Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Ingebouwd navigatiesysteem hoog op lijstje dief

door Tony Duchenne Leestijd: 2 minuten

In 3 jaar tijd is het aantal auto-inbraken afgenomen met ruim 20 procent. Opmerkelijk is dat navigatiesystemen en airbags wel steeds vaker worden gestolen.

Voorkomen is beter dan genezen

Uit cijfers van de politie blijkt dat het totaal aantal geregistreerde diefstallen uit een auto daalde van 153.000 in 2012 naar 120.500 in 2015. Dit komt met name doordat autobezitters zich ervan bewust zijn geen waardevolle bezittingen in de auto te laten liggen. Ook zijn auto’s tegenwoordig veel beter beveiligd. En dat werpt zijn vruchten af, zo blijkt uit de cijfers.

navigatiesysteem.jpg

De autokraker 2.0?

Van de meest gestolen spullen uit een auto is het navigatiesysteem al jaren het populairst onder autokrakers. En wie denkt dat dit alleen geldt voor de losse systemen komt bedrogen uit. Het profiel van een dief is niet meer de eenzame crimineel die vlug even wat geld nodig heeft en daarom op rooftocht gaat. 'Voor het stelen van een airbag of ingebouwd navigatiesysteem moet je echt weten wat je doet,'' stelt Paul de Waal van BOVAG. 'Dat vergt vakmanschap van een professionele bende.'' 

Onderdelen op bestelling

Een dief steelt 'op bestelling' volgens woordvoerder van de Nationale Politie Suzanne van de Graaf. 'Van tevoren wordt bepaald welk onderdeel van welk automerk gewenst is.'' Ook airbags staan dus steeds vaker op het boodschappenbriefje van de crimineel.

Uitgelicht: Voorkomen is beter dan genezen: zo voorkom je een auto-inbraak!

Deel dit artikel op:


Tony Duchenne
Tony Duchenne Gediplomeerd expert in verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 885
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA + volledig casco autoverzekering zonder eigen risico.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie