Zorgverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Goedkoopste zorgverzekering vergelijken

Vergelijk de goedkoopste zorgverzekeringen & bespaar!

Start met vergelijken van zorgverzekeringen

Je leeftijd kan van invloed zijn op de hoogte van de premie.
Wij vragen je postcode omdat we willen laten zien bij welke zorgverleners zoals ziekenhuizen in jouw buurt je terecht kunt.
Gezinsleden meeverzekeren
Gezinsleden meeverzekeren

Goedkoopste zorgverzekering 2020

De goedkoopste zorgverzekering in 2020 is ZieZo van Zilveren Kruis. Deze kost € 83,25 per maand bij een eigen risico van 885 euro. Door de premie in één keer voor het hele jaar te betalen bespaar je nog eens zo'n € 20,- per jaar..

Maximaal of minimaal eigen risico

Het eigen risico dat je kiest beïnvloedt de hoogte van de premie voor je basisverzekering. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie. Wel staat hier tegenover dat je de volledige 885 euro kwijt kan zijn aan eigen risico als je zorg nodig hebt. Daarom raden we je aan om dit bedrag altijd achter de hand te houden voor het geval dat. Maak je over het algemeen vaker gebruik van zorg? Dan raden we je aan om het standaard eigen risico te kiezen van € 385.

Vergelijk de goedkoopste zorgverzekering

Zoals vermeld is ZieZo van Zilveren Kruis de allergoedkoopste zorgverzekering voor 2020. Toch kan het zijn dat deze polis niet helemaal bij jou past. Vergelijk daarom de goedkoopste zorgverzekeringen door je eigen gegevens en wensen in te vullen.

Hoe vind je de goedkoopste zorgverzekering

In de zorgverzekering vergelijker van Poliswijzer.nl worden de premies van de zorgverzekeraars met elkaar vergeleken. Dit gebeurt in eerste instantie op prijs. De goedkoopste zorgverzekering zal dus altijd bovenaan staan.

Heb je een vraag over zorgverzekeringen?

Neem dan gerust contact op met de specialisten van Poliswijzer.nl.
Wij staan iedere maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 voor je klaar.
Poliswijzer.nl Bencom specialisten
Top 5 max. eigen risico
Met minimaal 50% vrije ziekenhuiskeuze

Veelgestelde vragen

over goedkoopste zorgverzekering
 • Hoe kun je besparen op de zorgverzekering?

  De zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en eventueel een aanvullende verzekering. De basisverzekering is verplicht en dekt de meest essentiële zorg. Dit pakket wordt jaarlijks vastgesteld door de overheid. Hierop kun je besparen door het eigen risico te verhogen en door de verzekeraar te kiezen met de goedkoopste basisverzekering.

  De aanvullende verzekering wordt door de zorgverzekeraars zelf vormgegeven. De kosten hiervan verschillen sterk per verzekeraar. Daarom is het verstandig om ook op aanvullende dekkingen te vergelijken.
   

 • Hoe kies je de goedkoopste aanvullende dekking?

  Dit doe je door in de vergelijker aan te geven van welke aanvullende dekkingen je gebruik wil maken. De vergelijker zet vervolgens op een rijtje bij welke zorgverzekeraar je het goedkoopst uit bent met die specifieke dekking.

 • Waar moet je op letten bij het vergelijken?

  Wanneer je jouw zorgverzekering vergelijkt is het belangrijk om te checken of jouw zorgverzekeraar is gecontracteerd bij de zorgverleners in jouw regio. Daarnaast is de hoogte van het eigen risico erg belangrijk voor de premie die je betaalt. Wil je echt de allergoedkoopste premie, dan kun je het eigen risico op maximaal zetten. Dit bespaart je jaarlijks zo’n € 250. Toch moet je goed opletten, want het bedrag van € 885 moet je wel kunnen betalen wanneer je het eigen risico in één keer kwijt bent. 

 • Is de kwaliteit van zorg bij een goedkopere zorgverzekering lager?

  In principe is de kwaliteit van de zorg afhankelijk van de zorgverleners zelf. Toch kan het zijn dat je met een goedkopere zorgverzekering bij minder zorgaanbieders terecht kunt. Het kan voorkomen dat je bij een bepaalde zorgverlener niet behandeld kunt worden doordat er geen contract is met jouw zorgverzekeraar. Wil je dit liever voorkomen? Kies dan een zorgverzekering met 100% vrije ziekenhuiskeuze en kijk of de verzekeraar afspraken heeft met jouw zorgverleners.

 • Ben je het goedkoopst uit met een collectieve zorgverzekering?

  Nee, de collectieve zorgverzekering bevat doorgaans een groot pakket met aanvullende dekkingen waar de meeste mensen geen gebruik van maken. Je ontvangt korting op dit pakket via bijvoorbeeld een werkgever, maar je betaalt waarschijnlijk voor zorg die je niet nodig hebt. Vergelijk daarom zorgverzekeringen die voldoen aan jouw eigen zorgwensen met het pakket dat je uit een collectief krijgt aangeboden.

Navigatie