Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

De goedkoopste zorgverzekering vergelijken 2022

Vergelijk de goedkoopste zorgverzekeringen & bespaar!

Start met vergelijken van zorgverzekeringen

Je leeftijd kan van invloed zijn op de hoogte van de premie.
Wij vragen je postcode omdat we willen laten zien bij welke zorgverleners zoals ziekenhuizen in jouw buurt je terecht kunt.
Gezinsleden meeverzekeren
Gezinsleden meeverzekeren

Goedkoopste zorgverzekering in 2022

De goedkoopste zorgverzekeringen vind je bovenaan in de vergelijker, ook de verzekeringen die niet direct via ons zijn af te sluiten. De goedkoopste zorgverzekering voor jou is niet de goedkoopste zorgverzekering voor iemand anders. Een goedkope zorgverzekering hoeft niet te betekenen dat je inlevert op kwaliteit. Een lage maandelijkse premie en toch goed verzekerd zijn is heel goed mogelijk. Onze gediplomeerde zorgadviseurs helpen je graag met het vinden van de goedkoopste zorgverzekering met de juiste dekking.

Heb je een vraag over zorgverzekeringen?

Neem dan gerust contact op met de specialisten van Poliswijzer.nl.
Wij staan iedere maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.30 voor je klaar.
Poliswijzer.nl Bencom specialisten
Top 5 max. eigen risico
Met minimaal 50% vrije ziekenhuiskeuze

Veelgestelde vragen

Over zorgverzekeringen
 • Waar moet je op letten bij het vergelijken van een zorgverzekering?

  Het is verstandig om zorgverzekeringen te vergelijken aan de hand van je wensen. Wat voor jou de goedkoopste en beste zorgverzekering is, hangt af van je persoonlijke situatie. Vergelijk niet alleen op prijs maar ook op dekking en kwaliteit.

 • Hoe kies je de goedkoopste aanvullende dekking?

  Wat voor jou de beste aanvullende zorgverzekering is, hangt vooral af van welke zorg je nodig hebt. Een aanvullende verzekering neem je natuurlijk alleen als de te betalen premie opweegt tegen de verwachte kosten. We snappen dat dit lastig zelf te berekenen is. Vaak dekken verzekeringen immers maar een gedeelte van een behandeling. Poliswijzer.nl maakt het je makkelijk en doet de berekeningen voor je zodat je precies weet welke zorgverzekering het beste aansluit bij de te verwachten kosten. Het enige wat jij hoeft te doen is aangeven welke kosten je verwacht.

 • Is de kwaliteit van zorg bij een goedkopere zorgverzekering lager?

  Nee, de kwaliteit van de zorg bij een goedkopere zorgverzekeraar is hetzelfde als bij die van een duurdere verzekeraar. Dit komt omdat de zorg niet door de zorgverzekeraar wordt verleend, maar door de zorgverleners.

 • Ben je het goedkoopst uit met een collectieve zorgverzekering?

  Nee, het is een misverstand dat je als collectief verzekerde altijd goedkoper uit bent. Er zijn zorgverzekeringen zonder collectiviteit die een lagere premie hebben en dus goedkoper zijn. Met een collectieve zorgverzekering loop je de kans dat je onder- of oververzekerd bent. Daardoor ben je meer geld kwijt dan wanneer je een individuele polis zou afsluiten die beter bij je past. 

Stap nu over van zorgverzekering via Poliswijzer.nl en profiteer van de actie:

Kijk 3 maanden gratis met de TV App van Logo Canal Digitaal

3 mnd gratis
tv, series en films
t.w.v. € 44,85
Stap nu over van zorgverzekering via Poliswijzer.nl en profiteer van de actie:

Kijk 3 maanden gratis met de TV App van Logo Canal Digitaal

 • Kijk Live Eredivisie met ESPN Compleet en mis geen wedstrijd
 • 78 tv-zenders en urenlang kijkplezier met on demand series en films
 • Stream overal in de EU, kijk op je telefoon, smart-tv of laptop
Deze actie loopt t/m 30-09-2022

Wat is de goedkoopste zorgverzekering 2022?

De goedkoopste basisverzekering in 2022 is ZieZo van Zilveren Kruis. Deze zorgpolis kost € 108,25 per maand met het verplichte eigen risico van € 385. Deze basisverzekering heeft wel een nadeel: namelijk een beperkte vrije ziekenhuiskeuze. Voor slechts een paar euro meer heb je al een zorgverzekering waarbij alle Nederlandse ziekenhuizen gecontracteerd zijn. Dit zijn de vijf zorgverzekeringen met de laagste premie:

5-goedkoopste-zorgverzekeringen-nieuwsbericht-385.png

Hoe duur is een zorgverzekering?

De prijs van de zorgverzekering verschilt per zorgverzekeraar. In 2022 betaal je gemiddeld € 128 per maand voor de basisverzekering. De goedkoopste zorgverzekering is € 108,25 en de duurste € 152,90. Een verschil van € 535 op jaarbasis. De premie is niet alleen afhankelijk van de verzekeraar die je kiest, maar ook van persoonlijke voorkeuren, zoals aantal gecontracteerde zorgverleners (ziekenhuizen), de hoogte van het eigen risico, type polis en aanvullende dekkingen.

Goedkoopste zorgverzekering met hoger eigen risico

Wil je echt de goedkoopste zorgverzekering 2022? Kies dan voor een maximaal vrijwillig eigen risico van € 885. Ook dan is ZieZo van Zilveren Kruis de goedkoopste zorgverzekering met een premie van € 86,25 per maand. Het eigen risico vrijwillig verhogen is niet voor iedereen weggelegd, dus doe wel een eigen risico verhogen check voordat je hiervoor kiest. Hieronder vind je de goedkoospte basisverzekeringen met € 885 eigen risico.

goedkoopste-zorgverzekeringen-885-eigen-risico.png

Laagste zorgpremie per type polis

Je kunt kiezen uit een natura-, combinatie- en restitutiepolis. Met een naturapolis bepaalt de zorgverzekeraar bij welke zorgverleners je terecht kunt. Je hebt een beperkte zorgkeuze. Wat er gebeurt als je naar een niet gecontracteerde zorgverlener gaat? Dan ontvang je geen volledige vergoeding. Met een restitutiepolis heb je een vrije zorgkeuze. Daarom is een restitutieverzekering duurder dan een naturaverzekering. De goedkoopste restitutiepolissen liggen rond de € 133 per maand. Dat is een stuk hoger dan de goedkoopste budget naturapolis van € 108,25 per maand. Een combinatiepolis zit hier tussenin.

De zogeheten internetpolis is vaak een goedkope zorgverzekering. Zorgverzekeraars kunnen de premie van een internet zorgverzekering laag houden omdat de service online is ingericht. Zo kun je in een online omgeving de polis inzien en declaraties indienen. Dit kun je als een voordeel zien als je graag zorgzaken zelf online regelt. Soms is ook de klantenservice geheel online, bijvoorbeeld via een chat.

De goedkoopste aanvullende zorgverzekering

Wanneer je op zoek bent naar een goedkope zorgverzekering, kan het verleidelijk zijn om geen aanvullende vergoedingen te kiezen. Voor mensen die vrijwel nooit naar de dokter, het ziekenhuis of een andere zorginstelling gaan kan dit een goede optie zijn. Maak je wel eens gebruik van zorg dat niet in de basisverzekering zit, zoals alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie of tandartsbehandelingen? Dan raden we je aan om goed te kijken naar wat je wel en wat niet aanvullend verzekert. Een uitgebreide zorgverzekering kan voor jou de goedkoopste polis zijn, want met een vergoeding voorkom je dat je zelf betaalt voor zorg die je nodig hebt. Een aanvullende verzekering maakt de zorgverzekering duurder, maar met behulp van de vergelijker vind je alsnog de goedkoopste zorgverzekering 2022.

Hieronder vind je de goedkoopste aanvullende verzekeringen als je weinig, gemiddeld of veel zorg verwacht nodig te hebben in 2022.

 • Goedkope zorgverzekering met klein aanvullend pakket
  Je bent al aanvullende verzekerd voor 6 keer fysiotherapie en 75% tot € 250 voor de tandarts bij ZieZo (Zilveren Kruis) voor € 128,25 per maand. Wil je liever 100% vrije ziekenhuiskeuze? Dan betaal je bij FBTO voor dit pakket de laagste premie (€ 129,85 per maand).

 • Goedkoopste zorgverzekering met middel aanvullend pakket
  Wil je je aanvullend verzekeren voor minimaal 9 behandelingen fysiotherapie en 75% tot € 500 tandartskosten? Dan ben je het voordeligst uit bij De Friesland met € 146,45 per maand.

 • Goedkope zorgverzekering met zwaar aanvullend pakket
  De goedkoopste zorgverzekering met een vergoeding voor 16 keer fysiotherapie en 100% tot € 500 tandartskosten is IZZ met een maandelijkse premie van € 155,20. Heb je ook kronen of bruggen nodig volgend jaar? Dan is IZA de goedkoopste zorgverzekering (€ 169,30 per maand).

5 tips om te besparen op je zorgverzekering

De beste verzekering zoeken valt niet altijd mee. Daarom geven we je 5 tips die kunnen helpen bij het vinden van een goedkope verzekering zonder in te leveren op de kwaliteit.

1. Het eigen risico verhogen

Het minimale eigen risico is in Nederland € 385. Dit bedrag kun je vrijwillig omhoog schroeven naar maximaal € 885 per jaar. Door vrijwillig meer eigen risico te betalen, wordt je basisverzekering goedkoper. Hierdoor kun je jaarlijks tot wel € 250 besparen op de basisverzekering. Mocht het zo zijn dat je wel het gehele bedrag aan eigen risico moet betalen, dan moet je dit natuurlijk wel achter de hand hebben liggen. Daarom raden we deze optie alleen aan als je altijd genoeg geld op je spaarrekening hebt staan om dit bedrag te kunnen betalen en als je over het algemeen weinig zorg nodig hebt.

Eigen risico Wat bespaar je ongeveer?
€ 385 € 0
€ 485 € 60
€ 585 € 75
€ 685 € 120
€ 785 € 180
€ 885 € 250

2. Besparen op je tandverzekering

Sommige aanvullende zorgverzekeringen zijn onnodig. De tandartsverzekering is een voorbeeld van een verzekering die in sommige gevallen niet uit kan. Wanneer je jaarlijks één of twee keer naar de tandarts gaat voor controle en er is nauwelijks iets aan de hand, dan kun je de tandarts vrijwel altijd beter zelf betalen. De premie die je met een tandverzekering jaarlijks extra betaalt is hoger dan de kosten voor de bezoeken.

3. Is fysiotherapie echt nodig?

Wanneer je niet sport of vrijwel nooit blessures hebt, is het niet per se nodig om een verzekering voor fysiotherapie af te sluiten. De kosten voor de premie liggen in veel gevallen hoger dan de kosten die je maakt als je één of twee keer per jaar de fysiotherapie zelf betaalt. Bekijk daarom goed of je deze aanvullende verzekering echt nodig hebt.

4. Kinderen meeverzekeren

Zijn je kinderen jonger dan 18 jaar? Dan kun je deze gewoon laten meeverzekeren op één van de polissen van de ouders. Het is verstandig om dan te kiezen voor de polis met de meest uitgebreide dekking. Op deze manier betaal je niet teveel, en je kinderen hebben wel een goede dekking.

5. Bekijk of je recht hebt op zorgtoeslag.

Tot een bepaald inkomen heb je recht op zorgtoeslag. De zorgtoeslag dekt een groot deel van de zorgverzekering. Daarom is het altijd de moeite waard om te bekijken of je hier recht op hebt. Hiervoor kun je een proefberekening doen bij de belastingdienst.

 Meer informatie over goedkope zorgverzekeringen


 Meer tips om te besparen op je zorgverzekering | Zorgverzekeringen voor de minima  |  Zorgverzekeringen voor studenten

Navigatie