Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Reisverzekeringen vergelijken

Last minute reisverzekering nemen voor de vakantie

De koffers zijn bijna ingepakt en het aftellen voor de vakantie is al begonnen. Het regelen van een reisverzekering is er helemaal bij in geschoten. Dit zorgt voor een beetje vakantiestress, maar dat is gelukkig niet nodig! Ook vlak voor vertrek kun je nog een reisverzekering uitzoeken. Tot wanneer precies? 

last minute reisverzekering

Tot wanneer kun je reisverzekering regelen? 

Sommige mensen vragen zich af wanneer je een reisverzekering moet afsluiten na het boeken van de vakantie. Dit hoeft niet meteen. Maar hoe lang van tevoren moet ik dan wel een reisverzekering afsluiten? Dat kan op een later moment, zelfs nog op de reisdag zelf. De reisverzekering gaat gelijk in zodra je deze afsluit. Dus ook als je al op het vliegveld staat heb je nog de mogelijkheid.

Binnen een paar minuten verzekerd

Je kunt een last minute reisverzekering binnen een paar minuten in onze reisverzekeringen vergelijker afsluiten. Dit gaat eenvoudig: vul je gegevens in en gebruik de keuzehulp om je type reisverzekering en eventueel aanvullende dekkingen te kiezen. Zodra je de verzekering via de blauwe aanmeldknop hebt afgesloten, ontvang je gelijk een mail met de polis en de informatie die je nodig hebt.

Let op: annuleringsverzekering niet op het laatste moment  

Wil je je ook verzekeren tegen annuleringskosten? Wacht in dat geval niet te lang. Het verschilt per verzekeraar tot wanneer je een annuleringsverzekering uit kunt kiezen. Dit kan meestal tot 7 of 14 dagen na een boeking. Wij adviseren daarom om uiterlijk 7 dagen na het boeken van je vakantie een annuleringsverzekering af te sluiten.

Vergelijk je last minute reisverzekering wel eerst

Nog last minute een reisverzekering afnemen wil niet zeggen dat je een willekeurige reisverzekering kiest. Vergelijk eerst en kies de reisverzekering die goed aansluit bij jouw wensen. En eentje die ook nog eens zeer goed betaalbaar is. Je kunt last minute ook kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Deze reisverzekering biedt het hele jaar dekking, dus ook voor je volgende vakanties.

Tip: wil je in één keer klaar zijn en niet over de reisverzekering of annuleringsverzekering nadenken? Neem dan een doorlopende reis- en annuleringsverzekering.  


Geactualiseerd: woensdag 3 juli 2024

Lesley Anker
Lesley Anker Expert in verzekeringen & Communicatiemedewerker

Sinds 2019 ben ik werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan ik het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Ik vind het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Vergelijk en bespaar tot € 172
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie