Verzekering vergelijken
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Verzekeringen vergelijken

Alles wordt duurder, maar niet met onze 6 bespaartips

door Lesley Anker Leestijd: 5 minuten

In het eerste kwartaal van 2022 is het leven erg veel duurder geworden. De Nederlandsche Bank gaat uit van een inflatie van bijna 7%. Dat is voor een groot deel veroorzaakt door de onrust in de wereld door de oorlog in Oekraïne. Het gaat niet alleen om benzine en de energielasten in huis. Ook zitten de kostenstijgingen in de dagelijkse boodschappen zoals in brood en andere voedingsmiddelen. Deels kun je de kostenstijging opvangen door het besparen waar het nog mogelijk is. Betaal vooral minder voor je verzekeringen en duik ook in andere vaste lasten en in zonnepanelen. Onze bespaartips helpen je daarbij!

Een tekort aan geld kun je op twee manieren oplossen. Zorgen voor hogere inkomsten of je uitgaven verlagen. Veel Nederlanders betalen teveel voor de particuliere verzekeringen en abonnementen. Met onze zes tips verlaag je deze uitgaven.

Tip 1: Kies een goede autoverzekering met lagere maandlasten

Ben je al vele jaren trouw aan je autoverzekeraar? Dan gooi je waarschijnlijk iedere maand geld weg. Vergelijk jaarlijks jouw autoverzekering met wat andere verzekeraars jou bieden. Er zijn tientallen verzekeraars, waardoor de kans heel groot is dat er een goedkopere verzekeraar voor jouw auto is. Door te vergelijken ga je niet alleen voor de goedkoopste, maar ook voor de beste dekking. Een besparing van € 100 per jaar is eenvoudig haalbaar.

Tip 2: Ga na of je auto niet te ruim verzekerd is

Heb je al jaren niet meer naar je autoverzekering omgekeken? Waarschijnlijk is jouw auto dan nog WA casco (all risk) verzekerd en is deze dekking nu te ruim voor jouw auto. De premie wordt namelijk gebaseerd op de nieuwwaarde van de auto terwijl je bij schade maximaal de dagwaarde uitgekeerd krijgt. De dagwaarde is een stuk lager als je auto al een aantal jaren oud is. Door periodiek te vergelijken, kun je te dure dekkingen ook gelijk uit de verzekering weglaten. Kiezen voor een beperktere dekking geeft met gemak een besparing van € 150 per jaar.

Tip 3: Vergelijk binnen een paar minuten je inboedel-, opstal- en de aansprakelijkheidsverzekering

In een ver verleden was het afsluiten van bijvoorbeeld een inboedelverzekering zeer bewerkelijk. Je moest namelijk zelf inschatten wat de waarde van jouw spullen in huis is. Dat was voorbij met de introductie van de inboedelwaardemeter. Door het beantwoorden van een paar vragen werd de waarde van je inboedel geschat. Tegenwoordig is het nog eenvoudiger. Online kun je de verschillende woonverzekeringen in één vergelijking tegen het licht houden. Een besparing tussen € 150 en € 200 per jaar is niet onwaarschijnlijk.

Tip 4: Sluit geen veel te dure annuleringsverzekeringen meer af

Na het boeken van een vakantie kun je met een annuleringsverzekering voor zekerheid zorgen. Als je door omstandigheden niet op vakantie kunt, krijg je de reissom van de verzekeraar terug. Stel, je gaat met je gezin een week naar Spanje in de zomer. De kosten komen uit op € 5000. Voor een gemiddelde annuleringsverzekering betaal je 5,5% van de reissom. In dit geval komen de kosten dus uit op € 275. Voor de reisverzekering betaal je ook ongeveer nog € 40. 

In plaats van een annuleringsverzekering en een kortlopende reisverzekering, kun je beter kiezen voor een doorlopende reisverzekering inclusief een annuleringsdekking. De doorlopende reisverzekering kost namelijk voor een gezin (met twee kinderen): € 11 per maand, en dus € 132 per jaar. Je bent dus goedkoper verzekerd en de doorlopende reisverzekering biedt ook nog dekking voor volgende vakanties gedurende het jaar. Op een eenvoudige manier bespaar je weer meer dan € 140 per jaar.

Tip 5: Profiteer van de grote concurrentiestrijd tussen aanbieders van internet- en tv-abonnementen

Ziggo heeft een strijd tussen telecomproviders ontketend. Ze geven 12 maanden lang een korting van 50% op tv, internet en bellen. Ze hebben de uitzendrechten voor F1 verloren, dus moesten ze aan extra touwtjes trekken om klanten aan zich te binden. De tweede grote telecompartij, KPN, doet ook extra moeite voor nieuwe klanten. Dit doen ze door cadeaus weg te geven bij een nieuw abonnement. Profiteer van deze strijd en vergelijk op Internetten.nl. Zonder in te leveren op kwaliteit kun je met gemak € 150 per jaar besparen. 

Tip 6: Plaats zonnepanelen en verdien de investering binnen 5 jaar terug

Door de sterk gestegen energieprijzen en de btw-teruggave via de Belastingdienst verdien je een investering in zonnepanelen nu snel terug. De terugverdientijd was 7,5 jaar, maar nu heb je de investering al binnen 4 tot 5 jaar terugverdiend. Wil je ook zonnepanelen? Via onze vergelijker Gaslicht.com kun je het vandaag nog regelen. Wij zorgen ervoor dat je de btw-teruggave krijgt en plaatsen binnen 6 weken de panelen op je dak.

We hebben nog een paar quick wins voor je samengevat:

  • Heb je twee gezinsauto’s? Laat de partner met de meeste schadevrije jaren de duurste auto verzekeren.
  • Vergelijk vanaf 15 november 2022 weer je zorgverzekering. Een besparing van tientallen euro’s per maand is mogelijk.
  • Heb je al meerdere jaren een doorlopende reisverzekering? Zeg deze op na de zomervakantie. Zodra je weer op vakantie gaat, sluit je een nieuwe reisverzekering af.
  • Bel je nooit met je huistelefoon? Haal de vaste telefoon dan uit jouw abonnement.

Met deze bespaartips kun je jouw portemonnee iets meer ademruimte geven. Alleen al met onze eerste 5 tips kun je meer dan € 500 per jaar besparen. En als klap op de vuurpijl kunnen zonnepanelen een nog veel grotere besparing opleveren bij een verdere stijging van de energieprijzen. Bovendien worden ze ook nog eens zonder gedoe bij je geïnstalleerd.

6 tips om te besparen op je vaste lasten | Poliswijzer.nl

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: dinsdag 29 maart 2022

Lesley Anker
Lesley Anker Online Productspecialist Verzekeringen

Lesley is sinds 2019 werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan Lesley je het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Lesley vindt het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Reageren

Beveiligd met reCAPTCHA - Privacy - Voorwaarden
Google ReCaptcha

Vergelijk en bespaar op je verzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle verzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie