Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Premie autoverzekering binnen 5 jaar gehalveerd

Leestijd: 2 minuten

Binnen vijf jaar betalen we nog maar de helft van de verzekeringspremie voor de auto. Op termijn hoeven we zelfs helemaal niet meer te betalen en kan ook het geld voor rijlessen in de knip worden gehouden

Dat komt door de introductie van de zelfrijdende auto’s. Deze maken veel minder brokken, waardoor een forse reductie op de premies wordt verwacht. Bovendien is er geen rijbewijs meer voor nodig.

Volgens deskundigen, die hun zegje doen in The Telegraph, gaan we dat al binnen vijf jaar heel duidelijk merken. Rond 2020 zou de autoverzekeringspremie mogelijk al zijn gehalveerd. In dat jaar verwacht men dat de semi-zelfrijdende auto een grote opmars heeft gemaakt. Dat zijn auto’s die onderling communiceren en in elk geval een autopiloot voor de snelweg hebben.

Veiligheidssnufjes

Overigens worden er nu al flinke kortingen op de premie gegeven aan eigenaren van auto's met veiligheidssnufjes, zoals 'adaptive cruise control', waarmee automatisch wordt geremd als een voorganger snelheid vermindert of op de rem trapt.

Forse schadeposten

Kleine schades, zoals deuken bij het inparkeren, zijn forse schadeposten voor verzekeraars. Daarom belonen ze degenen die een auto heeft die zelfstandig kan inparkeren.

Uiteindelijk kan de premie voor de bestuurder mogelijk helemaal vervallen en verschoven worden naar de autofabrikant. In de zelfrijdende auto zijn de mensen namelijk geen bestuurders maar passagiers. De soft- en hardware is de bestuurder en de fabrikant is dus verantwoordelijk voor de gevolgen.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: maandag 11 september 2017
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 300
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie