Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Reisverzekeringen vergelijken

Weer naar het buitenland reizen: duik in je reisverzekering

door Lesley Anker Leestijd: 4 minuten

De zomer is aangebroken en steeds meer landen krijgen de kleurcode groen of geel. We mogen éindelijk weer naar het buitenland reizen. Neem niet gelijk een duik in het zwembad, maar duik thuis eerst in jouw doorlopende reisverzekering. Waarom? De dekking is door corona veranderd en dat verschilt per verzekeraar. Maar misschien zijn jouw vakantiewensen ook veranderd. Ben je niet meer zo’n wereldreiziger? Verwijder dan de werelddekking.

duiken-reisverzekering-reizen-corona-buitenland.png

Ga voor het zekere in deze onzekere tijd

Sinds corona is gebleken hoe belangrijk het is om een reisverzekering te hebben. De reisverzekering beschermt jouw bagage, vergoedt schade aan het verblijf en je krijgt 24/7 hulp en advies bij calamiteiten. Wil je voor zekerheid gaan in deze onzekere tijd? Sluit dan een aanvullende dekking voor medische kosten af bij je reisverzekering. Dan zijn de zorgkosten die in het buitenland veel hoger zijn dan in Nederland goed verzekerd.

Goed nieuws: reizen naar het buitenland mag weer

Europa kleurt steeds meer groen en geel. Deze kleuren betekenen dat je gewoon op vakantie kunt gaan. De reisverzekering biedt dan volledige dekking, ook voor corona gerelateerde zaken. Dus bijvoorbeeld als je extra verblijfs- en reiskosten maakt als je in quarantaine moet vanwege corona. Tenminste, bijna alle reisverzekeringen. Ben je doorlopend verzekerd bij De Internationale of Lancyr? Zij bieden een beperkte dekking als het om corona gaat. Dit blijkt uit ons onderzoek naar de coronaproof reisverzekering. Is jouw vakantiebestemming nog steeds oranje als je vertrekt? De overheid adviseert om dan niet op reis te gaan als dit niet noodzakelijk is. Alle reisverzekeringen bieden beperkte dekking in landen met kleurcode oranje. Momenteel is het dus niet verstandig om naar Engeland op vakantie te gaan. Bekijk welke landen en gebieden kleurcode groen, geel, oranje of rood hebben in het reisadvies van Rijksoverheid.

Wat als reisadvies tijdens vakantie anders wordt?

We hebben in de coronacrisis vaker zien gebeuren dat een land tijdens de vakantie toch weer van code geel naar oranje gaat. Is dat het geval op jouw vakantiebestemming? Geen paniek, want de reisverzekering blijft bij de meeste verzekeraars gewoon dekking bieden, ook voor corona, blijkt uit ons onderzoek. Deze volledige dekking is wel tijdelijk. Hoe lang je nog volledige dekking behoudt, verschilt per verzekeraar. Volg altijd de adviezen van de Nederlandse overheid en ook de lokale overheden op.

Wil je zeker weten dat je een reisverzekering afsluit die coronadekking blijft bieden zodra een land tijdens de vakantie code oranje of rood krijgt? Kies dan een "coronaproof reisverzekering" uit in onze vergelijker.

Check de aanvullende modules van jouw doorlopende reisverzekering

Vorig jaar heb je misschien je vakantie moeten cancelen. Heb je toen jouw doorlopende reisverzekering gehouden, maar hier niet meer naar omgekeken? Kijk dan nu of deze nog steeds bij je past. Medische kosten zijn altijd handig om mee te verzekeren. Ga de volgende aanvullende modules maar eens bij langs en bekijk of ze nog nodig zijn:

1. Wintersportdekking

Ga je volgend jaar pas weer op wintersport? Bespaar door de wintersportdekking uit jouw doorlopende reisverzekering te halen. Vergeet deze dan niet om toe te voegen voordat je weer op skivakantie gaat. Zo is je dure (gehuurde) wintersportuitrusting, een reddingsactie op de piste en een gipsvlucht naar huis verzekerd. 

2. Gevaarlijke sporten

Dit geldt ook voor de aanvullende module gevaarlijke sporten als je niet meer zo avontuurlijk bent. Beoefen je geen extreme sporten op jouw vakantie, zoals bergbeklimmen, kitesurfen of paragliden? Schrap deze dekking dan.

3. Werelddekking

Heb je de wereld al gezien en heb je niet zoveel behoefte meer om buiten Europa op vakantie te gaan? Dan is de voordeligere Europadekking voldoende. 

Nu weet je welke aanvullende dekking je wel of juist niet meer nodig hebt en welke reisverzekeringen coronaproof zijn. Vergelijk alle reisverzekeringen op Poliswijzer.nl en vind de beste dekking die bij jouw vakantie past. Niet alleen jouw situatie verandert, ook de premies van de reisverzekeringen veranderen regelmatig. Vergelijk daarom ieder jaar je reisverzekering.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: dinsdag 27 juli 2021

Lesley Anker
Lesley Anker Expert in verzekeringen & Communicatiemedewerker

Sinds 2019 ben ik werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan ik het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Ik vind het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 172
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie