Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Reisverzekeringen vergelijken

Beëindig je reisverzekering als je toch niet op vakantie gaat

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

Ga je dit jaar niet op vakantie door het coronavirus? Kijk dan ook eens kritisch naar je doorlopende reisverzekering. Je kunt de doorlopende reisverzekering opzeggen, maar je kunt ook op een andere manier besparen op de premie.

kennisbank-vliegvakantie1-mondkapjes1-1.png

Vakantie vieren buiten de Nederlandse grenzen zit er dit jaar mogelijk nog niet in. Veel mensen kiezen daarom voor een vakantie in eigen land. De doorlopende reisverzekering kun je beëindigen als je niet op vakantie gaat. Houd er rekening mee dat een reisverzekering ook bij een vakantie binnen Nederland aan te raden is.

De reisverzekering biedt ook dekking voor vakantie in Nederland

Ook als je naar een bungalowpark in Nederland gaat, kun je baat hebben bij een reisverzekering. Binnen de Nederlandse grenzen kan jouw bagage namelijk ook worden gestolen. Met een reisverzekering ben je bijvoorbeeld  ook verzekerd tegen schade aangericht aan het vakantieverblijf. En stel dat je door omstandigheden langer op je vakantiebestemming moet blijven. De extra verblijfskosten kun je dan declareren op je reisverzekering. De aanvullende dekking voor medische kosten heb je in Nederland niet nodig, want de zorgverzekering biedt al dekking. Het maakt hierbij niet uit of je in Groningen of Limburg bent.

De dekking in de reisverzekering beperken

Ben je in je doorlopende verzekering ook verzekerd tijdens de wintersport en heeft je verzekering werelddekking?  Die kun je tijdelijk uit jouw reisverzekering halen.  Ook kun je de automobilistenhulp dekking verwijderen als je toch niet met de auto op vakantie gaat. Zodra je weer op wintersport of op wereldreis gaat, moet je de reisverzekering natuurlijk wel even updaten.

skivakantie-zorgverzekering.png

Ga je jouw reisverzekering aanpassen? Maak eerst even een vergelijking

Als je toch al bezig gaat met de doorlopende reisverzekering, dan kun je het beter gelijk goed aanpakken. Vergelijk jouw reisverzekering eens met wat andere verzekeraars aanbieden. Je kunt tientallen euro’s per jaar besparen op de doorlopende reisverzekering, maar vergelijk ook om te ervaren of jouw huidige reisverzekering echt de beste dekking voor jou biedt.

Je doorlopende reisverzekering beëindigen en kiezen voor een kortlopende reisverzekering?

Is er geen uitzicht op een vakantie of zelfs maar een nachtje weg? Beëindig de doorlopende reisverzekering dan. Je hoeft niet te betalen voor een verzekering waar je niets mee doet. Zodra je weer op vakantie gaat, kun je op Poliswijzer.nl vergelijken welke kortlopende reisverzekering het beste past bij je eerstvolgende vakantie. Ga je 14 dagen of meer op vakantie, of ga je binnen één jaar nog een keer op vakantie? Kies dan toch voor een doorlopende reisverzekering.

Heb je vragen over het besparen op de reisverzekering? Laat het ons weten!

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: donderdag 15 september 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 172
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie