Autoverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Een autoverzekering kun je opschorten als je de auto niet gebruikt

Na bijvoorbeeld het verkopen van je auto kun je de autoverzekering tijdelijk opschorten. De polis wordt in dat geval bevroren. Ook als je jouw auto tijdelijk niet gebruikt omdat de auto bijvoorbeeld in onderhoud is, kun je de verzekering tijdelijk opschorten. Is het ook verstandig?

auto schorsen.jpg

Na het verkopen van je auto kun je per de datum van de verkoop de autoverzekering beëindigen. De teveel betaalde premie krijg je terug. Koop je binnenkort weer een andere auto? Dan kun je overwegen om de autoverzekering op te schorten in plaats van te beëindigen, maar beter kun je de autoverzekering beëindigen. 

Wanneer kun je een autoverzekering opschorten?

Bijvoorbeeld voor een oldtimer waar je alleen de zomermaanden in rijdt, kun je het kenteken tijdelijk schorsen. Tijdens de periode van schorsing ben je niet verplicht de auto te verzekeren. De autoverzekering kun je gedurende deze periode opschorten. Zodra je de schorsing opheft, moet je de verzekeraar hier ook van op de hoogte stellen. Let op! Na één jaar na het schorsen van het kenteken wordt de schorsing opgeheven. Dit gebeurt automatisch.

Valt jouw auto onder de overgangsregeling voor oldtimers? Het opschorten kan effect hebben op de overgangsregeling. Voor meer informatie hierover verwijzen wij jou naar de website van de Belastingdienst

Ook bij het verkopen van je auto kun je de autoverzekering opschorten. Zodra je een andere auto koopt, kun je deze weer op de bestaande autoverzekering plaatsen.

auto - overstappen.jpg

Waarom is het opschorten van je autoverzekering vaak niet slim?

De in het verleden afgesloten autoverzekering was op dat moment de beste keuze. Waarschijnlijk zijn er nu autoverzekeringen die een betere keuze zijn. Niet alleen qua dekking, maar zeker ook door de hoogte van de premie. Het is überhaupt goed om jaarlijks je autoverzekering tegen het licht te houden. De in een verleden gekozen autoverzekering hoeft nu niet meer de beste keuze te zijn. Na het kopen van een andere auto kun je ook beter eerst autoverzekeringen vergelijken. De autoverzekering moet namelijk zo goed mogelijk afgestemd worden op de auto. Het zou wel erg toevallig zijn dat de bestaande autoverzekering ook weer het beste past bij een nieuw gekochte auto.

Het opschorten van de autoverzekering heeft voordelen

Niet in alle gevallen is het verstandig om je verzekering te beëindigen in plaats van op te schorten. Heb je de afgelopen jaren meerdere autoschades geclaimd waardoor je negatieve schadevrije jaren opgebouwd hebt? De autoverzekering beëindigen is in dat geval niet aan te raden. Het gaat je mogelijk niet meer lukken om een nieuwe aan te vragen door jouw claimgedrag in het verleden. Dit verhaal gaat ook op als je een strafrechtelijk verleden hebt. Door een strafblad kun je moeite hebben om een autoverzekering af te sluiten. Koester de huidige autoverzekering en schort de verzekering op.

Geactualiseerd: 16-08-2021


Gepubliceerd: woensdag 10 mei 2017
Geactualiseerd: maandag 16 augustus 2021

Vergelijk en bespaar tot € 230
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie