Reisverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Maximale reisduur in de doorlopende reisverzekering

De doorlopende reisverzekering biedt het hele jaar door dekking tijdens de vakantie. Het is niet de bedoeling dat je langer dan één jaar op vakantie blijft en dekking hebt. Daarom hanteren verzekeraars een maximale reisduur. Dit is de maximale periode dat de doorlopende reisverzekering dekking biedt tijdens een aaneengesloten vakantie. De maximale reisduur varieert van 45 dagen tot maximaal 365 dagen. 

maximale reisduur doorlopende reisverzekering

Bij het kiezen van een reisverzekering let je niet alleen op de kosten. Ook de dekking en de voorwaarden van de doorlopende reisverzekering moeten goed bij jou passen. Als je met pensioen bent en gedurende de wintermaanden overwintert in warmere gebieden, let je goed op de maximale reisduur. Ga je nooit langer dan een paar weken op vakantie? In dat geval hoef je bij het vergelijken niet te letten op de maximale reisduur in de doorlopende reisverzekering.

De maximale reisduur zegt niets over hoe vaak je op vakantie gaat

Met de maximale reisduur bedoelen verzekeraars niet het aantal dagen dat de doorlopende reisverzekering dekking biedt. Het gaat om het aantal dagen dat je aaneengesloten op vakantie bent. Je sluit bijvoorbeeld een reisverzekering af met een maximale reisduur van 90 dagen. Door deze beperking heb je geen dekking meer als langer dan 90 dagen achtereen op vakantie gaat. Voor een dekking uit deze reisverzekering mag je gerekend over een jaar dus gerust bijvoorbeeld 120 dagen per jaar op vakantie zijn, als je maar niet langer dan 90 dagen achtereen op vakantie bent.

In geval van nood gelden andere regels

Stel, je bent op vakantie en je reisverzekering heeft een maximale reisduur van 90 dagen. Als je door een noodsituatie langer moet blijven, kan de verzekeraar toestemming geven om de maximale reisduur niet strikt toe te passen. Je raakt bijvoorbeeld op de 87e dag betrokken bij een ongeval, waardoor je niet terug kunt naar Nederland. Het is aan te raden om hier contact over op te nemen met de alarmcentrale tijdens de vakantie.

Je kunt de maximale reisduur meenemen bij het vergelijken van reisverzekeringen

In onze vergelijker hebben we een filter opgenomen waarin je aan kunt geven wat de minimale reisduur moet zijn van je doorlopende reisverzekering. Deze filter hoef je alleen maar te gebruiken als je langer dan 45 dagen achtereen op vakantie gaat. Door deze filter in te stellen op 180 dagen, vallen de reisverzekeringen af die niet aan deze wens voldoen. 

Geactualiseerd: 31-03-2021


Gepubliceerd: vrijdag 2 april 2021
Geactualiseerd: woensdag 31 maart 2021

Vergelijk en bespaar tot € 85
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie