Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Autoverzekering overzetten: zo werkt het

Nadat een autoverzekering afgesloten is, zijn er meerdere redenen te bedenken om de verzekering later weer aan te passen. Dit kun je eenvoudig doorgeven aan de verzekeraar. Mogelijk word je verzocht om de aanpassing online zelf door te voeren. Dit kan een verzekeraar eisen die de mogelijkheid biedt om de autoverzekering online te beheren. Ook kunnen er eisen gesteld worden aan het aanpassen. In het eerste verzekeringsjaar mag je bijvoorbeeld de dekking niet beperken. Tip: het is altijd verstandig om eerst alle autoverzekeringen te vergelijken en over te stappen in plaats van de autoverzekering direct aanpassen.

autoverzekering overzetten

Periodiek je autoverzekering tegen het licht houden is een aanrader. Bij het verzekeren wordt er gekozen voor de beste verzekering op dat moment. Eén jaar later kun je mogelijk geld besparen door over te stappen, zeker als je de dekking wilt veranderen. Een auto die je nu WA volledig casco (all risk) verzekert, hoeft over een aantal jaren misschien niet meer zo uitgebreid verzekerd te worden. Het aanpassen van de autoverzekering kan bij de verzekeraar. Een nieuwe autoverzekering afsluiten, doe je natuurlijk via Poliswijzer.nl.

Huidige autoverzekering overzetten?

Er zijn verschillende manieren om je autoverzekering aan te passen. Het eenvoudigst is het sturen van een mailtje naar de autoverzekeraar waarin je jouw verzoek neerlegt. Andere verzekeraars bieden hun klanten een eigen online omgeving aan. Je kunt hiervoor inloggegevens krijgen. Online kun je jouw polissen inzien en eventueel aanpassen. Verstandig is het vaak niet. Voordat je jouw autoverzekering wijzigt, kun je beter eerst vergelijken.

De autoverzekering wijzigen is niet altijd mogelijk

Na het afsluiten van een autoverzekering zit je bij veel verzekeraars vast aan een jaarcontract. Na het eerste jaar wordt de verzekering verlengd, maar je zit er niet meer aan vast. In het eerste jaar is het niet altijd mogelijk om te kiezen voor een goedkopere dekking. De verzekeraar kan jou namelijk houden aan het gesloten contract. Je autoverzekering omzetten van WA beperkt casco naar WA mag bijvoorbeeld niet van de verzekeraar. Andersom wel. Je mag wel kiezen voor de WA beperkt casco in plaats van de WA, omdat de nieuwe dekking ruimer is.

De verzekeraar verstrekt een nieuwe polis

De wijziging wordt bevestigd door de verzekeraar. Als het een wijziging in de polis betreft, krijg je een nieuwe polis toegestuurd waarvoor poliskosten in rekening gebracht kunnen worden door de autoverzekeraar. Het polisblad van de oude autoverzekering kun je weggooien.

Of je stapt over naar een andere verzekeraar

Je kunt jouw huidige autoverzekering aanpassen van WA volledig casco naar bijvoorbeeld WA beperkt casco. Beter is om eerst een vergelijking te maken. Mogelijk kun je veel beter overstappen naar een andere verzekeraar. Vergelijken is geregeld binnen een paar minuten. Je schadevrije jaren gaan uiteraard mee van je huidige verzekeraar naar je nieuwe verzekeraar.

Autoverzekering overzetten naar een nieuwe auto?

Je kunt je huidige verzekering houden voor het verzekeren van je nieuwe auto. De huidige autoverzekering loopt in dat geval door en wordt afgestemd op de nieuwe auto. Verstandig is het niet. De nieuwe premie is mogelijk veel te hoog. Goed verzekerd zijn hoeft niet duur te zijn, maar daarvoor moet je wel eerst vergelijken. Zo kun je de nieuwe autoverzekering inclusief de aanvullende dekkingen goed afstemmen op de nieuwe auto. Ga dus niet de wijziging doorgeven aan de huidige verzekeraar, want een andere auto vraagt om een nieuwe vergelijking.

Geactualiseerd: woensdag 5 juni 2024

Lesley Anker
Lesley Anker Expert in verzekeringen & Communicatiemedewerker

Sinds 2019 ben ik werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan ik het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Ik vind het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Vergelijk en bespaar tot € 885
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA + volledig casco autoverzekering zonder eigen risico.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie