Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!

Goedkoopste zorgverzekering

De zorgverzekering met de laagste premie van Nederland

Vind jouw zorgverzekering

Je leeftijd kan van invloed zijn op de hoogte van de premie.
Wij vragen je postcode omdat we willen laten zien bij welke zorgverleners zoals ziekenhuizen in jouw buurt je terecht kunt.
Gezinsleden meeverzekeren
Gezinsleden meeverzekeren

De goedkoopste zorgverzekering bij Poliswijzer.nl

 • De goedkoopste zorgverzekering is € 131,95 met € 385 eigen risico
 • De goedkoopste zorgverzekering met max. eigen risico is € 119,45
 • Tot 20% korting op aanvullende verzekeringen

Heb je een vraag over zorgverzekeringen?

Neem dan gerust contact op met onze gediplomeerde experts.
Wij staan iedere maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 voor je klaar.
Poliswijzer.nl Poliswijzer gediplomeerde verzekeringsexperts

Top 5 max. eigen risico

Met € 885 vrijwillig eigen risico

Veelgestelde vragen

Over zorgverzekeringen
 • Wat is de goedkoopste zorgverzekering?

  De goedkoopste zorgverzekering in 2024 is FBTO. Als je het eigen risico verhoogt tot € 885, is Aevitae de goedkoopste zorgverzekering.

 • Hoeveel bespaar ik met de goedkoopste zorgverzekering?

  De zorgverzekering kost in 2024 gemiddeld € 147,12. Zorgverzekeraars mogen zelf bepalen welke premie ze in rekening brengen. Hierdoor is het verschil tussen de duurdere en de goedkopere zorgverzekeringen enorm. Je bespaart al snel richting de € 500 in 2024 door over te stappen naar een goedkope zorgverzekering.

 • Kan het nog goedkoper door verhogen eigen risico?

  Als je het verplichte eigen risico verhoogt, krijg je korting op de premie. Je kunt met het verhogen van het eigen risico tot wel € 210 per jaar besparen.

 • Hoe kies ik de goedkoopste aanvullende dekking?

  Wat voor jou de goedkoopste aanvullende zorgverzekering is, hangt vooral af van welke zorg je nodig hebt. Een aanvullende verzekering neem je natuurlijk alleen als de te betalen premie opweegt tegen de verwachte kosten. Poliswijzer.nl rekent dit voor je uit. Het enige wat jij hoeft te doen is aangeven welke kosten je verwacht.

 • Waar let je op tijdens het vergelijken van een zorgverzekering?

  Het is verstandig om zorgverzekeringen te vergelijken aan de hand van welke zorg je nodig hebt. Wat voor jou de goedkoopste zorgverzekering is, hangt af van je persoonlijke situatie. Vergelijk niet alleen op prijs maar ook op inhoud en kwaliteit.

Hoe vind ik de goedkoopste zorgverzekering?

Je vindt de allergoedkoopste zorgverzekering door zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Er zijn veel verschillende zorgverzekeraars, dus hoe pak je dat aan? In onze vergelijker zijn alle zorgverzekeraars van Nederland opgenomen. Vul je geboortedatum in en kies je eigen risico. Sorteer op de goedkoopste zorgverzekering en dan vind je deze altijd op nummer één in onze vergelijker. Bij ons vergelijk je niet alleen op prijs, maar ook op vergoedingen, gezonde extra’s voor klanten van een zorgverzekeraar en gecontracteerde zorgverleners. Zo vind je niet alleen de goedkoopste zorgverzekering, maar ook de beste wat betreft de polisvoorwaarden.

Top 5 goedkoopste zorgverzekeringen met € 385 eigen risico Prijs
logo-fbto.png € 131,95 p/m
vinkvink-2.png € 132,90 p/m
logo-de-friesland-0.jpg € 136,95 p/m
zorg-en-zekerheid-logo.png € 138,65 p/m
unive-1.png € 138,95 p/m

De goedkoopste zorgverzekering met tandartsdekking

Bij een klein tandartspakket horen Ik kies zelf van a.s.r., Nationale Nederlanden en FBTO tot de goedkoopste zorgverzekeringen. Heb je een hogere tandartsdekking nodig? Vergelijk dan in onze vergelijker welke verzekeraar de goedkoopste aanvullende dekking biedt.


De goedkoopste zorgverzekering met fysiotherapie

De goedkoopste zorgverzekering met fysiotherapie begint bij 3 of 4 behandelingen. De verzekeraars die dit aanbieden zijn onder andere FBTO, Univé en CZ Direct . Heb je 6 behandelingen fysiotherapie nodig? Dan is de zorgverzekering van FBTO de goedkoopste zorgverzekering.


5 tips om te besparen op je zorgverzekering

1. Het eigen risico verhogen

Het verplichte eigen risico is € 385. Dit bedrag kun je vrijwillig verhogen met stapjes van € 100 naar maximaal € 885 per jaar. De meeste mensen die het eigen risico verhogen kiezen voor het maximale eigen risico. Hierdoor kun je jaarlijks gemiddeld € 210 korting krijgen op de basisverzekering.

Eigen risico Wat bespaar je ongeveer?
€ 385 € 0
€ 485 € 48
€ 585 € 96
€ 685 € 144
€ 785 € 168
€ 885 € 210

2. Bekijk of die aanvullende verzekering echt uit kan

Wanneer je jaarlijks één of twee keer naar de tandarts gaat voor controle en er nauwelijks iets aan de hand is, dan kun je de tandarts vrijwel altijd beter zelf betalen. De premie die je met een tandartsverzekering jaarlijks extra betaalt, is hoger dan de kosten. Dit is ook zo met andere aanvullende dekkingen. Zo kun je de bril of lenzen beter zelf betalen dan apart meeverzekeren.

3. Betaal minder bij dezelfde verzekeraar (of zusje van)

Wil je graag minder premie betalen, maar ben je blij met je eigen zorgverzekeraar? Verzekeraars bieden meerdere zorgverzekeringen of labels aan, waaronder de goedkope prijsvechters. Wist je dat de grote zorgverzekeraars Zilveren Kruis, Menzis, VGZ en CZ ook nog zulke goedkopere labels hebben? Denk maar eens aan ZieZo, VGZ Bewuzt, Just of Anderzorg. 

4. Verzeker je niet collectief

Heb je via de werkgever of ledenorganisatie een collectieve zorgverzekering? Dan is een aanvullend pakket waarschijnlijk verplicht. Maar zoals eerder vermeld is het nog maar de vraag of zo’n aanvullend pakket uit kan. Grote kans dat een individuele verzekering onderaan de streep veel voordeliger uitkomt.  

5. Bekijk of je recht hebt op zorgtoeslag

Tot een bepaald inkomen heb je recht op zorgtoeslag. De zorgtoeslag dekt een groot deel van de zorgverzekering. Daarom is het altijd de moeite waard om te kijken of je hier recht op hebt. Hiervoor kun je een proefberekening doen bij de Belastingdienst. Daarmee wordt je zorgverzekering nog veel goedkoper en het mooie nieuws is dat het voor de hoogte van de zorgtoeslag niet uitmaakt. Of de premie nou laag of hoog is, je krijgt altijd het bedrag zorgtoeslag waar je recht op hebt.

Informatie gecontroleerd door expert

Navigatie