Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Beginnende bestuurder?

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

Met schadevrije jaren krijg je korting op je autoverzekering. Met andere woorden, de vervuiler betaalt. Wie claimt, betaalt een hogere premie. Dit systeem heeft ook een keerzijde. Wie nog geen schadevrije jaren op naam heeft betaalt een hoge premie. Een beginnende bestuurder heeft namelijk nog niet de kans gehad om goed rijgedrag aan te tonen. Maar dat wil nog niet zeggen dat je zonder schadevrije jaren financieel leeg moet lopen door een hoge premie. Hoe kun je je toch goed en goedkoop verzekeren?

premie auto 2 omhoog.jpg

In de autoverzekering kun je een korting opbouwen van 75%, en sommige verzekeraars bieden nog hogere kortingen aan. De brokkenpiloten kunnen door schadeclaims bijvoorbeeld een opslag op de premie krijgen van 25%. Maar ook door pech kun je in een paar jaar tijd meerdere autoschades veroorzaken.

Hoe groot is het verschil met en zonder schadevrije jaren?


Wij namen de proef op de som. Bij een willekeurige grote landelijke verzekeraar hebben wij voor een verzekerde (40 jaar oud) een berekening gemaakt. Eerst met 10 schadevrije jaren en in de tweede berekening gaan we uit van 0 schadevrije jaren. Voor de vergelijking nemen een VW Golf uit 2015 die we WA casco willen verzekeren. Hoe groot is het verschil in euro’s?

Met 10 schadevrije jaren bedraagt de premie: € 64,00 per maand

Met 0 schadevrije jaren bedraagt de premie: € 129,00 per maand

Zonder een rijverleden of door het veroorzaken van schades in het verleden betaal je dus 2x zoveel premie!

met-weinig-schadevrije-jaren-toch-goedkoop-verzekeren-groot.png

Grote verschillen tussen verzekeraars 

Voor de VW Golf uit het voorbeeld hebben wij nu tientallen verzekeraars met elkaar vergeleken. En de uitkomst is verrassend! Bij de goedkoopste verzekeraar betaal je zonder opgebouwde schadevrije jaren een maandelijkse premie van € 57. De premie is dus nog lager dan bij de grote verzekeraar waar we met 10 schadevrije jaren gerekend hebben!

Voor jongeren kan een autoverzekering onbetaalbaar zijn

We zijn in de vergelijking uitgegaan van een persoon van 40 jaar oud. Maar wat als we uitgaan van een 18-jarige? Dit heeft een schrikbarend effect op de hoogte van de premie. De meeste verzekeraars brengen maar liefst een maandelijkse premie van meer dan € 200 in rekening. Het hoeft geen betoog: zeker voor jongeren loont het om autoverzekeringen te vergelijken.

Autoverzekeringen vergelijken

Zonder opgebouwde schadevrije jaren betaal je een hogere premie, maar profiteer wel van de grote premieverschillen. Ga niet zonder meer akkoord met een torenhoge premie. Verzekeraars concurreren elkaar graag de markt uit. Maak daar vooral gebruik van. Ook met geen of weinig schadevrije jaren. 

Vergelijk de verschillende premies en voorwaarden van autoverzekeringen op Poliswijzer. Je ziet dan snel en simpel welke polis én dekking het beste bij jou en je auto passen.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: maandag 14 mei 2018

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 885
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA + volledig casco autoverzekering zonder eigen risico.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie