Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Premie autoverzekeringen flink hoger

door Tony Duchenne Leestijd: 2 minuten

De premies van WA-autoverzekeringen gaan flink omhoog. Verzekerden maken al langere tijd meer schade dan ze aan premie betalen. Het gevolg is dat de premies komend jaar tot ruim 20 procent zullen stijgen. Een nieuwe autoverzekering kost nu gemiddeld 75 euro meer dan eind 2015. Dat is een stijging van ruim 13 procent volgens een vergelijkingssite.

Verliezen aanpakken

Al geruime tijd maant toezichthouder De Nederlandse Bank (DNB) verzekeraars dat ze de verliezen op de aansprakelijkheidsverzekeringen van motorvoertuigen moeten aanpakken.

De laatste jaren konden verzekeraars de verliezen op de WA-verzekering nog goedmaken met de winst die ze maakten op de allrisk verzekeringen. Nu dat niet meer lukt, is een premieverhoging het logische gevolg vinden verzekeraars. Doen verzekeraars dit niet, dan kunnen ze in de problemen komen, waarschuwt De Nederlandse Bank (DNB).

autoverzekering vergelijken.jpg

Jongeren hardst geraakt

Toch zijn er voor verzekeraars andere mogelijkheden om een premiestijging te voorkomen. Een verzekeraar kan er ook voor kiezen de dekking van een autoverzekering te beperken zodat er minder schade hoeft te worden uitgekeerd. Veel autoverzekeraars vinden dat vooral bestuurders in de leeftijd van 18 tot 25 jaar een groter risico op een schade lopen. Voor sommige verzekeraars zelfs reden om deze jongeren helemaal te weigeren voor een autoverzekering om zodoende de kosten te kunnen beheersen.

Privacy in ruil voor korting?

Door de hogere premie zullen consumenten op zoek gaan naar manieren om toch niet teveel voor hun autoverzekering te betalen. Autoverzekeraars spelen hier slim op in door bijvoorbeeld rijgedragverzekeringen aan te bieden tegen een lagere premie. Dit betekent wel dat je als consument automatisch een gedeelte van je privacy inruilt tegen een korting op je premie.

Goedkoopste autoverzekering

Niet alle autoverzekeraars zullen hun premie met ruim 20 procent verhogen. Het is duidelijk dat met het vergelijken van autoverzekeringen veel geld valt te besparen. Met de autoverzekering-vergelijker op Poliswijzer.nl vind je eenvoudig en snel de meest voordelige polis voor jouw auto. 

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: vrijdag 20 december 2019

Tony Duchenne
Tony Duchenne Gediplomeerd expert in verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 885
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA + volledig casco autoverzekering zonder eigen risico.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie