Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Oranje Honda brengt ongeluk

door Tony Duchenne Leestijd: 2 minuten

Heb jij een oranje Honda of een witte Mercedes-Benz? Dan loop je een groter risico om betrokken te raken bij een verkeersongeval. Ook rijders van Volkswagen hebben vaak een verkeersongeval gehad. Dat blijkt uit onderzoek van NU.nl naar gegevens uit de Nationale Databank Wegverkeersgegevens via Rijkswaterstaat.  

Volkswagen bovenaan in absolute aantallen

Bestuurders van een Honda waren vorig jaar het vaakst betrokken geraakt bij een verkeersongeval. Per 1000 auto's ging het 7,1 keer om een Honda. Bezitters van een Mercedes-Benz zitten daar vlak onder. Rijders van een Volkswagen volgen op een gepaste afstand op plek drie. 

In absolute aantallen hebben Volkswagen-bezitters het vaakst een ongeval. Niet vreemd, aangezien dat het meest verkochte automerk is in Nederland.

Kies je kleur verstandig

Ook de kleur van de auto is een belangrijk gegeven bij het aantal verkeersongevallen. De kleur oranje staat glansrijk bovenaan, met 6.14 ongevallen per 1000 auto’s, als het gaat om de kleur die het vaakst een ongeval krijgt. Op de tweede en derde plaats staan respectievelijk wit  en zwart.

In de spits

Tijdens de spitsuren in ochtend en avond heb je de meeste kans om betrokken te raken bij een ongeval. Vorig jaar gebeurden de meeste ongelukken op een donderdag tussen 17.00 en 18.00 uur. Op dat tijdstip werden 1653 ongelukken geteld. Het rustigste moment  is dinsdag tussen 3.00 en 4.00 's nachts, zo blijkt uit de cijfers.

Gevaarlijk

Het gevaarlijkst zijn opvallend genoeg de wegen waar er niet al te hard gereden mag worden. Op 60 kilometer-wegen lopen de ongelukken het vaakst af met slachtoffers. In absolute getallen zijn 50 kilometer-wegen hetgevaarlijkst. Vorig jaar zijn op dit soort wegen ongeveer 56.4 procent van alle ongelukken gebeurd, ook met de meeste dodelijke slachtoffers.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: dinsdag 12 november 2019

Tony Duchenne
Tony Duchenne Gediplomeerd adviseur (zorg)verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 300
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie