Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Reisverzekeringen vergelijken

Ook voor een vakantie in Nederland is een reisverzekering aan te raden

door Juul Dijkhuis Leestijd: 4 minuten

De meivakantie en de zomervakantie staan al voor de deur te trappelen. Dat komt goed uit, want na één coronajaar zijn we wel weer aan vakantie toe. Mensen kiezen massaal voor een vakantie in eigen land. Onterecht wordt vaak gedacht dat een reisverzekering dan zinloos is. Poliswijzer laat zien dat voor een binnenlandse vakantie een reisverzekering zeker van toegevoegde waarde is.

op-vakantie-nederland-poliswijzer.jpg

De Nederlandse vakantieparken zitten in de meivakantie alweer vol. Ook voor de zomervakantie moet je goed zoeken om nog een huisje te vinden. Evenals de campings. Die kunnen zich ook voorbereiden op veel meer Nederlandse toeristen dan in andere jaren. Landgenoten die andere jaren naar Italië of Frankrijk reden, gaan dit jaar naar een camping in bijvoorbeeld Noordwijk, Norg, Gulpen of Valkenburg. Ook al ga je niet de grens over, een reisverzekering kan verstandig zijn. 

Waarom sluit je ook voor vakantie in Nederland een reisverzekering af?

Voor een binnenlandse vakantie lijkt een reisverzekering mogelijk niet belangrijk. Toch is dat te kort door de bocht. Als de vakantie vlekkeloos verloopt, had je achteraf zonder een reisverzekering op reis kunnen gaan. Tegenslag en ellende kan je echter overal overkomen, dus verzeker je er vooral tegen. Hieronder leggen we uit waarom je ook voor een vakantie in Nederland een reisverzekering afsluit.

Bagagedekking: ook in Nederland wordt bagage gestolen

Tijdens de vakantie kan jouw bagage worden gestolen. Dieven stelen waardevolle spullen uit jouw vakantiehuis of je zakken worden gerold tijdens een wandeling. Dat is vreselijk balen. Het kost je flink veel geld om de spullen weer nieuw te kopen. Met een reisverzekering met bagagedekking draag je dit risico over op de verzekeraar. Onbezorgd op vakantie gaan? Daar hoort een reisverzekering bij. Op de inboedelverzekering zijn je spullen beperkt verzekerd buiten je woning om, maar de dekking is te beperkt om op te vertrouwen tijdens de vakantie.

Je kunt schade veroorzaken aan je vakantieverblijf

Schade veroorzaakt aan anderen of andermans spullen door jouw eigen schuld kun je claimen op de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP). Toch heb je bij door jou veroorzaakte schade aan een gehuurde caravan, vakantiehuis of tent niet genoeg aan de AVP. Schade aan spullen die je huurt zijn alleen verzekerd met een reisverzekering. Wel zo’n prettig gevoel dat je een reisverzekering hebt.

op-vakantie-nederland-groot.png

Je kunt extra kosten maken door onverwachte omstandigheden

Na een week vakantie in Limburg wil je beginnen aan de terugreis. Helaas kom je niet verder dan de provinciegrens door autopech of door ziekte van één van de reisgenoten. In overleg met de reisverzekeraar kun je een vergoeding krijgen voor de extra kosten die je maakt voor een extra overnachting.

Annuleringsverzekering: de annuleringsdekking geldt ook in Nederland 

In de reisverzekering kun je de annuleringsdekking meeverzekeren. Als je bijvoorbeeld door ziekte niet op vakantie kunt, vergoedt de annuleringsverzekering de annuleringskosten. De annuleringsdekking is voor een binnenlandse vakantie net zo belangrijk als voor een buitenlandse vakantie.

Zorg voor een zo laag mogelijke premie

De reisverzekering in Nederland is dus zeker niet zinloos. Maar niet alle aanvullende dekkingen zijn nodig in Nederland. Je kunt op drie manieren de kosten voor de reisverzekering laag houden:

  • Sluit niet een willekeurige reisverzekering af. Gebruik hiervoor onze vergelijker. Betaal geen € 50 als je bij een andere verzekeraar € 25 betaalt voor een ruimere dekking;
  • Heb je al een reisverzekering? Sleutel onzinnige dekkingen eruit. Kies niet voor een werelddekking als je dit jaar toch in Nederland blijft;
  • Kijk eens naar een doorlopende reisverzekering als je vaker per jaar op vakantie gaat. Ook als je één keer minimaal 14 dagen op reis gaat kan de doorlopende reisverzekering al uit.

Voor minder dan € 20 kan een gezin al een kortlopende reisverzekering afsluiten waarin de bagage ook goed meeverzekerd is. Voor weinig geld kun je jouw vakantie in Nederland veel onbezorgder maken.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: dinsdag 20 april 2021

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 172
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie