Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Reisverzekeringen vergelijken

Maximale reisduur in de doorlopende reisverzekering

De doorlopende reisverzekering biedt het hele jaar door dekking als je op reis gaat. Maar je kunt niet zomaar één jaar aaneengesloten op reis gaan zonder dat de dekking vervalt bij de meeste verzekeraars. Verzekeraars hanteren namelijk een maximale reisduur. Dit is de maximale periode dat de doorlopende reisverzekering doorlopend dekking biedt tijdens een vakantie. De maximale reisduur varieert van 45 dagen tot maximaal 365 dagen. 

maximale reisduur doorlopende reisverzekering

Bij het kiezen van een reisverzekering moet je niet alleen op de kosten letten. Ook de dekking en de voorwaarden van de doorlopende reisverzekering moeten goed bij je passen. Als je langer naar het buitenland gaat, is het belangrijk om goed op de maximale reisduur in de reisverzekering te letten. Bijvoorbeeld als je op wereldreis gaat of met pensioen bent en gedurende de wintermaanden in het buitenland verblijft. Ook lange reizen moeten goed verzekerd zijn.

Ga je nooit langer dan een paar weken op vakantie? In dat geval hoef je bij het vergelijken niet te letten op de maximale reisduur in de doorlopende reisverzekering. Als je korter dan twee weken op vakantie gaat in een jaar en verder eigenlijk nooit reist, overweeg dan een kortlopende reisverzekering voor je vakantie. 

De maximale reisduur zegt niets over hoe vaak je op vakantie gaat

Met de maximale reisduur bedoelen verzekeraars niet het aantal dagen dat de doorlopende reisverzekering dekking biedt. Het gaat om het aantal dagen dat je aaneengesloten op vakantie bent. Je sluit bijvoorbeeld een reisverzekering af met een maximale reisduur van 90 dagen. Door deze beperking heb je geen dekking meer van de reisverzekering als je langer dan 90 dagen achtereen op één vakantie gaat. Voor de duidelijkheid: van deze reisverzekering mag je in een jaar tijd dus gerust in totaal een half jaar op vakantie. Zolang je maar per vakantie binnen de 90 dagen blijft. Ga je op één vakantie toch langer en er gebeurt iets? Dan ben je hiervoor niet meer gedekt.

In geval van nood gelden andere regels

Stel, je bent op vakantie en je reisverzekering heeft een maximale reisduur van 90 dagen. Als je door een noodsituatie langer moet blijven, kan de verzekeraar toestemming geven om de maximale reisduur niet strikt toe te passen. Je raakt bijvoorbeeld op de 87e dag betrokken bij een ongeval, waardoor je niet terug kunt reizen naar Nederland. Neem dan direct contact op met de alarmcentrale van je reisverzekeraar om dit te melden. In overleg is er veel mogelijk.

Hoe zit het met stage of werk in het buitenland? 

Ga je binnen de maximale reisduur van je reisverzekering voor bijvoorbeeld studie, stage of vrijwilligerswerk naar het buitenland? Dan is aanvullend verzekeren met de module ‘zakenreis’ nodig. Met deze aanvullende verzekering zijn kostbare spullen, zoals een (werk)laptop ook verzekerd. Ga je langer dan de maximale reisduur voor studie of stage naar het buitenland? Dan geldt ook in dit geval dat de reisverzekeraar niet meer dekt. De zorgverzekering blijft wel gewoon geldig als je korter dan een jaar stage loopt in het buitenland. Het kan wel verstandig zijn om de medische kosten mee te verzekeren in de reisverzekering

Let op: er zijn meer dekkingen die niet standaard verzekerd zijn. Het gaat bijvoorbeeld om bijzondere sporten. Naar het buitenland gaan vraagt om speciale aandacht voor risico’s waar je anders niet bij stilstaat. Vooral bij een lange reis.

Je kunt de maximale reisduur meenemen bij het vergelijken van reisverzekeringen

In onze reisvergelijker hebben we een filter opgenomen waarin je aan kunt geven wat de minimale reisduur moet zijn van je doorlopende reisverzekering. Deze filter hoef je alleen maar te gebruiken als je langer dan 45 dagen achtereen op vakantie gaat. Door deze filter in te stellen op 180 dagen, vallen de reisverzekeringen af die niet aan deze wens voldoen. Voor een reisverzekering langer dan 180 dagen dekking kies je voor ‘365 dagen’ in de filter.

reisverzekering-filter-max-reisduur.png

Ga je een korte tijd op vakantie? Met de kortlopende verzekering kun je ook een stedentrip of een paar dagen uitwaaien aan de kust goed verzekeren. Ook dan moet je eventueel de medische zorg meeverzekeren.

Geactualiseerd: woensdag 28 juni 2023

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 172
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie