Autoverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Autoverzekeringen vergelijken

Wat is de beste autoverzekering?

Een autoverzekering moet zo goed mogelijk aansluiten op je wensen en moet goed bij de auto passen. De beste autoverzekering is de uitgebreide WA casco autoverzekering. Door de hoogte van de premie kan deze verzekering niet uit voor oude auto's. Maar een beperktere dekking neemt wel risico's met zich mee. Bij een aanrijding door jouw schuld krijg je bij de beperktere verzekeringen je eigen schade niet uitgekeerd.

Online kun je een autoverzekering eenvoudig in een paar stappen afsluiten. Voordat je dat doet moeten er keuzes gemaakt worden.

keuzes.jpg

Je kunt kiezen voor de volgende verzekeringsvormen:

Wat kost de meest uitgebreide verzekering?

De WA casco autoverzekering wordt vaak gekozen voor auto’s tot vijf of zes jaar oud. Toch kan het ook nog een goede keuze zijn voor oudere auto’s. Ga bij het afsluiten van een autoverzekering voor deze dekking. Vergelijk de premie vervolgens met de beperktere verzekeringsvormen. Vooral met veel schadevrije jaren kan een uitgebreide dekking vaak uit.

bmw autoverzekering.jpg

Wat is het gevaar van een beperktere dekking?

Kiezen voor een beperktere verzekering geeft jou een besparing in premie. Maar dat heeft natuurlijk ook een keerzijde. Bij bijvoorbeeld een ongeval door jouw schuld krijg je de schade aan je eigen auto niet uitgekeerd. Voor het herstellen van de schade draai jezelf op.

Voor een nieuwe of jonge autoverzekering is er maar één keuze

Voor een oudere auto kun je kiezen tussen de verschillende verzekeringsvormen, maar voor nieuwe auto’s is er eigenlijk maar één keuze. Namelijk de WA casco autoverzekering. De auto heeft een hoge waarde waar alleen maar de meest uitgebreide verzekering bij past.

verzekeringtegenhetlichthouden.jpg

Autoverzekering regelmatig tegen het licht houden

De autoverzekering die het beste bij jou past is een momentopname. Na verloop van tijd is het waarschijnlijk dat een andere verzekering beter bij jouw auto past. Je kiest nu bijvoorbeeld voor de WA casco verzekering. Over drie jaar is de auto minder waard geworden. Mogelijk is nu de WA beperkt casco de betere keuze. Ook een goed moment om jouw verzekering te vergelijken met de autopolissen van andere verzekeraars. Waarschijnlijk kun je besparen door over te stappen.

Heb jij aanvullende verzekeringen nodig?

Verzekeraars bieden aanvullende verzekeringen aan. Bij schades kunnen dit belangrijke verzekeringen zijn. De rechtsbijstandverzekering kan jou bijstaan in geschillen en zorgen voor het aansprakelijk stellen van anderen voor jouw autoschade. Als het jou alleen maar om het laatste gaat, kun je ook kiezen voor de verhaalsbijstandverzekering. Je kunt ook een aanvullende verzekering afsluiten voor de passagiers in jouw auto. De ongevallen-inzittendenverzekering biedt een uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden van de passagiers door een ongeval. De schadeverzekering inzittenden biedt een ruimere dekking en is ook een betere keuze. 

Geactualiseerd: 10-02-2021


Gepubliceerd: woensdag 3 mei 2017
Geactualiseerd: woensdag 10 februari 2021

Vergelijk en bespaar tot € 230
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste WA autoverzekering.
per jaar op je autoverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle autoverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie