Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

De benzineprijzen gaan door het dak

door Tony Duchenne Leestijd: 3 minuten

Op dit moment hebben automobilisten het zwaar. En dan vooral diegenen die een flink aantal kilometers op de weg afleggen. Meer betalen dan € 2,42 voor één liter benzine is geen uitzondering door de oorlog in Oekraïne. Helaas kunnen wij de tarieven niet verlagen, maar we kunnen je wel helpen met het besparen van brandstof. 

nieuwsbericht-benzineprijzen.png

Bij onbemande tankstations zie je vaak een maximum bedrag dat je kunt tanken. Dit is een soort reservering. Het gaat bijvoorbeeld om een maximum van € 125. Deze tankstations gaan de maximale bedragen aanpassen, want sommige klanten kunnen voor € 125 de auto niet meer voltanken. Flinke tariefverhogingen per dag zijn geen uitzondering sinds de oorlog begon in Oekraïne. In de afgelopen dagen zijn er inmiddels ook alweer verlagingen doorgevoerd. We weten niet waar de tarieven naartoe zullen stijgen. We weten wel dat tanken op dit moment erg pijnlijk is voor de portemonnee. Per 1 april gaan de prijzen voor brandstof omlaag door een accijnsverlaging. Benzine wordt ongeveer € 0,17 per liter goedkoper en diesel € 0,11. Maar nog steeds betaal je veel voor één liter.

Hoe kun je zo eenvoudig mogelijk besparen op het brandstofverbruik?

De auto laten staan en de fiets pakken is vaak een goed idee, maar waarschijnlijk te eenvoudig gedacht. Niet altijd heb je deze mogelijkheid, dus ga je op zoek naar andere besparingen. Deze tips zorgen ervoor dat je goedkoper en minder vaak hoeft te tanken:

  • Zoek eerst online uit waar je goedkoper tankt. De tarieven verschillen sterk. Vooral langs de snelweg betaal je fors. De kleinere tankstations langs provinciale wegen hanteren lagere tarieven. 
  • Keurig rijden zorgt voor een lager verbruik. Op een weg waar je 80 kilometer per uur mag rijden je aan de snelheid houden, zorgt voor minder verbruik. Bij hogere snelheden verbruik je meer benzine.
  • Zoek de kortste route in plaats van de snelste. De korte routes gaan vaak langs provinciale wegen. Doordat je niet hard mag rijden, houd je het verbruik laag.
  • Rijd met het verkeer mee. Door je aan te passen aan de snelheid van andere verkeersdeelnemers voorkom je dat je steeds optrekt en weer af moet remmen.
  • Breng de banden op de juiste spanning. De bandenspanning is vaak te laag. Met de juiste spanning verlaag je de weerstand voor de banden.
  • Laat de auto uitrollen als je weet dat je verderop toch moet remmen voor bijvoorbeeld een verkeerslicht.
  • Tank vlak over de grens als dat mogelijk is. Misschien woon je er dicht bij of kom je er regelmatig vanwege werk of visite.

wat-kost-het-opladen-van-elektrische-auto.png

Toch nadenken over elektrisch rijden

Op de sterke stijging van de benzineprijzen door de oorlog in Oekraïne kun je geen beslissing voor de toekomst baseren. Mogelijk zakken de prijzen na de oorlog weer iets. Wat wel duidelijk is geworden in de afgelopen jaren is dat benzine, diesel en gas steeds duurder wordt. De overheid gebruikt de belastingheffing om Nederlandse automobilisten uit de auto’s op fossiele brandstoffen te jagen.

Het elektrisch rijden zal ook iets duurder worden door hogere prijzen voor energie. Het voordeel van een elektrische auto is, dat je met zonnepanelen de prijs kunt drukken. Met voldoende zonnepanelen op je huis, kunnen de panelen ervoor zorgen dat je elektrische auto altijd is opgeladen tijdens zonnige dagen.

Naast het besparen op brandstof kun je meer dingen doen om het autogebruik weer wat plezieriger te maken qua kosten. Neem de autoverzekering. Wist je dat het verschil in autopremies enorm is? Bij de duurste verzekeraar betaal je mogelijk het drievoudige van wat de goedkoopste verzekeraar vraagt. Door te vergelijken maak je autorijden betaalbaarder.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: woensdag 23 maart 2022

Tony Duchenne
Tony Duchenne Gediplomeerd expert in verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 885
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA + volledig casco autoverzekering zonder eigen risico.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie