Zorgverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Goedkoopste zorgverzekering vergelijken 2021

Vergelijk de goedkoopste zorgverzekeringen & bespaar!

Start met vergelijken van zorgverzekeringen

Je leeftijd kan van invloed zijn op de hoogte van de premie.
Wij vragen je postcode omdat we willen laten zien bij welke zorgverleners zoals ziekenhuizen in jouw buurt je terecht kunt.
Gezinsleden meeverzekeren
Gezinsleden meeverzekeren
Nu met 3 maanden gratis
Canal Digitaal

Goedkoopste zorgverzekering 2021

De goedkoopste zorgverzekering in 2021 is Zekur. Deze kost € 105,95 per maand met een eigen risico van 385 euro. Deze verzekering heeft wel een behoorlijk nadeel namelijk een zeer beperkte vrije ziekenhuiskeuze. Voor slechts een paar euro meer heb je al een zorgverzekering waarbij alle ziekenhuizen in Nederland gedekt zijn.

Vergelijk de goedkoopste zorgverzekering

Onze zorgadviseurs hebben alle goedkope zorgverzekeringen in Nederland tegen het licht gehouden. Ze hebben daarbij goed gekeken naar prijs en kwaliteit. De basisverzekering van Ditzo voor € 109,85 komt als beste uit de test. Alle ziekenhuizen gedekt plus een extra ongevallendekking tot € 10.000. Een hele goede deal volgens onze zorgexperts. Maar past deze polis ook bij jou? Vergelijk daarom de goedkoopste zorgverzekeringen door je eigen gegevens en wensen in te vullen.

Heb je een vraag over zorgverzekeringen?

Neem dan gerust contact op met de specialisten van Poliswijzer.nl.
Wij staan iedere maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 voor je klaar.
Poliswijzer.nl Bencom specialisten
Top 5 max. eigen risico
Met minimaal 50% vrije ziekenhuiskeuze

Veelgestelde vragen

over goedkoopste zorgverzekering
 • Hoe kun je besparen op de zorgverzekering?

  Besparen op je zorgverzekering doe je door jaarlijks over te stappen van zorgverzekeraar. Daarbij kies je de voordeligste basisverzekering en eventueel een aanvullende verzekering. Vergelijk op dekking, prijs en kwaliteit.

 • Hoe kies je de goedkoopste aanvullende dekking?

  Wat voor jou de beste aanvullende zorgverzekering is, hangt vooral af van welke zorg je nodig hebt. Een aanvullende verzekering neem je natuurlijk alleen als de te betalen premie opweegt tegen de verwachte kosten. We snappen dat dit lastig zelf te berekenen is. Vaak dekken verzekeringen immers maar een gedeelte van een behandeling. Poliswijzer.nl maakt het je makkelijk en doet de berekeningen voor je zodat je precies weet welke zorgverzekering het beste aansluit bij de te verwachten kosten. Het enige wat jij hoeft te doen is aangeven welke kosten je verwacht.

 • Waar moet je op letten bij het vergelijken?

  Het is verstandig om zorgverzekeringen te vergelijken aan de hand van je dekkingswensen. Wat voor jou de goedkoopste en beste zorgverzekering is, hangt af van je persoonlijke situatie. Vergelijk niet alleen op prijs maar ook op dekking en kwaliteit.

 • Is de kwaliteit van zorg bij een goedkopere zorgverzekering lager?

  Nee, de kwaliteit van de zorg bij een goedkopere zorgverzekeraar is hetzelfde als bij die van een duurdere verzekeraar. Dit komt omdat de zorg niet door de zorgverzekeraar wordt verleend, maar door de zorgverleners.

 • Ben je het goedkoopst uit met een collectieve zorgverzekering?

  Nee, het is een misverstand dat je als collectief verzekerde altijd goedkoper uit bent. Er zijn zorgverzekeringen zonder collectiviteit die een lagere premie hebben en dus goedkoper zijn. Met een collectieve zorgverzekering loop je de kans dat je onder- of oververzekerd bent. Daardoor ben je meer geld kwijt dan wanneer je een individuele polis zou afsluiten die beter bij je past. 

Stap nu over van zorgverzekering via Poliswijzer.nl en profiteer van de actie:

Kijk 3 maanden gratis met de TV App van Logo Canal Digitaal

Nu 3 maanden gratis

t.w.v. € 44,85
Stap nu over van zorgverzekering via Poliswijzer.nl en profiteer van de actie:

Kijk 3 maanden gratis met de TV App van Logo Canal Digitaal

 • Mis niets van de Eredivisie met ESPN, ESPN2, ESPN3 en ESPN4
 • 78 tv-zenders en urenlang kijkplezier met on demand series en films
 • Stream overal in de EU, kijk op je telefoon, smart-tv of laptop
Deze actie loopt t/m 31-12-2021

Hoe vind je de goedkoopste zorgverzekering

In de zorgverzekering vergelijker van Poliswijzer.nl worden de premies van de zorgverzekeraars met elkaar vergeleken. Dit gebeurt in eerste instantie op basis van de prijs. De goedkoopste zorgverzekering zal dus altijd bovenaan staan.

Kies de beste verzekering

Wanneer je opzoek bent naar een goedkope zorgverzekering, kan het verleidelijk zijn om geen aanvullende verzekeringen te kiezen. We raden aan om dit niet zomaar te doen. Voor mensen die vrijwel nooit naar de dokter, het ziekenhuis of een andere zorginstelling gaan kan dit een goede optie zijn. Maak je wel eens gebruik van deze zorginstellingen dan raden we je aan om goed te kijken naar wat je wel, en wat je niet aanvullend verzekert. Op deze manier kies je de beste zorgverzekering voor jezelf en dat kan door het jaar heen een hoop geld schelen.

Wanneer je bijvoorbeeld geen aanvullende verzekering voor fysiotherapie hebt, maar er wel wekelijks naar toe gaat, dan kan dat je een hoop geld kosten.

5 tips om te besparen op je zorgverzekering

De beste verzekering zoeken valt nog niet altijd mee. Daarom geven we je 5 tips die kunnen helpen bij het vinden van een goedkope verzekering, zonder in te leveren op de kwaliteit.

1. Het eigen risico verhogeneigen-risico-0.jpg

Het minimale eigen risico is in Nederland € 385,-. Dit bedrag kun je vrijwillig omhoog schroeven naar maximaal € 885,- per jaar. Door vrijwillig meer eigen risico te betalen, wordt je basisverzekering goedkoper. Hierdoor kun je jaarlijks tot wel €250,- besparen op de basisverzekering. Mocht het zo zijn dat je wel het gehele bedrag aan eigen risico moet betalen, dan moet je dit natuurlijk wel hebben liggen. Daarom raden we deze optie alleen aan als je altijd genoeg geld op je spaarrekening hebt om dit bedrag te kunnen betalen en je over het algemeen weinig zorg nodig hebt.

2. Besparen op je tandverzekering

De tandverzekering is een voorbeeld van een verzekering die in sommige gevallen onnodig is. Wanneer je jaarlijks één of twee keer naar de tandarts gaat voor controle en er is nauwelijks iets aan de hand, dan kun je de tandarts vrijwel altijd beter zelf betalen. De premie die je dan jaarlijks extra betaalt is hoger dan de kosten voor de bezoeken.

3. Is fysiotherapie echt nodig?

Wanneer je niet sport, of vrijwel nooit blessures hebt, is het niet per se nodig om een verzekering voor fysiotherapie af te sluiten. De kosten voor de premie liggen in veel gevallen hoger dan de kosten die je maakt als je één of twee keer per jaar de fysiotherapie zelf betaalt. Bekijk daarom goed of je deze aanvullende verzekering echt nodig hebt.

4. Kinderen meeverzekeren

Zijn je kinderen jonger dan 18 jaar? Dan kun je deze gewoon laten meeverzekeren op één van de polissen van de ouders. Het is verstandig om dan te kiezen voor de polis met de meest uitgebreide dekking. Op deze manier betaal je niet te veel, maar hebben je kinderen wel een goede dekking.

5. Bekijk of je recht hebt op zorgtoeslag!

Wanneer parttime werkt, of geniet van een uitkering, kan het zo zijn dat je recht hebt op zorgtoeslag. De zorgtoeslag dekt een groot deel van de zorgverzekering. Daarom is het altijd de moeite waard om te bekijken of je hier recht op hebt. Hiervoor kun je een proefberekening doen bij de belastingdienst.

Navigatie