Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Schadeafhandeling eenvoudiger en sneller met vernieuwde app

door Tony Duchenne Leestijd: 3 minuten

Met de komst van de vernieuwde gratis schade app van het Verbond van verzekeraars is het papieren schadeformulier niet meer nodig. De schade app bestaat al twee jaar maar wordt nu opnieuw onder de aandacht gebracht, omdat hij nu ook door andere verkeersdeelnemers kan worden gebruikt. Waarom is het oude papieren schadeformulier eigenlijk aan vervanging toe?

Niet meer van deze tijd

Gebruikers van de MobielSchadeMelden-app hoeven veel minder informatie in te voeren dan bij het papieren schadeformulier. Ongeveer de helft van de vragen op dat oude schadeformulier is nu overbodig omdat de informatie op een andere manier verzameld wordt. De app vult gegevens namelijk automatisch in. Zo hoeft er geen tekening meer gemaakt te worden van de situatie: foto’s volstaan. Ook de plaats van het voorval wordt via GPS plaatsbepaling automatisch opgehaald. De schade app zorgt op deze wijze voor een eenvoudigere en snelle manier om schade te kunnen melden.

nieuwe schade app1.jpg

Ook voor andere weggebruikers

In tegenstelling tot het papieren formulier kunnen voortaan ook andere weggebruikers zoals voetgangers en fietsers schade melden en kan ook melding worden gemaakt van gewonden (in verband met letselschade). De nieuwe app moet de minder goede punten van het oude formulier ondervangen en verbeteren. Zo blijkt uit onderzoek van Gfk dat het papieren model gebruiksonvriendelijk en niet goed leesbaar is. Eén op de drie ondervraagden vindt de instructies op het formulier zelfs niet te begrijpen.

Meten is weten

Daarnaast hebben een aantal partijen waaronder het Verbond van Verzekeraars en politie zich in het het STAR-project (Smart Traffic Accident Reporting) de ambitie gesteld om alle ongevallen gedetailleerd in beeld te brengen. Dit kan helpen om hulpdiensten en overheden het aantal verkeersdoden en gewonden verder terug te dringen. Het uitbrengen van de verbeterde schade app moet dan ook helpen deze ambitie waar te maken.

Waar vind je de nieuwe schade app?

schadeapp2.jpgOp de website van mobielschademelden.nl kun je met jouw smartphone de schade direct melden. Ook is er een gratis app beschikbaar via de Mac App Store en de Google playStore. 

De schade app wordt overigens nog niet heel goed ontvangen in de Google playstore. Ruim 280 mensen gaven het nieuwe initiatief een waardering van 3 uit 5. Veelgehoorde klacht is vooral de traagheid van de app. In sommige gevallen werkt de app helemaal niet. Daar heb je bij de papieren versie dan weer geen last van.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: donderdag 10 september 2020

Tony Duchenne
Tony Duchenne Gediplomeerd expert in verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 885
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA + volledig casco autoverzekering zonder eigen risico.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie