Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Reisverzekeringen vergelijken

Allianz Global Assistance biedt quarantainedekking

In 2022 kun je tijdens je buitenlandse vakantie nog steeds last hebben van beperkingen door het coronavirus. Door het kiezen van de juiste reisverzekering kun je ook dekking krijgen als je in quarantaine moet (quarantainedekking). Allianz Global Assistance biedt een passende reisverzekering met een ruimere dekking.

Allianz Global Assistance biedt iets extra’s aan in haar reisverzekering. Reis je naar een geel of een groen gebied? Dan zijn de gemaakte extra kosten meeverzekerd als je bijvoorbeeld in quarantaine moet. De verzekeraar biedt nog andere extra voordelen.

Allianz Global Assistance

Er zijn internationaal nog maar weinig beperkingen met betrekking tot het coronavirus, maar dat kan in de loop van het jaar veranderen. Daarom biedt Allianz Global Assistance haar quarantainedekking ook in 2022 aan. Je kunt afreizen naar een veilig gebied waarvan tijdens de vakantie de kleurcode verandert naar oranje of rood. Met een reisverzekering van Allianz Global Assistence is dit risico verzekerd.

Wat wordt verstaan onder de quarantainedekking van Allianz?

De quarantainedekking van Allianz leggen we met een voorbeeld uit. Je reist naar een land waar de quarantaine regels gelden. Voor het land is code geel afgegeven. Dit betekent dat je erheen kunt reizen en de reisverzekering gewoon dekking biedt. Tijdens je vakantie breekt het coronavirus uit in het resort waarin je zit of je loopt zelf het coronavirus op. Je kunt in dit geval worden verplicht om in quarantaine te gaan voor bijvoorbeeld tien dagen. Hierdoor maak je extra verblijfkosten. Ook moet je nieuwe tickets kopen voor de terugreis. 

Allianz reisverzekeringen zijn een goede keuze

Met de quarantainedekking van Allianz Global Assistance zit je goed, want de verzekeraar draagt de extra kosten, zoals de extra verblijfskosten en nieuwe vliegtickets. Zowel voor de kortlopende en de doorlopende reisverzekering heeft de reisverzekeraar de dekking uitgebreid met de quarantainedekking. De dekking geldt als het reisadvies voor het gebied waar je naartoe gaat op groen of geel staat op het moment van vertrek. De dekking geldt niet voor cruises. Je bent géén extra premie voor deze dekking verschuldigd. Belangrijk: Je moet wel vooraf toestemming hebben voor het maken van deze kosten van de Alarmcentrale van Allianz Global Assistance.

quarantainedekking van Allianz Global Assistance

Bij Allianz Global Assistance kun je jouw vakantie verzekeren tegen terreur en natuurrampen

Tijdens vakanties kun je met natuurrampen zoals een overstroming of aardbeving te maken krijgen. In de standaard doorlopende reisverzekering zijn dit soort rampen uitgesloten. Bij deze reisverzekeraar kun jij jezelf en je reisgenoten hiertegen verzekeren. Ook als je de vakantie eerder moet afbreken door een terreuraanslag krijg je de extra kosten vergoed door Allianz. Het is wel noodzakelijk dat je hier een aanvullende dekking voor afsluit. Deze dekking kun je niet kiezen in de kortlopende reisverzekering.

Maak gebruik van de covid-19 dekking

Allianz Global Assistance biedt de gratis covid-19 dekking. De quarantainedekking maakt hier een onderdeel van uit. Dit zijn uitbreidingen in de dekking gericht op kosten die je kunt maken door het coronavirus. Als je een reisverzekering afsluit inclusief de annuleringsdekking, heb je ook bij annulering extra dekkingen. Wat biedt de covid-19 dekking aan extra's die andere verzekeraars niet of beperkt bieden:

Extra’s

  • Heb je geneeskundige kosten meeverzekerd in de reisverzekering? Dan is er ook dekking bij medische kosten door het coronavirus
  • Annuleringskosten zijn verzekerd als je corona krijgt vóór vertrek naar je vakantiebestemming (annuleringsdekking)
  • Vergoeding voor niet genoten dagen na opname in het ziekenhuis door het coronavirus (annuleringsdekking)

Kiezen voor aanvullende dekkingen

Je kunt de reisverzekering goed afstemmen op jouw wensen. Met o.a. de volgende aanvullende dekkingen kun je de standaard reisverzekering uitbreiden:

  • Wintersport en bijzondere sporten
  • Medische kosten (medische hulpverlening)
  • Werelddekking (voor niet Europese landen en bijvoorbeeld landen aan de zuidkant van de Middellandse zee)
  • SOS Autohulp (vervangend vervoer)

Profiteer ook van de extra services

Allianz Global Assistance biedt de zogenaamde “Kid Assistent” aan. Dit is een polsbandje dat kinderen tijdens de vakantie kunnen dragen. Op het polsbandje staat een gratis telefoonnummer en een unieke code. Het telefoontje komt binnen bij de verzekeraar. Op deze manier kunnen zoekgeraakte kinderen sneller worden opgespoord.

Kortom, Allianz Global Assistance biedt extra’s aan waarbij je baat kunt hebben. Neem deze voordelen dus zeker mee bij het vergelijken. Of het nu gaat om een kortlopende of een doorlopende reisverzekering. De doorlopende annuleringsverzekering heeft als voordeel dat je het hele jaar verzekerd blijft. De kortlopende annuleringsverzekering sluit je per reis af.

Geactualiseerd: vrijdag 2 december 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 172
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie