Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Reisverzekeringen vergelijken

Vergoeding reisverzekering bij schade aan huurauto

Tijdens de vakantie een auto huren is een aanrader. Met een huurauto kun je de regio goed verkennen en naar plekken gaan waar niet zoveel toeristen komen. Maar een ongeval op de weg kan je ook tijdens de vakantie overkomen. Valt schade aan de huurauto onder de dekking van je reisverzekering? 

huurauto vergoeding bij PW

Helaas kun je autoschade aan je huurauto niet verhalen op de reisverzekering. Schade met motorrijtuigen is namelijk expliciet uitgesloten. Informeer bij het huren van een auto altijd hoe het zit met de verzekering. Je kunt er in Nederland vanuit gaan dat een huurauto minimaal verzekerd is tegen schade aan anderen. De WA autoverzekering is namelijk verplicht.

Huur je een auto in het buitenland? Wees alert en kijk goed of alle verplichte verzekeringen standaard bij de huurprijs inbegrepen zitten. Soms lijkt de huurprijs erg gunstig, maar wanneer de verplichte verzekeringen er niet in zijn opgenomen, ben je alsnog duurder uit. Vooral bij lokale aanbieders kunnen de tarieven laag zijn doordat verzekeringen ontbreken.

Een auto huren? Doe vooraf je huiswerk 

Vóór vertrek kun je al vanuit Nederland een huurauto regelen voor op de vakantiebestemming. Vanuit je luie stoel thuis kun je de voorwaarden beter uitpluizen en verschillende verhuurbedrijven onderling vergelijken. Als je toch reisverzekeringen vergelijkt, kun je ook gelijk je huiswerk doen voor het huren van een auto. Betaal liever iets meer voor een degelijke auto met de juiste verzekeringen. Kies dus bij voorkeur voor een wereldwijde autoverhuurder met een goede reputatie.

Kies voor de meest uitgebreide dekking voor de huurauto

Bespaar niet door te beknibbelen op de bijkomende kosten van een huurauto. Kies bijvoorbeeld het liefst een verzekering waarin ook de schade door de huurauto meeverzekerd is. Het kost je iets meer, maar dat is beter dan een kostbare schade veroorzaken waar je aansprakelijk gesteld kunt worden.

Maak een video-opname of foto’s van de huurauto voordat je wegrijdt 

Mogelijk zit er al een schade op de huurauto voordat je de wagen meeneemt. Loop daarom met de verhuurder nog even om de auto heen voordat je deze meeneemt. Maak het liefst ook gelijk opnames van de buitenkant van de auto. Zo voorkom je dat je opdraait voor een schade die je niet zelf hebt veroorzaakt. 


Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 172
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie