Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Reisverzekeringen vergelijken

Quarantainedekking bij Allianz Global Assistance

De reisverzekering biedt beperkte of zelfs helemaal geen dekking als je kosten maakt door het coronavirus. Reisverzekeraars willen voorkomen dat je naar een gebied reist waar code oranje of rood geldt omdat dit extra risico’s met zich meebrengt. Allianz Global Assistance biedt iets unieks aan in haar reisverzekering. Reis je naar een geel of een groen gebied? Dan zijn de gemaakte extra kosten meeverzekerd als je bijvoorbeeld in quarantaine moet. De verzekeraar biedt nog andere extra voordelen.

kennisbank-zonvakantie2-1.png

Het coronavirus wordt door inentingen een steeds kleiner probleem voor reizen naar het buitenland. Helaas moet je er waarschijnlijk nog wel jaren rekening mee houden. Op vakantie gaan is minder onbezorgd geworden door het virus. In stapjes krijgen we onze vrijheid terug, maar het blijft grillig. Je kunt ook afreizen naar een veilig gebied waarvan tijdens de vakantie de kleurcode verandert naar oranje of rood. Met een reisverzekering van Allianz Global Assistence is dit risico verzekerd.

Wat wordt verstaan onder de quarantainedekking van Allianz?

Je reist bijvoorbeeld naar Griekenland. Voor het land is code geel afgegeven, dus je kunt erheen reizen en de reisverzekering biedt dekking. Tijdens je vakantie breekt het coronavirus uit in het resort waarin je zit of je loopt zelf het coronavirus op. Je kunt in dit geval worden verplicht om in quarantaine te gaan voor bijvoorbeeld tien dagen. Hierdoor maak je extra kosten door het langer huren van je verblijf. Ook moet je nieuwe tickets kopen voor de terugreis. 

Met de quarantainedekking van Allianz Global Assistance zit je goed, want de verzekeraar draagt de extra kosten. Zowel voor de kortlopende en de doorlopende reisverzekering heeft de verzekeraar de dekking uitgebreid met de quarantainedekking. Dat is een groot voordeel ten opzichte van wat andere verzekeraars bieden. 

corona-positieve-nieuws.png

Jongeren tot 27 jaar krijgen extra korting

Ben je nog geen 27 jaar? Dan krijg je 15% korting op de premie van de doorlopende reisverzekering. Als je kiest voor de goedkoopste variant van de doorlopende reisverzekering, dan krijg je 10% korting op de premie.

Bij Allianz Global Assistance kun je jouw vakantie verzekeren tegen terreur en natuurrampen

Tijdens vakanties kun je met natuurrampen zoals een overstroming of aardbeving te maken krijgen. In de standaard reisverzekering zijn dit soort rampen uitgesloten. Bij deze verzekeraar kun jij jezelf en je reisgenoten hiertegen verzekeren. Ook als je de vakantie eerder moet afbreken door een terreuraanslag krijg je de extra kosten vergoed door de verzekeraar. Het is wel noodzakelijk dat je hier een aanvullende dekking voor afsluit.

Maak gebruik van de covid-19 dekking

Allianz Global Assistance biedt de gratis covid-19 dekking. De quarantainedekking maakt hier een onderdeel van uit. Dit zijn uitbreidingen in de dekking gericht op kosten die je kunt maken door het coronavirus. Als je een reisverzekering afsluit inclusief de annuleringsdekking, heb je ook bij annulering extra dekkingen. Wat biedt de covid-19 dekking aan extra's die andere verzekeraars niet of beperkt bieden:

  • Heb je geneeskundige kosten meeverzekerd in de reisverzekering? Dan is er ook dekking bij medische kosten door het coronavirus
  • Annuleringskosten zijn verzekerd als je corona krijgt vóór vertrek naar je vakantiebestemming (annuleringsdekking)
  • Vergoeding voor niet genoten dagen na opname in het ziekenhuis door het coronavirus (annuleringsdekking)

Profiteer ook van de extra services

Allianz Global Assistance biedt de zogenaamde “Kid Assistent” aan. Dit is een polsbandje die kinderen tijdens de vakantie kunnen dragen. Op het polsbandje staat een gratis telefoonnummer en een unieke code. Het telefoontje komt binnen bij de verzekeraar. Op deze manier kunnen zoekgeraakte kinderen sneller worden opgespoord.

Kortom, Allianz Global Assistance biedt extra’s aan waar je baat bij kunt hebben. Neem deze voordelen dus zeker mee bij het vergelijken.
 

Geactualiseerd: donderdag 23 juni 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 145
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering met annuleringsdekking.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie