Voor de berekening gaan we dus uit van een inwoner van Apeldoorn.
  • Nederlanders rijden volgens het CBS gemiddeld 13.000 kilometer per jaar met de auto.

De verschillen tussen de duurste en goedkoopste autoverzekering

duurste-goedkoopste-autoverzekering-poliswijzer-0.png

Heb je voor jouw autoverzekering niet eerst een vergelijking gemaakt, maar een willekeurige autoverzekering gekozen? Of misschien had je al een woonverzekering en nam je de autoverzekering ook maar af bij deze verzekeraar. Zeer grote kans dat je dan teveel betaalt. Benieuwd wat de goedkoopste autoverzekering is in jouw persoonlijke situatie? Vul je eigen gegevens in de vergelijker en bekijk jouw voordeel.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: vrijdag 5 februari 2021

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Verzekeringsexpert

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 505
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie