Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Benzine is duurder, dus ga je besparen op de autoverzekering

door Juul Dijkhuis Leestijd: 4 minuten

Het is je vast opgevallen de afgelopen maanden. Iedere keer als je benzine tankt, betaal je meer per liter. Wij hebben geen invloed op de benzineprijzen, maar kunnen wel tips geven om toch goedkoper uit te zijn. Door een besparing op je autoverzekering kun je de hogere benzineprijzen weer compenseren. 

lage-kilometerstand-autoverzekering-omlaag.png

Je kunt natuurlijk iedere keer als je tankt voor € 50 aan benzine in je auto gieten. Op deze manier heb je ogenschijnlijk geen last van de hogere benzineprijzen, want je blijft € 50 per keer betalen. Maar helaas is dit niet echt de oplossing, want je staat gewoon vaker bij de pomp met deze methode. Je kunt immers minder kilometers rijden voor je weer moet tanken. We hebben een aantal tips voor je die wél werken.

Waardoor stijgen de benzineprijzen?

De olieproducerende landen halen minder olie uit de grond, omdat de vraag naar olie is gezakt door de coronacrisis. Dit heeft een stijgend effect op de benzineprijzen. De verhoging van de prijzen wordt ook veroorzaakt doordat het dalend effect van vorig jaar weer verdwijnt. Toen daalden de prijzen juist, omdat de economie ineens minder hard groeide. De olieprijzen komen steeds dichter bij het niveau van vóór de coronacrisis. Hoewel de brandstofprijzen van meer zaken afhankelijk zijn dan van de olieprijs, hoeven we voorlopig waarschijnlijk niet meer te rekenen op prijzen zoals we die in 2020 meemaakten. En wist je dat Nederland de hoogste belastingdruk op brandstof in de wereld heeft? Tweederde van de Euro95 bestaat uit accijns, wettelijke heffing en btw. De rest van de literprijs is onder andere afhankelijk van de productieomvang, de dollarkoers, wereldgebeurtenissen en weersomstandigheden.

Hoe zorg je ervoor dat je minder uitgeeft aan benzine?

  • Vergelijk verschillende benzinepompen met elkaar.
  • Kies niet voor één van de grote namen omdat je er ‘zegeltjes’ krijgt. De spaaracties maken de centen verschil per liter niet weer goed.
  • Tank niet langs de snelweg, want daar zijn de prijzen hoger. Het kan zomaar tientjes schelen op een volle tank.
  • Let bij het kopen van een auto ook op het verbruik.
  • Overweeg het elektrisch rijden.

benzine-0.jpg

Benzineprijs omhoog, premie voor de autoverzekering omlaag

Compenseer de stijging van de benzineprijs met een lagere premie voor de autoverzekering. Hiervoor hebben we niet alleen tips, je kunt het ook via ons een autoverzekering berekenen en afsluiten. Vorig jaar april betaalde je nog € 1,57 voor één liter benzine. Nu betaal je gemiddeld € 1,85! Dat is een stijging van ongeveer 18%. Oftewel, je bent in één tankbeurt van 55 liter maar liefst € 15 meer kwijt dan vorig jaar! Door het vergelijken van autoverzekeringen kun je de financiële schade ruimschoots compenseren.

Wat betaal je voor het verzekeren van een auto?

De premie voor een autoverzekering is sterk afhankelijk van het type auto, het aantal opgebouwde schadevrije jaren en welke dekking je wenst. Het verzekeren van de Kia Niro (meest verkochte auto van 2020) kost je met acht schadevrije jaren ongeveer € 30 tot € 45 per maand. De exacte premie hangt af van waar je in Nederland woont. Maar als je bij de duurste verzekeraar kijkt, kost de autoverzekering tussen € 112 en € 135 per maand. Dus compenseer de duurdere benzine gewoon met een goedkopere autoverzekering. Je kunt daarmee tientallen euro's per maand besparen!

Vergelijken helpt meer dan omrijden

Waarom kiezen Nederlanders er voor om kilometers om te rijden voor een paar cent goedkopere benzine, en zijn ze daarentegen al jaren verzekerd bij een veel te dure autoverzekeraar? Eerlijk gezegd kunnen wij dat niet verklaren. Fouten uit het verleden kun je niet meer rechtzetten, maar je kunt je maandlasten voor de toekomst wel verlagen. Vergelijk dus even jouw autoverzekering met wat andere verzekeraars voor dezelfde dekking in rekening brengen.

Deel dit artikel op:


Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 885
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA + volledig casco autoverzekering zonder eigen risico.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie