Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Reisverzekeringen vergelijken

Marktdata reisverzekeringen

In de polisvoorwaarden van verzekeringen staan altijd de zogeheten "kleine lettertjes". Op deze pagina maken wij dit met data van alle reisverzekeringen in onze vergelijker inzichtelijk. Neem bijvoorbeeld de bagagedekking: niet bij iedere reisverzekeraar krijg je hetzelfde vergoed voor je mobiele telefoon bij schade. 

Maximale vergoedingen voor de smartphone

Reisverzekeraars hanteren een apart maximumbedrag voor de smartphone of tablet bij diefstal, schade of verlies op vakantie. Eén derde van de doorlopende reisverzekeringen biedt een maximale vergoeding van slechts € 250 of lager per persoon (peildatum augustus 2022). De mobiele telefoon is bij 7% van de doorlopende reisverzekeringen zelfs helemaal uitgesloten in de standaarddekking. Het gaat om de reisverzekeringen van Anker, Hema en Inshared. De meest uitgebreide doorlopende reisverzekeringen van Allianz, ANWB en Unigarant bieden de ruimste dekking voor de smartphone van meer dan € 1000. Interpolis heeft helemaal geen maximum bedrag. Consumenten moeten rekening houden met een apart eigen risico die voor de mobiele telefoon kan gelden van bijvoorbeeld € 50 of € 100.

De hierboven genoemde maximale bedragen gelden per persoon. Het komt ook voor dat er een maximum is per polis. Hebben twee verzekerden op één polis beide schade aan de mobiele telefoon op vakantie? Dan is de vergoeding van de twee verzekerden samen bij Lancyr en Aegon nog geen € 400 (peildatum augustus 2022).

Informatie gecontroleerd door expert

Lesley Anker

De informatie op deze pagina is gecontroleerd door Lesley Anker, specialist op het gebied van verzekeringen. Poliswijzer.nl wordt regelmatig genoemd in de media, bijvoorbeeld:

Snel in deze pagina naar:

Vergelijk en bespaar tot € 172
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering.
per jaar op je reisverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle reisverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie