Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Top 5 goedkoopste elektrische auto’s

door Juul Dijkhuis 1 reactie Leestijd: 4 minuten

De elektrische auto moet het helemaal worden in de toekomst! Wij hebben de vijf goedkoopste nieuwe stekkerauto’s uitgezocht met daarbij de goedkoopste autoverzekering. Bereid je alvast voor, het zijn relatief dure auto’s in aanschaf, behalve de nummer één.

top-5-goedkoopste-elektrische-autos.png

Subsidie elektrische auto vanaf juli 2020

De komende jaren worden we uit de auto’s op fossiele brandstoffen gejaagd. Dat gebeurt niet met bruut geweld, maar op een manier die nog veel krachtiger is, namelijk met geld. De eigenaren van een dieselauto worden als eerste onderhanden genomen door hogere belasting op diesel, extra eisen bij de APK en natuurlijk het verbod om bepaalde steden in te rijden. Nederlanders kiezen volgens de politiek nog te weinig voor de elektrische auto, dus komt er een subsidie op vanaf juli 2020. Je kunt daarom het beste tot de zomer wachten met de aanschaf van een elektrische auto.

De vijf goedkoopste elektrische auto’s

Wij zetten alvast de goedkoopste elektrische auto’s op een rijtje met daarbij de goedkoopste autoverzekering van dit moment zodat jij misschien alvast een keuze kunt maken.

5. Smart EQ: € 23.995

Smart is de afkorting voor Swatch Mercedes Art. De auto komt uit de fabrieken van Mercedes, dus je mag een goede kwaliteit auto verwachten. De goedkoopste uitvoering is de Fortwo uitvoering. Zoals de naam al doet vermoeden biedt de auto plek voor twee personen. Volgens de fabrikant kun je er tot 160 kilometer mee rijden tot je weer stroom moet tanken.

smart-0.jpg

In vergelijking met de overige vier auto’s betaal je naar verhouding een hoge premie voor een WA-casco autoverzekering. De premie voor de Smart EQ Fortwo komt uit op € 24 per maand.

4. Seat Mii: € 23.400

Het is een groot bedrag voor een kleine stadsauto, maar wie elektrisch wil rijden moet bereid zijn om extra geld uit te geven bij aanschaf. Deze elektrische auto heeft een actieradius tussen 140 en 310 kilometer. In de winter rijd je 140 kilometer op een volle batterij op de snelweg. Bij een ritje in een niet te warme zomer op provinciale wegen kun je een actieradius van 310 kilometer halen. 

seat-mii-1.jpg

Een nieuwe elektrische auto ga je natuurlijk WA-casco verzekeren. Je kunt de auto all risk verzekeren voor € 18,50 per maand.

3. Citroën C-zero: € 22.360

Het Franse merk Citroën geeft zelf aan dat de C-zero een actieradius heeft van 150 kilometer. Citroën was samen met Renault een van de eerste automerken die de elektrische auto op de markt bracht. In 2010 werd de C-zero voor het eerst verkocht. 

citroen-c-zero-0.jpg

Wij hebben ook voor deze auto tientallen verzekeraars vergeleken. Voor de ruimste autoverzekering voor de elektrische auto betaal je bij de goedkoopste verzekeraar € 17 per maand.

2. Peugeot Ion: € 21.400

Met de elektrische auto van Peugeot kun je volgens de fabrikant 150 kilometer rijden totdat de accu leeg is. Hierin is de auto dus vergelijkbaar met de Citroën C-zero. Deze elektrische auto is ook al sinds 2010 verkrijgbaar in Nederland. Bij de introductie kostte deze auto nog ruim € 35.000, maar is inmiddels ruim € 13.000 in prijs verlaagd

peugeot-ion-2019-low.png

Per maand komt de premie van de goedkoopste all risk autoverzekering voor deze auto uit op € 17.

1. Ora R1: € 7.700

Het bedrijf Great Wall Motors heeft in China de ORA R1 geïntroduceerd. Ook China gaat namelijk voor de elektrische auto. De auto kost daar 59.800 yuan. Tegen de huidige wisselkoers hebben we het over een bedrag van € 7.700. De auto is nog niet verkrijgbaar in Europa, maar dat kan nog komen. De auto zou 312 kilometer halen op een volle batterij en daar worden we natuurlijk erg blij van.

ora-0.jpg

De hoogte van de verzekeringspremie kunnen we alleen maar schatten. Het berekenen van de premie voor deze elektrische auto is namelijk niet mogelijk omdat de auto nog niet in Nederland verkrijgbaar is. Door de lage cataloguswaarde schatten we de maandpremie in op € 14.


Eervolle vermelding: Renault Twizy

De elektrische Twizy zou op nummer 2 komen als het een volwaardige auto was geweest, maar het is een 45 kilometer auto. De auto komt op € 12.390 met een actieradius van 50 tot 80 kilometer op een volle accu. Hiermee kan de Renault niet meedoen met de grote jongens, maar de lage prijs maakt veel goed. 

renault-twizy-0.jpg

De overheid betaalt mee aan jouw elektrische auto

Vanaf juli 2020 krijg je € 4000 subsidie bij het kopen van een nieuwe elektrische auto. Hoewel de definitieve regels nog bekend moeten worden gemaakt, geldt het voor modellen waarvan de cataloguswaarde onder de € 45.000 blijft. Maar dat gaat je wel lukken met deze elektrische stadsauto’s. Ga je voor een tweedehandse stekkerauto? Dan krijg je € 2000 subsidie. Op deze manier wordt de elektrische auto beter betaalbaar.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: vrijdag 14 februari 2020

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Reacties (1)

Geplaatst door: Rudy ()

De Renault twizy is er naast de 45 km versie ook in de 80 km per uur versie

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 885
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA + volledig casco autoverzekering zonder eigen risico.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie