Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Reisverzekeringen vergelijken

De FBTO reisverzekering aanpassen door modules aan te zetten

Een doorlopende reisverzekering heeft een looptijd van één jaar. In het eerste jaar kun je bij de meeste verzekeraars de dekking niet beperken maar wel uitbreiden. FBTO gaat een stapje verder in de service. Gedurende het jaar kun je modules die je niet meer nodig hebt gewoon uitschakelen, en modules die je wel nodig hebt aanzetten. Je kunt zelf een betaalbare annuleringsverzekering aan de basisverzekering toevoegen. Zo ga je met een goed gevoel naar het buitenland.

fbto reisverzekering aanpassen

Stel, je gaat op vakantie buiten Europa. In dat geval kies je voor de werelddekking. Na deze wereldreis blijf je de rest van het jaar binnen Europa. Om te besparen op de premie van de doorlopende reisverzekering kun je de dekking in de doorlopende reisverzekering aanpassen naar Europadekking. Of je voegt medische kosten (module zorg) of een andere aanvullende verzekering toe. Zo houd je een reisverzekering die bij jou past en ben je goed verzekerd als je op vakantie gaat.

Ook andere dekkingen kun je weer uitzetten

Het tussentijds aan en uit kunnen zetten van dekkingen (aanvullende modules) is een groot voordeel van FBTO. Deze ‘truc’ kun je bijvoorbeeld ook doen bij dure aanvullende dekkingen, zoals de wintersportdekking en zakenreisverzekering. Bij andere verzekeraars zit je een jaar vast aan de gekozen dure aanvullende verzekeringen.

Via MijnFBTO kun je aanpassingen zelf doorvoeren

Je hoeft niet te bellen om een dekking aan te passen. Via MijnFBTO kun je de verandering gelijk doorvoeren. Je kunt dus dekkingen aan- en uitzetten. Pas wel op dat je niet vergeet om weer een dekking aan te zetten als je die nodig hebt. Op wintersport gaan zonder de module ‘Winter- en onderwatersport’ is niet aan te raden. Je bent altijd verzekerd tijdens de reis en de premie betaal je eenvoudig met automatische incasso.

Je hebt standaard dekking voor 60 dagen aaneengesloten dagen in het buitenland

In de doorlopende reisverzekering geldt een maximale reisduur van bijvoorbeeld 45 dagen. Dat betekent dat de verzekeraar maximaal dekking biedt voor een vakantie van 45 dagen achter elkaar. Je mag per jaar meer dagen op vakantie zijn, maar niet opeenvolgend. Bij FBTO is deze maximale reisduur standaard 60 dagen. Je kunt deze reisduur uitbreiden tegen een extra premie.

FBTO vaak gunstig bij het vergelijken van doorlopende reisverzekeringen

De dekking in de reisverzekering moet bij jouw vakantie passen en niet te duur zijn. Bij beide voorwaarden kun je een vinkje zetten bij FBTO. Als je bagage voor € 1000 per koffer meeverzekert, zal je vaak FBTO tegenkomen bij het vergelijken op Poliswijzer.nl. Bij het meeverzekeren van kinderen, komt de verzekeraar minder goed uit de vergelijking. Voor een paar euro per maand ben je al het hele jaar verzekerd. Vergelijk het zelf. 

Geactualiseerd: maandag 8 mei 2023

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 172
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie