Autoverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Kun je met een voorlopige dekking de weg op?

Na het afsluiten van een autoverzekering krijg je gelijk een bevestiging van de aanvraag in je mail. Dit is nog niet de officiële polis. Vaak verstrekt de verzekeraar eerst een voorlopige dekking. Na de definitieve acceptatie volgt de polis.

voorlopige dekking

Het aanvragen van een autoverzekering doe je tegenwoordig online. Verzekeraars streven er naar om ook gelijk al akkoord te geven op een aanvraag, maar dat is niet altijd het geval. Omdat je toch zo snel mogelijk je auto wilt verzekeren, biedt de verzekeraar eerst een voorlopige dekking. Binnen een paar dagen zal de verzekeraar de aanvraag nog beoordelen en definitief accepteren.

Voorlopige dekking

Autoverzekeringen worden niet meer standaard aangevraagd door het invullen van een papieren aanvraagformulier. Het online afwikkelen van een aanvraag gaat sneller en is goedkoper. Toch kan de situatie ontstaan dat er nog afhankelijkheden zijn. Als je bijvoorbeeld bij een vraag over rijontzegging aangeeft dat je inderdaad een rijontzegging hebt gehad, vraagt de verzekeraar naar de reden. Dit is vaak een vrij invulveld. Dit zal altijd zorgen voor een beoordeling door de verzekeraar. Hetzelfde kan het geval zijn bij een strafrechtelijk verleden en het hebben van negatieve schadevrije jaren.

Je krijgt een bevestigingsmail

Na het aanvragen van een autoverzekering krijg je direct een bevestigingsmail. Hieruit blijkt dat de aanvraag ontvangen is. Dat wil nog niet zeggen dat je autoverzekering definitief geaccepteerd is. Het kan ook een voorlopige dekking zijn. Eventueel neemt de verzekeraar nog contact met jou op om een aantal aanvullende vragen na te lopen. Daarna volgt de definitieve acceptatie. De bevestigingsmail kan ook gelijk de definitieve acceptatie zijn.

auto - afgewezen.jpg

Wat als je wordt afgewezen?

Het kan zijn dat de verzekeraar jouw aanvraag afwijst. Hier heeft de verzekeraar een reden voor. Toch wil de afwijzing nog niet zeggen dat je ook niet bij een andere verzekeraar terecht kunt. Het hebben van een strafrechtelijk verleden kan een reden van afwijzing zijn, maar ook je schadeverleden. Afhankelijk van de reden van afwijzing kun je proberen om jouw auto te verzekeren bij een andere verzekeraar. Het is niet uit te sluiten dat een andere verzekeraar soepeler is. Indien het verzekeren echt niet lukt, is er nog een laatste mogelijkheid. De Vereende is gespecialiseerd in lastig te verzekeren risico’s. Een groot nadeel is dat de premies wel aanzienlijk hoger zijn. Het is een uiterste optie om je auto toch te verzekeren.

Geactualiseerd: 18-08-2021


Gepubliceerd: woensdag 3 mei 2017
Geactualiseerd: woensdag 18 augustus 2021

Vergelijk en bespaar tot € 230
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie