Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Overstappen van autoverzekering in 2024

Bij het overstappen van je huidige naar een nieuwe autoverzekering neem je jouw schadevrije jaren mee. Deze schadevrije jaren geven jou recht op een korting op de premie.

Voor de registratie van de schadevrije jaren gebruiken alle verzekeraars dezelfde database, namelijk Roy Data. Bij het vergelijken van een nieuwe autoverzekering wordt ook gevraagd naar het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Hoe hoger het aantal schadevrije jaren des te hoger de korting die je daarvoor krijgt op je nieuwe autoverzekering premie. 

Overstappen van autoverzekering

Als je een leaseauto hebt gereden, gelden er andere regels voor wat betreft de registratie van je schadevrije jaren. Je bouwt deze namelijk alleen op, als de auto op jouw naam staat, en niet op naam van je werkgever of een leasebedrijf. Er bestaat wel zoiets als een leaseverklaring van de maatschappij waarbij de betreffende auto geleased werd. Met deze verklaring kun je bij de volgende verzekeraar recht hebben op een korting op de premie. Ook als je lang in het buitenland hebt gewoond, kun je je schadevrije jaren meenemen. Deze moet je dan wel kunnen aantonen met een verklaring van je oude verzekeraar.

"Tegenwoordig zijn er leasebedrijven die jouw schadevrije jaren wel registreren in het contract, maar de meeste leasebedrijven doen het niet."

Opzegtermijn oude en nieuwe verzekering

Bij de meeste autoverzekeringen kun je na één jaar per dag opzeggen. Er zijn ook veel verzekeringen waarbij je geen jaar hoeft te blijven en die zelfs per dag opzegbaar zijn. Ook in het eerste jaar.

Geactualiseerd: donderdag 8 juni 2023

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Expert in verzekeringen

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 885
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA + volledig casco autoverzekering zonder eigen risico.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie