Autoverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp

Hoe wijzig je een autoverzekering?

Nadat een autoverzekering afgesloten is, zijn er meerdere redenen te bedenken om de verzekering  later weer aan te passen. Dit kun je eenvoudig doorgeven aan de verzekeraar. Mogelijk word je verzocht om de aanpassing online zelf door te voeren. Dit kan een verzekeraar eisen die de mogelijkheid biedt om de autoverzekering online te beheren. Ook kunnen er eisen gesteld worden aan het aanpassen. In het eerste verzekeringsjaar mag je bijvoorbeeld de dekking niet versoberen. Vaak is het verstandig om te vergelijken en over te stappen in plaats van het aanpassen van de autoverzekering.

auto - wijzigen.jpg

Periodiek je autoverzekering tegen het licht houden is een aanrader. Bij het verzekeren wordt er gekozen voor de beste verzekering op dat moment. Eén jaar later kun je mogelijk geld besparen door over te stappen en de dekking moet misschien weer anders. Een auto die je nu WA casco verzekerd, hoeft over een aantal jaren misschien niet meer zo uitgebreid verzekerd worden. Het aanpassen van de autoverzekering doe je rechtstreeks bij de verzekeraar.

Hoe pas je jouw autoverzekering aan?

Er zijn verschillende manieren om je autoverzekering aan te passen. Het eenvoudigst is het sturen van een mailtje waarin je jouw verzoek neerlegt. Andere verzekeraars bieden hun klanten een eigen online omgeving aan. Je kunt hiervoor inloggegevens krijgen. Online kun je jouw polissen inzien en eventueel aanpassen.

De autoverzekering versoberen is niet altijd mogelijk

Na het afsluiten van een autoverzekering zit je bij veel verzekeraars vast aan een jaarcontract. Na het eerste jaar wordt de verzekering verlengd, maar je zit er niet meer aan vast. In het eerste jaar is het niet altijd mogelijk om te kiezen voor een goedkopere dekking. De verzekeraar kan jou namelijk houden aan het gesloten contract. Je autoverzekering omzetten van WA beperkt casco naar WA mag bijvoorbeeld niet van de verzekeraar. Andersom wel. Je mag wel kiezen voor de WA beperkt casco in plaats van de WA.

De verzekeraar verstrekt een nieuwe polis

De wijziging wordt bevestigd door de verzekeraar. Als het een wijziging in de polis betreft, krijg je een nieuwe polis toegestuurd.

Of je stapt over naar een andere verzekeraar

Je kunt jouw huidige autoverzekering aanpassen van WA casco naar bijvoorbeeld WA beperkt casco. Beter is om eerst een vergelijking te maken. Mogelijk kun je veel beter overstappen naar een andere verzekeraar. Vergelijken is geregeld binnen een paar minuten.

Geactualiseerd: 09-08-2021


Gepubliceerd: woensdag 3 mei 2017
Geactualiseerd: maandag 9 augustus 2021

Vergelijk en bespaar tot € 230
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie