Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Reisverzekeringen vergelijken

Verplichte coronatest op reis niet vergoed door reisverzekeraars

door Tony Duchenne Leestijd: 3 minuten

Heb je voor je vakantie een negatieve uitslag van een coronatest nodig voor het heen of het terugreizen? Je kunt een coronatest laten doen bij een commerciële testlocatie. Houd er wel rekening mee dat de kosten niet zijn verzekerd in de zorgverzekering. Kun je de kosten van een coronatest wel declareren op de reisverzekering?

coronatest

Reizen naar het buitenland is door het coronavirus in negatief opzicht een avontuur geworden. Je weet namelijk niet hoe het coronavirus zich gaat gedragen vóór en tijdens jouw vakantie. Om te voorkomen dat het coronavirus zich verder kan uitbouwen, kan het gebeuren dat je alleen het vliegtuig in mag met een negatieve uitslag van een coronatest. De kosten hiervan kunnen flink oplopen, want mogelijk moet je tijdens de vakantie je meerdere keren laten testen.

Vergoedt de reisverzekering een verplichte coronatest?

Nee, helaas vergoedt de reisverzekering deze kosten niet. Ook niet als je medische kosten hebt meeverzekerd. De kosten van de PCR coronatest komen ongeveer uit op € 100 tot € 150. Als je deze commerciële coronatest meerdere keren moet doen, valt je vakantie stukken duurder uit. Verdiep je daarom alvast vóór de vakantie in de verplichtingen waar je mee te maken krijgt. Je wilt voorkomen dat je er ter plaatse pas achter komt wat de eventuele strenge regels zijn.

Kost een coronatest jou geld?

Heb je gezondheidsklachten waarvan de symptomen duiden op het coronavirus? Maak dan een afspraak bij de GGD voor een coronatest. Hiervoor krijg je geen rekening. Maar uiteraard is het niet de bedoeling dat je een coronatest laat doen zodat je een negatieve uitslag van een coronatest kunt laten zien. In dat geval maak je misbruik van het systeem.

coronatest

Beperktere dekking door het coronavirus

Als een vakantieland code groen of geel heeft volgens de Rijksoverheid, biedt de reisverzekering een volledige dekking. Op dit moment zijn alle landen in de wereld een code oranje of rood. Als je op vakantie gaat naar de landen die worden afgeraden, biedt de reisverzekering vaak een beperktere dekking. Je moet bijvoorbeeld langer op je vakantiebestemming blijven door een lokale lockdown door het virus. Deze kosten kun je niet declareren op de reisverzekering. Een uitbraak van corona is namelijk geen plotselinge en onvoorziene gebeurtenis in de huidige tijd.

Sluit in ieder geval wel een reisverzekering voordat je op vakantie gaat. En laat je goed informeren over de risico’s. Het advies is om een pakketreis te boeken. Dit heeft namelijk als voordeel dat je van de reisorganisatie het geld terug kunt krijgen als de reis onverwacht niet doorgaat. Of je krijgt een voucher.

Deel dit artikel op:


Tony Duchenne
Tony Duchenne Gediplomeerd expert in verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 172
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie